Jocurile olimpice ale credinţei încearcă să-i implice pe copii și adolescenți

Info Adventist 11 februarie 2022

Inițiativa Diviziunii Interamericane cuprinde studii biblice, mărturisire și activități sociale.

Mii de copii de pe teritoriul Diviziunii Interamericane (IAD) a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea s-au alăturat celei mai recente inițiative de ucenicie și evanghelizare, prin intermediul căreia vor fi implicați în numeroase activități și proiecte pentru parcursul următoarelor zece luni. Purtând numele de „Jocurile olimpice ale credinței – Voi merge”, inițiativa le vor oferi copiilor sub 14 ani activități care le vor îmbogăți viața din punct de vedere spiritual, fizic și emoțional. Aceasta va include o serie de studii biblice și întâlniri de rugăciune, activități fizice și de educație sanitară acasă, în bisericile și în comunitățile lor.

„Cei implicați de pe tot teritoriul diviziunii noastre sunt deosebit de emoționați, întrucât în toate uniunile noastre au început Jocurile olimpice ale credinței”, a declarat directorul departamentului Slujirea copiilor și adolescenților al IAD, Edith Espinoza. „Totul este să-i ținem pe copii implicați într-un program care va avea impact nu doar asupra vieții lor spirituale și fizice, ci și asupra altor probleme cu care se confruntă ei astăzi.” Acest program se asociază cu inițiativa misionară a IAD la aniversarea a o sută de ani de prezență adventistă în regiune și îi va ajuta pe copii să participe la activitățile familiei, să interacționeze cu colegii și cu vecinii lor și să se implice în activitățile de slujire din comunitățile lor.

Inițiativa va include predarea în mod virtual a torței de la un teritoriu la altul al uniunii, câștigarea de puncte și înregistrarea rezultatelor pe carduri personalizate, în vederea obținerii „cununei” pe care o vor primi la sfârșitul Jocurilor olimpice. Copiii vor studia viața personajelor biblice, vor memora texte biblice, se vor ruga pentru alții și vor deprinde obiceiuri privind alimentația și menținerea sănătății. De asemenea, vor mărturisi pentru Isus, își vor descoperi noi abilități și vor participa la pregătirea și desfășurarea unei serii de prezentări biblice în biserica lor, la finalul lunii septembrie. Se estimează participarea la Jocurile olimpice ale credinței a peste 500.000 de copii din IAD până în luna octombrie. Seriile de prezentări biblice susținute de copii și adolescenți vor constitui un element important al călătoriei olimpice de zece luni, a subliniat Espinoza.

Directorii departamentului Slujirea copiilor și adolescenților de la uniune și de la nivel local lucrează cu mii de copii pentru a-i instrui să dea mărturie. Ținta este ca în fiecare dintre cele 24 de uniuni de pe teritoriul IAD să decidă să se boteze cel puțin 100 de tineri ca urmare a campaniilor speciale de evanghelizare care vor avea loc în septembrie, cu ocazia sărbătoririi centenarului IAD. În Venezuela, peste 30.000 de copii s-au înscris deja în proiectul Jocurile olimpice ale credinței, a spus Espinoza. „Acesta este un pas important pentru ei în mijlocul provocărilor cu care se confruntă”, a spus ea. „Liderii noștri depun eforturi pentru a-i îndruma pe acești copii în cadrul acestui proiect.”

În El Salvador, liderii departamentului Slujirea copiilor şi adolescenţilor au creat videoclipuri animate care merg în paralel cu activitatea tematică săptămânală. Liderii din Uniunea Mexicană Interoceanică au realizat o broșură cu un puzzle, diagrame și activități multiple pentru îmbogățirea programului săptămânal. Potrivit lui Espinoza, alte uniuni au adoptat iniţiativa pentru a fi folosită anul acesta de misiunile şi bisericile lor locale.

Biserica adventistă de ziua a șaptea Las Lomas, una dintre cele mai mici biserici din Misiunea East Tabasco, aparținând Uniunii mexicane sud-estice de misiuni, are doar trei copii și un lider al Slujirii copiilor și adolescenților. Dar acești trei copii au adus alți cinci copii din comunitatea lor pentru a participa la Jocurile olimpice ale credinței, a spus Espinoza. Cel mai important este să îi implicăm pe copii în programe atractive, integrându-i astfel în viața bisericii, a spus Espinoza. „Copiii din bisericile noastre pot fi cel mai eficient instrument misionar în relația cu alți copii. Ei sunt cei mai importanți martori ai Evangheliei nu doar pentru prieteni, ci și pentru părinții lor.”

Susa: Adventist Review