Măștile Europei

Info Adventist 29 martie 2018

În perioada 10-24 Martie, Asociația AMiCUS din Craiova a coordonat programul evanghelistic Măștile Europei, organizat în sala de conferințe a Hotelului Green House din Craiova. Invitatul principal a fost pastorul Valentin Dănăiață.

Întâlnirile au avut un caracter filosofic și religios, atrăgând atenția asupra relativismului postmodernist, moralității, existenței sau absenței unei divinități și veridicității Bibliei.

Urmând exemplul Domnului Hristos din Matei 28,19.20, Duceți-vă și faceți ucenici din toate neamurile, cei aproximativ 100 de tineri ce compun grupul Amicus Craiova au considerat potrivit ca pe lângă proiectele desfășurate de-a lungul anilor, de tip social, cultural, recreativ și educațional să încerce și proiecte clasice cu un caracter misionar explicit. În urmă cu un an am mai avut o inițiativă asemănătoare care a avut un impact bun și a contribuit la încurajarea organizării proiectului pentru acest an.

Avantajele evenimentului nu sunt deloc de neglijat. Subiectele au răspuns unor întrebări nerostite ale unor tineri aparținători ai Bisericii Adventiste. Un alt mare beneficiu a fost implicarea și unitatea tinerilor în proiect, dar și impactul între studenți și în mediul online a fost unul foarte bun. Am invitat la întâlnirile AMiCUS din fiecare marți pe cei care au stabilit deja relații cu noi sau care s-au arătat interesați de subiectele discutate.

Suntem dispuși să încercam din nou și îi încurajăm și pe alții să inițieze astfel de proiecte în stilul și cu mijloacele proprii. Societatea are nevoie de implicarea studenților adventiști în programe de tot felul spre binele ei, dar implicarea este importantă și pentru formarea noastră și pentru slava lui Dumnezeu.

Pentru că am beneficiat de ajutor, suntem recunoscători tinerilor care au făcut ceva pentru buna desfășurare a programului. Mulțumim pastorilor noștri Ovidiu Băluță și capelanului AMiCUS, Beniamin Sisu, care ne-au îndrumat și sprijinit constant, pastorului Valentin Dănăiață și postului Speranța TV. Mulțumim pentru implicare Liceului Teologic Adventist din Craiova, apreciem suportul Federației AMiCUS Romania, grupurilor muzicale Enjoy, Christall Quartet, Alma Quartet, formației de clopoței și corului Liceului Teologic Adventist precum și comitetului bisericii Craiova 1 și Departamentului de Tineret al Conferinței Oltenia. Fiecare a contribuit cu ceva iar Dumnezeu să le răsplătească efortul.

Ca tineri, ne reafirmăm credința în Dumnezeu, ne reconsiderăm responsabilitățile sociale și misionare, susținem lucrarea lui Dumnezeu în mod organizat și Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea în împlinirea dezideratului ei în raport cu societatea.

Adriel Răducan, președinte AMiCUS Craiova