Mii de adventiști participă la marșul împotriva violenței domestice din capitala Braziliei

Info Adventist 15 septembrie 2021

Inițiativa este urmarea accentului pus de Biserica Adventistă mondială asupra combaterii abuzurilor.

Sâmbătă, 28 august, peste 300 de biserici adventiste de ziua a șaptea din Brasilia și din împrejurimi au organizat o varietate de activități pentru sensibilizarea publicului și pentru a lupta împotriva violenței domestice. Și școlile adventiste din regiune au participat la activitățile din acea zi.

Inițiativa, promovată anual în opt țări din America de Sud, printre care și Brazilia, încurajează, de asemenea, organizarea de forumuri, târguri educaționale, evenimente unice și programe împotriva violenței pe tot parcursul anului. Deși obiectivul diferă de la an la an, campania încearcă întotdeauna să sensibilizeze oamenii cu privire la necesitatea de a respecta și de a prețui femeile, copiii și persoanele în vârstă.

Anny Gill, responsabilă de Departamentul Misiunea Femeii în regiunea platoului central din Brazilia, a declarat că au fost programate mai multe inițiative, inclusiv forumuri, școli pentru părinți și evenimente de educație împotriva violenței. „Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să ne continuăm eforturile de a sprijini persoanele care suferă din cauza violenței și a abuzurilor”, a spus aceasta. „Am planificat și am selectat foarte atent acțiunile astfel încât să fie eficiente.”

Campania folosește, de asemenea, reviste, materiale tipărite, conferințe și rețelele sociale pentru a promova prevenirea violenței în familie. Gill a subliniat faptul că obiectivul principal al proiectului este de a ajuta victimele să vorbească despre violență și să o depășească. „Înțelegem că atunci când victima vorbește și protestează, ea inhibă comportamentul agresorului”, a continuat ea. „Sunt șanse mai mari ca abuzul să înceteze când victimele nu mai tac.”

O viață schimbată

Eduarda Fonseca[i] a aflat despre proiect în anul 2019. Se afla într-o stație de autobuz din Brasilia atunci când voluntarii s-au apropiat de ea. „Treceam prin cele mai groaznice momente din viață”, a relatat ea. „Fostul meu partener obișnuia să ne bată pe mine și pe fiicele mele de 6 și 4 ani.”

Fonseca spune că nu știa ce să facă. „Mă simțeam singură și fără sprijin”, a declarat ea. „Astăzi, ajut alte femei care trec prin astfel de situații. Nu putem să tăcem. Trebuie să acționăm”, a continuat ea.

Campania adventistă, cunoscută în toată lumea sub numele „Breaking the Silence” [Rupe tăcerea], se desfășoară în cartiere, cu ajutorul unor prelegeri susținute de specialiști. „Îi încurajăm pe oameni să vorbească cu consilieri și împărtășim mărturii ale altor persoane care au trecut printr-o situație similară și care au fost ajutate”, a declarat Gil.

În cartierul Novo Gama, biserica adventistă din cartierul Pedregal este cunoscută pentru că organizează anual o caravană cu mașini pentru a promova evenimentul. Coordonatoarea programului, Alvany Fonseca, a declarat că în acest an, mașinile au fost decorate cu baloane și bannere pe care scria „Spuneți «Nu» violenței”.

„Caravana a avut o lungime de aproximativ 10 kilometri”, a spus ea, adăugând că în acest an au fost organizate și prelegeri în școli și asociații, încurajând victimele să raporteze abuzurile. „Când aflăm despre un caz [de abuz], îndrumăm victima spre organizațiile care o pot ajuta”, a declarat aceasta.

Sursa: Adventist Review

[i] Nu este numele real.