Misiune prin rugăciune

Info Adventist 26 mai 2022

„Cine disprețuiește ziua începuturilor slabe? Aceștia șapte vor privi cu bucurie […]  Aceștia șapte sunt ochii Domnului, care cutreieră tot pământul.” Zaharia 4:10

În 2003, o doamnă adventistă a avut un vis în care mii de oameni se rugau împreună și mărturiseau măreția lui Dumnezeu. După un an, s-a născut dorința ca oameni din întreaga lume, în limbi diferite, să se poată ruga prin telefon, 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.

Un program mondial de zece zile de rugăciune a avut loc în anul 2018 și a continuat cu 23 de „linii telefonice” deschise pe șase continente și folosind sistemul de videoconferințe, cu ajutorul unei aplicații puțin cunoscute atunci (Zoom).

Etapele lucrării de Rugăciune Unită Mondială 24/7

Un an mai târziu, a izbucnit pandemia de COVID-19. Două persoane despărțite de Oceanul Atlantic, fără ca anterior să știe una de cealaltă, au avut o conversație providențială despre un lanț viu de credincioși, care să înconjoare lumea cu rugăciunile lor.

Lucrurile s-au întâmplat foarte repede. În vara anului 2020, s-a lansat programul „Rugăciunea unită 24/7” și a fost o adevărată binecuvântare pentru Biserică, într-o perioadă de grea încercare.

A trecut un an până când, în cadrul grupei de părtășie a soțiilor de pastori din România, această idee a fost prezentată într-o conferință on-line. Lucrarea a început de la o persoană și s-a dezvoltat mai departe de la persoană la persoană, fiind de ajutor pentru multe suflete, în fiecare oră, în fiecare zi, în fiecare săptămână.

Cum este rugăciunea unită?

Programul este organizat unitar oriunde în lume, fiind o dovadă că grupurile sunt inspirate de Cel care conduce această lucrare. Există grupuri de 50, 70 și chiar 100 de persoane, dar toate funcționează în aceeași manieră în toată lumea.

Indiferent de țara sau ora la care te conectezi, chiar dacă nu cunoști limba, vei vedea afișate subiectele pentru care cei prezenți se roagă. Programul este făcut special pentru a facilita rugăciunea unor grupuri de participanți, în care cât mai multe persoane să se poată ruga împreună de mai multe ori.

Cele patru secțiuni de rugăciune din fiecare ocazie sunt: laudă, mărturisire, cereri și mulțumire. Fiecare secțiune este afișată pe ecran, iar cei prezenți rostesc câte o frază, formând astfel lanțul rugăciunii unite.

Sunt trei moduri de a ne ruga, toate simple, pentru ca oricine să poată participa, chiar și un copil. Cele trei feluri de rugăciune unită sunt: cu voce tare, în scris (pe chat-ul de Zoom) sau în gând. Rugăciunea în gând se leagă de cuvintele care tocmai au fost rostite cu glas tare de un mijlocitor, ceea ce formează lanțul de rugăciune. O echipă de 2-3 frați și surori facilitează cu rândul această lucrare specială, condusă de Duhul Sfânt.

Vrei să fii în familia de luptători în rugăciune?

În această etapă este foarte ușor să beneficiezi de experiența multor ani de lucru, doar accesând linkul și devenind parte din familia mijlocitorilor. Vei împlini astfel cel mai măreț vis: ,,Mă rog ca toți să fie una, cum Tu, Tată, ești în Mine; ca și ei să fie una în Noi, pentru ca lumea să creadă că Tu M-ai trimis” (Ioan 17:21).

Inima mea este vindecată zilnic în acest minunat loc, unde împreună intrăm în camera de audiență cu Isus, iar El ne oferă pacea Sa, indiferent de circumstanțele în care trăim. Dacă vrei să guști din această experiență nobilă și înălțătoare, vizitează site-urile rugaciuneunita.ro sau redesteptaresireforma.ro. Scrie un email la adresa [email protected] dacă ai nevoie de mai multe informații.

Ai vrea să facilitezi desfășurarea sau chiar dezvoltarea acestei lucrări în toate locurile? Este o lucrare misionară pentru persoanele timide care vor să slujească din casa lor. Vei fi susținut și instruit pas cu pas. Nu uita că puterea ta va crește, pentru că oamenii rugăciunii sunt oamenii puterii.

„A venit timpul să aibă loc o deplină reformă. Când va începe reforma aceasta, spiritul rugăciunii îl va influenţa pe fiecare credincios şi va izgoni din biserică spiritul neînţelegerii şi al certurilor. Aceia care nu au trăit în comuniune creştină se vor apropia strâns unii de alţii. Un membru care lucrează în direcţia cea bună îi va atrage şi pe alţi membri să se unească cu el, pentru a face rugăciuni şi cereri pentru descoperirea Duhului Sfânt. Nu va fi confuzie acolo, deoarece toţi vor fi în armonie cu gândul Spiritului Sfânt. Barierele care despart pe credincios de credincios vor fi sfărâmate, iar servii lui Dumnezeu vor vorbi aceleaşi lucruri. Domnul va lucra împreună cu servii Săi, ca să înalţe biserica. Toţi vor înălţa, cu pricepere, rugăciunea pe care Hristos i-a învăţat pe servii Săi: «Vie Împărăţia Ta, facă-se voia Ta, precum în cer, aşa şi pe pământ» (Matei 6:10).” – Ellen White, Mărturii, vol. 8, p. 251.

A consemnat,

Un mijlocitor ascuns în Hristos

24 mai 2022