Misiunea în campusurile universitare din centrul tehnologic al Taiwanului

Info Adventist 29 septembrie 2021

Tineri misionari coreeni au rezultate vizibile în campusurile universitare.

În anul 2019, biserica adventistă din Hsinchu, din nordul Taiwanului, a inițiat lucrarea în campusurile universitare datorită a doi misionari trimiși să slujească în zonă. Regiunea Hsinchu este numită Silicon Valley din Taiwan, iar orașul este cunoscut sub numele de Complexul Științific Hsinchu, centrul industriei de înaltă tehnologie.

În orașul care numără 480.000 de locuitori există două universități, Universitatea Tsinghua și Universitatea Națională Chiao Tung, aflate pe locurile doi și trei la nivel național. Nivelul de educație și nivelul de trai al locuitorilor din Hsinchu sunt mai ridicate decât în restul țării.

Valul cultural coreean, cunoscut sub numele de Hallyu, este în plină expansiune în rândul tinerilor din Taiwan. Observând această tendință, începând din anul 2018, biserica a organizat cursuri de limba coreeană, iar în anul 2019, cursul de coreeană a devenit club recunoscut oficial în cadrul Universității Tsinghua. Mulți dintre studenții universității s-au arătat interesați de club, iar unii dintre ei au venit și la biserică.

De la începutul anului 2020, biserica din Hsinchu a întâmpinat dificultăți din cauza pandemiei de Covid-19. Ca urmare a modului în care situația a evoluat în ultimele 18 luni, serviciile bisericii au fost interzise din când în când. În perioada mai – iulie 2021, biserica a fost nevoită să desfășoare serviciile de închinare online, închinarea în biserică devenind posibilă abia la finalul lunii iulie.

Sâmbătă, 21 august 2021, a avut loc prima ceremonie de botez, în cadrul căreia patru tineri au fost renăscuți. Începuseră să frecventeze biserica la începutul acestui an. „Înainte de botez, în mințile candidaților au avut loc lupte invizibile constante”, a declarat liderii bisericii, „dar harul lui Dumnezeu a fost peste ei, iar în cele din urmă au decis să se boteze.”

Doi misionari în campusuri, Seolah Park și Jisoo Choi, i-au condus în mod activ pe noii credincioși la Isus Hristos, iar ceremonia de botez a avut loc la Universitatea Adventistă din Taiwan.

„Au trecut trei ani de la înființarea bisericii din Hsinchu, iar în prezent, aproximativ 30 de persoane se închină aici în fiecare Sabat”, au declarat liderii adventiști din regiune. „Dintre aceștia, între 60 și 70% sunt studenți și tineri care lucrează pentru diferite companii. Sperăm că voi deveni lideri care se străduiesc să le transmită Evanghelia lui Dumnezeu multor tineri taiwanezi care nu Îl cunosc pe Isus.”

Despre Misiunea în campusuri universitare

Misiunea în campusurile universitare este o inițiativă a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din întreaga lume. Aceasta urmărește inspirarea și transformarea studenților adventiști de ziua a șaptea în ambasadori în campus prin mentorat și ucenicie intenționată. În acest scop, se asigură un mediu în care studenții să se poată dezvolta și să aibă parte de mentori care se angajează să le poarte de grijă, să îi îndrume și să îi instruiască atât în campusuri, cât și în bisericile locale.

Autor: Joon Baek și Adventist Review

Sursa: Adventist Review