Misiunea, în centrul raportului secretarului la sesiunea Conferinței Generale

Acasă 9 iunie 2022

Marți dimineață, în cadrul celei de-a LXI-a sesiuni a Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, secretarul CG, Erton Köhler, însoțit de subsecretarul Hensley Moorooven, secretarii adjuncți ai CG, Claude Richli, Gerson Santos, Karen Porter, Gary Krause și Elbert Kuhn, alături de directorul Office of Archives, Statistics and Research (ASTR [Biroul de Arhive, Statistică și Cercetare]), David Trim, și de managerul VividFaith, Fylvia Kline, au prezentat Raportul Secretariatului cu privire la lucrarea misionară îndeplinită în întreaga Biserică Adventistă în ultimii șapte ani.

Köhler a început raportul intitulat „Secretariatul: Acolo unde bate inima misiunii!” prin a prezenta rolul Secretariatului și al departamentelor asociate acestuia, numindu-le „familia misiunii”. Printre acestea se numără Adventist Mission [Misiunea Adventistă], Institute of World Mission [Institutul pentru Misiune Globală], Adventist Volunteer Service [Serviciul Adventist de Voluntariat], International Personnel Resources and Services (IPRS [Resurse Umane și Servicii Internaționale]), ASTR, VividFaith și Adventist Membership Systems (AMS [Sistemul de evidență a membrilor]).

„Gestionăm informații strategice pentru misiune, coordonăm procesele necesare pentru misiune, studiem cum să îmbunătățim misiunea și recrutăm, pregătim, trimitem și susținem misionarii”, a spus Köhler, rezumând funcția lor generală.

Köhler a sintetizat în continuare scopul acestor entități pe parcursul prezentării sale, punând accentul pe trei direcții: date, misiune și oameni. „Principala noastră prioritate este să facem legătura între date și oameni și misiune, a spus el. „În calitate de Biserică a rămășiței, în aceste vremuri atât de apropiate de sfârșit suntem chemați să îndeplinim o misiune urgentă.”

Deși coordonarea activității misionare este principalul obiectiv al Secretariatului, Köehler a recunoscut că acest lucru a fost foarte dificil în perioada 2020-2021 din cauza pandemiei de Covid-19, a problemelor de sănătate, a izolării și a lockdown-ului, făcând imposibilă o mare parte a activității.

„Izolarea a creat tot felul de probleme, dar Biserica a căutat noi modalități de a se îngriji de oameni”, a spus el.

Alături de Köehler, de secretarii asociați și de alți reprezentanți ai misionarilor s-au aflat secretarii executivi ai tuturor diviziunilor, precum și dr. G.T. Ng, secretar pensionat (2010-2021), și John Thomas, secretar adjunct pensionat (2010-2020). Köehler le-a mulțumit celor doi, precum și lui Matthew Bediako și G. Ralph Thompson, care nu au fost prezenți, pentru conducerea și contribuția lor la Raportul Secretarului din acest an.

BISERICĂ SAU BIROCRAȚIE ÎN CREȘTERE?

Primul care a luat cuvântul a fost David Trim, care a prezentat o imagine de ansamblu a numărului de membri ai bisericii și a statisticilor după anul 2015 și nu numai. „Partea mea din raport constă, bineînțeles, în întregime din date, dar este, de asemenea, despre misiune și oameni. Pentru că și ASTR este un loc în care bate inima misiunii”, a început el.

I. Noi membri și decese

Trim a început cu o analiză a numărului de membri care s-au alăturat Bisericii la nivel mondial, subliniind faptul că, deși, în general, numărul de persoane care s-au alăturat Bisericii a fost mare, în perioada 2019-2020 s-a înregistrat pentru prima dată o creștere mai mică de un milion de membri pe an. Această scădere a fost de la 1,32 de milioane în 2018-2019, la 800.000 – o scădere de peste 500.000. Cu toate acestea, aceasta a revenit deasupra pragului de 1 milion în anul 2021, ajungând la 1.069.234.

În timp ce media de peste un milion de aderări pe an pare o veste bună, Trim a subliniat că Biserica Adventistă s-a confruntat și cu pierderi semnificative, avertizând că „vor urma și mai multe, pe măsură ce se realizează actualizarea registrelor de membri, la care se lucrează în întreaga lume”.

Ilustrându-și punctul de vedere prin intermediul unui grafic ce arată schimbările în ceea ce privește numărul de membri în perioada 2017-2021, Trim a explicat că în acest interval de timp s-au alăturat Bisericii 5,9 milioane de persoane, în ciuda pandemiei. Cu toate acestea, 3,6 milioane de persoane au părăsit Biserica în același interval de timp. De fapt, 2019 a fost primul an în care numărul persoanelor care au renunțat la calitatea de membru, au fost declarate dispărute sau au fost eliminate în timpul revizuirii registrelor de membri a depășit un milion de persoane.

„Chiar și acest lucru are implicații pozitive pentru misiune”, a încurajat Trim, „deoarece, în anumite părți ale lumii, liderii bisericilor au acum o imagine corectă cu privire la membrii lor, iar acest lucru înseamnă că pot planifica mai bine atât activitățile misionare, cât și pe cele pentru dezvoltarea și păstrarea membrilor. Iar acest lucru înseamnă, la rândul său, că atât evanghelizarea, cât și activitatea din interiorul Bisericii, pot fi realizate mai eficient și pot avea un impact mai mare.”

II. Conferințe, misiuni și uniuni

Trim a prezentat apoi statisticile cu privire la creșterea numărului de conferințe, misiuni și uniuni, comparând statisticile de astăzi cu cele din 1970, pentru a avea o imagine de perspectivă. În timp ce numărul de uniuni de conferințe și misiuni a crescut cu 54% – de la 75 în 1970 la 138 în 2020, numărul conferințelor și misiunilor locale a crescut cu 93% – de la 379 în 1970 la 731 în 2020.

Din 2015 până în 2019 au fost organizate 76 de conferințe și misiuni locale – o creștere de 11% – și trei noi uniuni.

Trim a recunoscut că, deși unii membri pot vedea creșterea numărului structurilor organizaționale ca pe o dovadă a faptului că Biserica devine birocratică, organizațiile locale sunt, de fapt, o forță importantă pentru misiune. „Conducerea lor este aproape de biserica locală și, prin urmare, răspunde mai bine atât atunci când apar oportunități sau dificultăți, oferă resurse și instruiește membrii bisericii locale”, a spus el.

III. Alte instituții – pastori versul personal

Spre finalul intervenției sale, Trim a prezentat statistici referitoare la creșterea numărului de instituții medicale și de învățământ, precum și a numărului de pastori și angajați ai Bisericii. Mai exact, în timp de numărul pastorilor locali a crescut cu 142% din 1970, numărul angajaților Bisericii a crescut cu o rată ușor mai mare, de 159%. Trim a recunoscut din nou că, pe măsură ce Biserica Adventistă se dezvoltă, se confruntă cu pericolul instituționalizării, dar că mulți membrii pot exagera această teamă.

„Diferența dintre cele două rate de creștere este relativ mică pe o perioadă de 15 ani, ceea ce sugerează că instituționalizarea nu este în prezent o problemă atât de mare cum se tem unii membri și lideri, deși este ceva de care trebuie să ne ferim. Trebuie amintit, de asemenea, că rolul celor 75.000 de profesori din școlile și universitățile noastre este similar rolului pastorilor pentru că, în numeroase locuri, școlile contribuie la creșterea dinamică a bisericii”, a spus el.

PLANUL STRATEGIC „I WILL GO” ȘI LIDERII BISERICII

După prezentarea lui Trim, Hensley Moorooven a prezentat planul strategic al Secretariatului pentru 2020-2025, care a adaptat în mod intenționat planul strategic „I Will Go” al Bisericii la nivel mondial pentru a se concentra în primul rând asupra obiectivului său de conducere, încercând să promoveze transparența și responsabilitatea organizațională.

El a prezentat șapte aspecte strategice cheie incluse în acest plan, printre care se numără strategiile misionare, ISE [personalul internațional], susținerea misionarilor, dezvoltarea și păstrarea membrilor, revizuirea registrelor de membri, formarea și evaluarea și statutul de funcționare. Acestea au fost apoi abordate în cadrul prezentărilor făcute de ceilalți membri ai „familiei misionare” în timpul raportului Secretariatului, începând cu formarea și evaluarea.

I. Evaluarea activității Secretariatului

Prezentat de Claude Richli, secretar adjunct responsabil de evaluarea activității Secretariatului, unul dintre obiectivele centrale ale planului strategic al Secretariatului este să se asigure că funcționează într-un mediu optim și în conformitate cu standardele adecvate în toate cele 13 diviziuni ale Bisericii. Pentru a face acest lucru, CG efectuează evaluări la fața locului, oferă chestionare anonime prin intermediul cărora se poate oferi un feedback onest și realizează o serie de procese de revizuire.

„Sunt profund impresionat de nivelul de profesionalism pe care l-am observat în întreaga lume”, a declarat Richli. „Le mulțumesc celor aproximativ 1.500 de secretari executivi, adjuncților și secretarilor administrativi pentru devotamentul lor, deoarece inima lor bate cu adevărat pentru misiune.”

II. Ucenicie, dezvoltare și recuperare

Prezentat de Gerson Santos, secretar adjunct responsabil de dezvoltarea și recuperarea membrilor, un alt obiectiv al Secretariatului CG este de a consolida îngrijirea pastorală, dezvoltarea spirituală și ucenicia în întreaga lume. Pentru a face acest lucru, ei s-au angajat ca, în urma revizuirii registrelor de membri, să furnizeze date pentru a identifica deficiențele în procesul de ucenicie. Santos a evidențiat diverse diviziuni – precum Diviziunea Pacificului de Sud, Diviziunea Interamericană și Diviziunea Sud-americană – care au inovat în acest domeniu.

„El numără oile din turmă, le lasă pe cele 99 în interiorul țarcului și pleacă în căutarea oii pierdute. El depune toate eforturile pentru a găsi acea oaie rătăcită. Ar trebui să ținem minte că numerele contează”, a spus Santos. „Numărarea este esențială; ea ne ajută să vedem oamenii din spatele numerelor. Datele exacte reprezintă indicatori de performanță excelenți pentru a evalua eficiența misiunii și pentru acordarea de asistență pastorală.”

III. Susținerea misionarilor

Prezentat de Karen Porter, secretar asociat responsabil cu susținerea misionarilor și IPRS, susținerea misionarilor este un alt obiectiv al Secretariatului CG. Ea a împărtășit că, de la ultima sesiune a CG din 2015, 528 de misionari, adică un total de 367 de familii din 66 de țări și-au părăsit căminul pentru a sluji în alte 82 de țări în calitate de misionari.

„În timpul pandemiei am văzut că Dumnezeu a făcut minuni pentru a facilita obținerea vizelor și a permiselor de muncă și pentru a realiza aranjamentele de călătorie, în ciuda lockdown-urilor”, a spus ea.

Apoi a fost difuzat un scurt clip video, care a evidențiat sacrificiile făcute de primii misionari și i-a încurajat pe membrii bisericii să adopte o mentalitate de sacrificiu – fie că devin ei înșiși misionari, fie că susțin munca misionarilor din străinătate – financiar sau în alt mod.

Porter a subliniat, de asemenea, efectul pe care Mission Reset îl va avea asupra finanțării lucrării misionarilor în viitor.

IV. Misionari și voluntari

Raportul Secretariatului a subliniat apoi activitatea misionarilor și a voluntarilor din întreaga lume și rolul Institute of World Mission, al Adventist Volunteer Service și al VividFaith în a face acest lucru posibil.

În primul rând, Oscar Osindo, secretar adjunct și director al Institute of World Mission, a vorbit despre o nouă platformă online de instruire pentru misiune numită „learnmission.org”. În condițiile în care lockdown-urile și restricțiile de călătorie au împiedicat ca instruirea să aibă loc fizic, mulți misionari și voluntari din întreaga lume au fost inspirați și instruiți prin intermediul platformei.

Apoi, Elbert Kuhn, secretar adjunct și director al Adventist Volunteer Service, a împărtășit prin intermediul unui clip video povestea inspiratoare a lui William, un voluntar cu normă întreagă care a părăsit America de Nord pentru a sluji în Orientul Mijlociu și pentru a lucra cu refugiații. „Un misionar voluntar este cel care este dispus să plece de acasă pentru a trăi printre cei care încă trebuie să găsească drumul spre casa Tatălui”, a comentat naratorul clipului.

La final, Fylvia Kline a împărtășit un clip video și informații despre VividFaith, o platformă care folosește metode inovatoare pentru a pune în legătură organizații și instituții aflate în nevoie, cu voluntari care doresc să slujească fie în străinătate, fie în țara lor.

V. Adventist Mission

În finalul raportului Secretariatului, Gary Krause, secretar adjunct și director al Adventist Mission, a vorbit despre modul în care Secretariatul CG se concentrează asupra formării unor grupuri noi de credincioși în mijlocul unor populații și regiuni la care mesajul Evangheliei nu a ajuns încă prin trimiterea pionierilor Global Mission pentru a lucra în calitate de „plantatori de biserici în prima linie… în mijlocul propriului popor și grup cultural… pentru a aplica metoda de slujire a lui Isus.”

Krause a subliniat faptul că, de la ultima sesiune a CG din 2015, Global Mission a plantat aproape 3.000 de biserici noi în zone albe. În mod specific, o prioritate a Adventist Mission o constituie cei aflați în Fereastra 10/40.

„În afara Ferestrei 10/40 avem un adventist la fiecare 136 de oameni. În interior avem un adventist la aproape 2.000 de oameni. Dificultățile sunt evidente!” a spus el.

Alte dificultăți cu care se confruntă Adventist Mission sunt misiunea în marile orașe și în zonele urbane, precum și împărtășirea Evangheliei cu oameni din alte religii mari ale lumii. Pentru a combate aceste probleme, Adventist Mission a înființat șase centre de misiune globală în întreaga lume, fiecare cu propriul specific.

În timp ce recrutarea și susținerea misionarilor reprezintă un aspect, cealaltă funcție a Adventist Mission este de a inspira membrii bisericii prin ceea ce se întâmplă cu darurile lor pentru misiune.

CONCLUZIE

În încheiere, Köhler a subliniat nevoia de misionari adventiști – atât la nivel local, cât și la nivel global – și necesitatea unei resetări și reorientări a misiunii.

„Inima noastră bate cu putere pentru o mișcare misionară reînnoită”, a spus el. „Ne bazăm pe recomandările inspirate ale lui Ellen White, care spune: «Împreună, ei trebuie să ducă lucrarea până la terminarea ei» (Faptele Apostolilor, pag. 275).”

Puteți urmări aici raportul complet al secretarului în cadrul sesiunii Conferinței Generale.

Autor: Maryellen Hacko

Sursa: Adventist News Networkși Departamentul de Comunicare