Noi lideri ai Bisericii Adventiste din Italia

Info Adventist 21 septembrie 2022

Pastorul Andrei Crețu este noul președinte al Bisericii Adventiste din Italia, iar pastorul Ignazio Barbuscia este noul ei secretar.

Au fost aleși noii lideri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Italia. Marți, 13 septembrie, Comitetul Executiv al Uniunii Italiene s-a reunit în Florența pentru a alege noii administratori. La întâlnire au participat și Mario Brito și Barna Magyarosi, președintele, respectiv, secretarul Diviziunii Intereuropene a Bisericii Adventiste.

Pastorul Andrei Crețu este noul președinte al Bisericii Adventiste din Italia, iar pastorul Ignazio Barbuscia este noul ei secretar.

Necesitatea alegerii celor doi a apărut după plecarea președintelui Stefano Paris, care s-a mutat împreună cu familia în Statele Unite, pentru a participa la un curs de formare în cadrul Kettering Health, un complex spitalicesc adventist.

Prin urmare, Comitetul l-a ales în funcția de președinte, rămasă vacantă, pe pastorul Andrei Crețu, care slujea din anul 2019 în calitate de secretar al Uniunii Italiene. În consecință, l-a numit în funcția de secretar pe pastorul Ignazio Barbuscia, directorul Departamentului Tineret.

În cadrul unui interviu acordat Hopemedia Italia, pastorul Crețu a declarat: „Sunt fericit că pot înfrunta această nouă provocare împreună cu o echipă – Comitetul executiv al Uniunii Italiene –, cu noul secretar, pastorul Barbuscia, și cu trezorierul Murittu. Suntem o echipă. Sunt liniștit știind că lucrăm împreună pentru binele Bisericii Adventiste din Italia.”

„Aș vrea să văd comunitatea adventistă continuând să lucreze cu dragoste și fără prejudecăți”, a continuat pastorul Crețu, care a concluzionat: „Apostolul Iacov ne învață că o credință care nu se manifestă în fapte este fără valoare. Este esențial ca Biserica Adventistă să continue să își exprime credința prin slujire.”

Sursa: Diviziunea Intereuropeană