Numeroși oameni caută adăpost în bisericile adventiste din Ucraina

Info Adventist 18 martie 2022

Adventist Mission pregătește fonduri de urgență pentru a sprijini eforturile umanitare.

Adventist Mission pregătește fonduri de urgență pentru a ajuta bisericile adventiste de ziua a șaptea din Ucraina să asiste sutele de persoane care au fugit din calea războiului și care le caută pentru hrană, adăpost și transport spre zone sigure.

Adventist Mission colectează fonduri pentru inițiativa Hope in Crisis [Speranță în criză] în urma apelului directorului Adventist Mission din Ucraina, Leonid B. Rutkovskiy, fiind alocate fonduri suplimentare care vor fi oferite periodic în timpul crizei, a declarat Jeff Scoggins, director de planificare al Adventist Mission.

„Dacă vrem să le satisfacem nevoile acolo unde este cea mai mare nevoie, este momentul să acționăm”, a spus Scoggins.

Între 50 și 100 de persoane sosesc la fiecare biserică adventistă din Ucraina în fiecare noapte de la izbucnirea conflictului armat la 24 februarie 2022.

„Oamenii intră în clădirile bisericilor noastre, căutând un adăpost sigur”, a transmis Rutkovskiy prin e-mail.

Membrii bisericii oferă mâncare, adăpost și îi duc pe oameni din punctele fierbinți către locuri sigure sau spre graniță.

„Toți pastorii ucraineni au rămas în țară, iar toată lumea lucrează și face tot ce poate”, a completat Rutkovskiy.

În Ucraina există 784 de biserici adventiste și aproximativ 43.300 de membri, potrivit celor mai recente statistici din Anuarul Bisericii Adventiste. Începând cu 24 februarie au fugit din țară mai mult de 2 milioane dintre cei 44 de milioane de locuitori.

Adventist Mission, care înființează biserici în întreaga lume, a demarat inițiativa Hope in Crisis după atacurile din 11 septembrie 2001 din Statele Unite. Primele fonduri au contribuit la trimiterea consilierilor și a altor persoane pentru a consola oamenii de pe străzile din New York și pentru a se ruga cu ei.

„Inițiativa există de ceva timp, astfel încât, atunci când are loc o criză, Adventist Mission poate răspunde”, a declarat Rick Kajiura, director de comunicare în cadrul Adventist Mission. „Când apare o criză, ar trebui să putem să ajutăm oamenii din comunitățile în care am plantat biserici.”

Adventist Mission a apelat la inițiativa Hope in Crisis deoarece Biserica Adventistă din Ucraina nu mai are fonduri suficiente, iar credincioșii adventiști, care ajută și ei prin propriile mijloace, se confruntă cu o problemă similară.

„Economiile personale și ale Bisericii sunt aproape epuizate”, a declarat Rutkovskiy.

Autor: Andrew McChesney

Sursa: Adventist Review