O abordare integrativă în lupta împotriva depresiei

Info Adventist 24 septembrie 2021

AdventHealth își extinde serviciile pentru sănătate mintală printr-o abordare integrativă a luptei împotriva depresiei și anxietății.

Statisticile sunt uluitoare. Milioane de americani se confruntă în fiecare an cu realitatea de a trăi cu o afecțiune mintală și aproape toată lumea cunoaște o persoană a cărei vieți este afectată de una. În plus, pentru unii, pandemia de Covid-19 a sporit această povară, izolarea, durerea, stresul și anxietatea lăsând efecte de durată.

„Ne confruntăm cu o criză a sănătății mintale”, a declarat Penny Johnson, președinte al regiunii de sud-vest a AdventHealth din Statele Unite și organizatoare a programului de sănătate comportamentală a ambulatoriului. „Furnizorii noștri văd pacienți de toate vârstele care se luptă cu anxietatea și depresia și adesea nu știu la cine să apeleze. Pentru unii, căutarea ajutorului aduce cu sine stigmatizarea; alții nu au acces la el”, a adăugat ea.

Furnizorii de asistență medicală primară , care au adesea o relație pe termen lung cu pacienții lor, pot juca un rol cheie în evaluarea necesității și în furnizarea de intervenții în domeniul sănătății comportamentale. Acesta este motivul pentru care medicii AdventHealth din Tampa, Florida, și Hendersonville, Carolina de Nord, au încheiat un parteneriat cu Concert Health, o rețea medicală care este lider în domeniul sănătății comportamentale pentru a oferi o abordare integrativă pentru îmbunătățirea sănătății mintale și fizice.

„Suntem onorați să lucrăm cu AdventHealth pentru a ajuta pacienții să primească tratamentul necesar pentru afecțiuni comportamentale precum depresia și anxietatea, tratament integrat direct în asistența medicală primară”, a declarat Spencer Hutchins, director executiv al Concert Health. „Redefinim împreună asistența medicală primară pentru a include toate nevoile pacienților – comportamentale și fizice – și să le oferim medicilor posibilitatea de a trata, cu adevărat, toate dimensiunile persoanei.”

Această abordare este urmarea demersurilor AdventHealth pentru îmbunătățirea asistenței medicale în domeniul sănătății mintale și pentru crearea de resurse pentru consumatori și membrii echipei. Strategia este de a încorpora screening-uri, de a îmbunătăți accesul la intervenții prompte și eficiente în domeniul sănătății comportamentale și de a urmări rezultatele pentru a asigura îmbunătățirea stării de sănătate a pacienților.

„Acest model este o metodă dovedită clinic de a integra sănătatea comportamentală în asistența medicală primară pentru a îmbunătăți depistarea, accesul și îmbunătățirea serviciilor în domeniul sănătății comportamentale pentru pacienții noștri. Acum avem o echipă care lucrează împreună fără probleme pentru a oferi servicii medicale integrative – pentru corp, minte și suflet – pentru cei care ne încredințează sănătatea lor”, a declarat Johnson.

În facilitățile inițiale din Tampa și Hendersonville, medicii AdventHealth  pun pacienții în legătură cu specialiști în domeniul sănătății comportamentale din cadrul Concert Health aflați la distanță. Acești specialiști oferă ședințe de terapie, elaborează un plan personalizat de îngrijire a sănătății comportamentale și servesc drept legătură cu psihiatrii consultanți din cadrul Concert Health și cu medicul pentru a analiza împreună progresul pacientului și pentru a face ajustări în ce privește îngrijirea fiecărui pacient. Medicul prescrie și medicamentele recomandate de echipa de experți în domeniul sănătății mintale. Pacienții vorbesc în mod regulat cu cel care se ocupă de sănătatea lor prin intermediul apelurilor telefonice sau video.

„Mulți dintre cei care au probleme din sfera sănătății comportamentale nu primesc niciodată îngrijirea de care au nevoie – fie pentru că nu sunt diagnosticați, fie pentru că nu își dau seama prin ce trec. Acest program oferă un loc sigur pentru pacienți și facilitează primirea tratamentului și îmbunătățirea stării generale de sănătate și a calității vieții”, a explicat Rainer Chan, director medical al rețelei de sănătate AdventHealth din vestul Floridei.

„Încorporarea acestei fațete a îngrijirii pacienților în cadrul cabinetelor noastre este un vis devenit realitate”, a adăugat Kelley Singer, director pentru calitatea serviciilor oferite de medici în cadrul AdventHealth din Herdersonville. „Pacienții sunt vizibil ușurați când află că în cadrul spitalului nostru există profesioniști în domeniul sănătății comportamentale. Dorința de a consulta psihiatrii și psihologii noștri este acum de aproape 100%, față de procentul extrem de mic din trecut.”

Se așteaptă ca programul să se extindă și în alte clinici AdventHealth în următoarele luni.

Sursa: Adventist Review