Peste 200 de cicliști adventiști au străbătut capitala Columbiei

Info Adventist 22 martie 2022

Peste 200 de copii, tineri și adulți au parcurs 40 de kilometri pe bicicletă prin capitala Columbiei, duminică, 27 februarie 2022, pentru a lansa prima dintre zecile de inițiative și activități care comemorează centenarul prezenței Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea în țară. Bicicliștii au pedalat, de asemenea, pentru a promova un stil de viață sănătos în rândul locuitorilor orașului.

Cicliștii profesioniști și amatori au oferit zâmbete și speranță purtând tricouri cu mesajul „Vreau să trăiesc sănătos” – o inițiativă a Diviziunii Interamericane care are ca scop promovarea celor opt remedii naturale (alimentație, activitate fizică, apă, lumina soarelui, cumpătare, aer curat, odihnă și încredere în Dumnezeu).

Un alt grup de 80 de cicliști adventiști din Boyacá, un stat situat în regiunea muntoasă a Columbiei, a străbătut, de asemenea, drumurile principale purtând tricourile cu mesajul „Vreau să trăiesc sănătos”.

„Inițiativa face parte din seria de evenimente programate pentru a sărbători 100 de ani de la organizarea Bisericii Adventiste în Bogota și pentru a începe și sărbătorirea înființării Diviziunii Interamericane”, a declarat Alvaro Niño, președintele Uniunii de Conferințe Columbia Sud a Bisericii Adventiste. Niño a participat, de asemenea, la această inițiativă în calitate de membru al clubului de ciclism „Vreau să trăiesc sănătos” al Bisericii.

„Suntem un grup care transmite speranța; suntem o biserică a speranței și, pentru a face acest lucru, îi invităm pe membrii noștri din întreaga regiune să înființeze cluburi de ciclism «Vreau să trăiesc sănătos»”, a adăugat Niño.

Evenimentul a început la ora 8:00, în Parcul Național Enrique Olaya Herrera, în partea de est a orașului Bogota, cu rugăciune și cântece de laudă înainte ca cicliștii să pornească la drum.

Diomedes Lucumy, un tânăr care este membru al clubului de ciclism, a fost impresionat de mesajul Bisericii cu privire la un stil de viață sănătos. „Odată am avut ocazia să pedalez mai mult de 500 de kilometri din Bogota în departamentul Cauca [regiune administrativă din estul țării] și am decis să port tricoul «Vreau să trăiesc sănătos». … L-am purtat cu mândrie pentru că vreau să motivez oamenii să facă mișcare”, a spus el.

Leonel Preciado, directorul Departamentului Tineret din cadrul Uniunii Columbia Sud, s-a declarat fericit să îl aibă pe Lucumy în clubul de ciclism al bisericii. Încă de când l-a invitat să se alăture clubului, devotamentul său a fost o sursă de inspirație.

„Diomedes (Lucumy) a fost primul membru al clubului nostru care a cumpărat tricoul și primul care a parcurs 500 de kilometri purtându-l”, a menționat Preciado. „El nu este adventist, dar se antrenează, participă la fiecare activitate de impact, este pasionat de un stil de viață sănătos și îi invită pe tineri și pe prietenii săi cicliști să trăiască sănătos.”

Intenționăm să invităm mai multe persoane în clubul de ciclism al bisericii, a adăugat Preciado. Dorim să transmitem mesajul nostru cu privire la sănătate și dragostea lui Isus, a subliniat el.

În timp ce participanții străbăteau orașul, pe arterele principale s-a împărțit literatură despre un stil de viață sănătos.

„Mulți [oameni] ne-au abordat pentru a afla mai multe despre această activitate”, a declarat Zharick Bohórquez, o tânără din nord-vestul țării. „Am fost convinși din nou de faptul că mesajul «Vreau să trăiesc sănătos» îi ajută pe tineri, pe pastori și copii să ducă cele opt remedii naturale și speranța în comunitate”, a spus ea.

Clubul de ciclism și-a încheiat călătoria la Colosseumul adventist din oraș. „Acesta a fost o activitate extraordinară care poate conduce mintea și inima oamenilor spre Isus”, a spus Niño. El a încurajat participanții să se alăture următoarelor activități din cadrul inițiativei «Vreau să trăiesc sănătos».”

Printre activitățile propuse pentru sărbătorirea a 100 de ani de prezență adventistă se mai numără: expoziții de sănătate, campanii de donare de sânge, plantare de copaci, tururi de ciclism și un mare festival al ciclismului în cadrul căruia 100 de bicicliști vor parcurge 100 de kilometri prin Bogota pentru a sărbători centenarul Bisericii Adventiste.

Autori: Laura Acosta și Departamentul de Știri al Diviziunii Interamericane

Sursa: Adventist Review