Platformele digitale cresc numărul participanților la studii biblice

Info Adventist 21 februarie 2022

Doar în 2021, aproape un milion de oameni au aprofundat cunoștințele despre Biblie cu ajutorul conținutului pregătit de Biserica Adventistă.

Anul 2021 a început cu o puternică speranță că pandemia se apropie de sfârșit. Cu toate acestea, restricţiile sanitare au creat nevoia de creativitate şi inovaţie, precum şi de multă credinţă, pentru a continua lucrarea de predicare a Evangheliei. 

Totuşi, în ciuda dificultăţilor, în 2021, 214.079 de persoane au devenit adventiste de ziua a șaptea. Dintre acestea, 31.834 de persoane au fost botezate în trecut, dar nu mai făceau parte din biserică, iar acum au revenit. 

Studii biblice 

Când totul este exprimat în cifre, poate fi mai dificil de creionat individualitatea fiecărei povești, dar aceasta este rezultatul mai multor activități misionare care își propun să le prezinte oamenilor Biblia. Alice Boechat a ajuns să cunoască Biserica Adventistă deoarece mama ei urmărea una dintre emisiunile TV de pe Novo Tempo. În câteva minute, a simțit că acolo era ceva despre care trebuia să afle mai mult. 

După o vreme, Boechat a primit pe unul dintre grupurile ei de WhatsApp un link de studiere a Bibliei împreună cu Esperança, un asistent virtual al Școlii biblice Novo Tempo. „Am studiat continuu și succesiv toate cursurile, printre ele numărându-se Viața lui Hristos și Apocalipsa, și am păstrat toate diplomele care mi-au fost date”, își reamintește ea. 

Pentru Boechat, metoda a fost foarte eficientă. „Cursul este foarte ușor de asimilat pentru creștinii care nu sunt obișnuiți cu studiul aprofundat și real al Bibliei. Întrebările incintă mintea la meditație și fac referire directă la textul biblic, pus la dispoziție foarte clar, în scris”, subliniază ea. 

Asemenea lui Boechat, 52.007 de persoane au urmat unul sau mai multe cursuri puse la dispoziție pe această platformă. Dacă adăugăm aici cifra studiilor biblice personale, a celor în care biserica locală a fost implicată în mod direct, a celor oferite de televiziunea și radioul Novo Tempo prin intermediul site-ului biblia.com.br, sau a celor trimise prin corespondență la cererea persoanelor interesate, ajungem la un total de 878.856 de cursanți în perioada ianuarie-decembrie 2021. 

„Am aflat în urma evenimentelor recente că biserica găsește întotdeauna căi de a-și împlini misiunea. Întâlnirile pot fi afectate de restricții, dar misiunea, niciodată. De aceea, valorificăm resursele pe care le avem și le transformăm în oportunități misionare. Ajungem la oameni prin diferite metode și în diferite contexte. Prin urmare, Trebuie să adăugăm strategii care să fie conectate cu timpul și situația”, subliniază Rafael Rossi, evanghelist al Bisericii Adventiste pentru opt țări din America de Sud.

Biserici noi 

Există 2,5 milioane de adventiști răspândiți  în Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile, Ecuador, Paraguay, Peru și Uruguay. Ei se închină în aproximativ 30.000 de biserici. Dintre acestea, 675 au apărut anul trecut. 

Aceste cifre depășesc realizările din 2020, ceea ce înseamnă că Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea rămâne activă și caută să le ofere cunoștințe biblice și o viață spirituală nouă tuturor celor interesați. 

„Pentru a ajunge la oameni diferiți, există mijloace diferite de folosire a metodei lui Hristos. Continuăm să descoperim și să investim în strategii noi. Biserica a arătat că este posibil să ne îndeplinim în continuare misiunea și să creștem chiar și în timpuri dificile, precum cel prin care trecem în America de Sud. Am văzut Duhul Sfânt lucrând în viața oamenilor și ajutând biserica să înainteze”, remarcă Stanley Arco, președintele Bisericii Adventiste din America de Sud.

Sursa: Adventist News Network