Posibile schimbări în ce privește Sesiunea Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

Info Adventist 19 martie 2020

În lumina fenomenului foarte neobișnuit și deosebit de rapid cauzat de virusul COVID-19 și considerând măsurile luate de organizațiile de pretutindeni pentru a opri răspândirea virusului,
liderii mondiali ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea au avut o serie de întâlniri pentru a analiza implicațiile situației asupra Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Timp de mai multe săptămâni, organizatori, medici specialiști, consultanți legali și administratori au căutat cu mare atenție și rugăciune, planuri alternative pentru Sesiunea Conferinței Generale de anul acesta.

În ultimele zile, Comitetul Internațional pentru Situații de Criză al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și Comitetul Administrativ al Conferinței Generale (ADCOM) s-au gândit la diverse soluții. La întâlnirea din 17 Martie 2020, ADCOM a votat trimiterea următoarelor recomandări către Comitetul Executiv al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea:

„Din cauza pandemiei provocate de virusul COVID-19, a implicațiilor în primirea vizelor de călătorie pentru credincioși din toată lumea și a restricțiilor impuse de guverne RECOMANDĂM:

  1. Reprogramarea Sesiunii Conferinței Generale pentru o dată ulterioară în perioada următoare până la doi ani, în funcție de momentul când acest lucru va fi realizabil;
  2. Reducerea numărului de participanți, atunci când Sesiunea Conferinței Generale va fi reprogramată, invitând doar delegații și un număr limitat de personal tehnic;
  3. Reducerea numărului de zile a Sesiunii Conferinței Generale reprogramate la o perioadă de patru până la șase zile;
  4. Eliminarea standurilor de expoziție la Sesiunea Conferinței Generale;
  5. De adăugat faptul că funcțiile conducerii din prezent vor continua până la întâlnirea Sesiunii Conferinței Generale. Perioada de mandat a următoarei echipe de conducere va fi activă până la următoarea Sesiune a Conferinței Generale programată în anul 2025.

Recomandări pentru următoarele Sesiuni ale Conferinței Generale:

Din cauza nevoii de a reduce costurile unei Sesiuni a Conferinței Generale și de a fi mai eficienți în administrarea fondurilor Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, RECOMANDĂM ca administrația Conferinței Generale să revizuiască actuala configurație pentru toate Sesiunile Conferinței Generale din viitor și recomandă Comitetului Executiv al Conferinței Generale următoarele:

  1. Numărul delegaților la Sesiunea Conferinței Generale să fie redus proporțional;
  2. Să nu existe invitați speciali la Sesiunea Conferinței Generale;
  3. Numărul zilelor în care se va desfășura Sesiunea Conferinței Generale să fie de patru până la șase zile în care să fie inclusă și o zi de Sabat;
  4. Standurile expoziționale să nu fie afișate la sesiunile Conferinței Generale.”

„Ultimul lucru pe care dorim să-l facem este să reprogramăm Sesiunea Conferinței Generale”, au spus Ted N.C. Wilson, directorul ADCOM și președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea la nivel mondial. „Este foarte important ca liderii și membrii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea să-și reamintească faptul că încă nu a fost luată o decizie cu privire la Sesiunea Conferinței Generale. Acestea sunt doar câteva recomandări pe care le vom discuta cu Comitetul Executiv.”

Comitetul Executiv al Conferinței Generale s-a întâlnit astăzi pentru a discuta aceste probleme. Mulți dintre ei au participat prin intermediul conferinței video.

Vom reveni cu mai multe detalii după ce vor fi publicate deciziile luate de Comitetul Executiv al Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Sursă: Adventist Review