Program de instruire pentru noii lideri ai Bisericii

Info Adventist 15 februarie 2022

Consiliul liderilor Bisericii mondiale se concentrează asupra „formării liderilor pentru misiune”.

După ziua alegerilor, un președinte nou ales al Statelor Unite are la dispoziție aproape trei luni pentru a se pregăti pentru a-și prelua funcția. În Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, un președinte nou ales își preia funcția imediat.

Pe Artur A. Stele l-a șocat rapiditatea cu care a fost învestit în funcția de președinte al Diviziunii Euro-Asia în anul 2000. Stele avea experiență de conducere în calitate de pastor, prodecan cu activitatea didactică și președinte al Universității Adventiste Zaoksky din Rusia, dar nu condusese niciodată o entitate precum Diviziunea Euro-Asia, care supervizează activitatea Bisericii Adventiste pe 11 fusuri orare din Rusia și alte foste țări sovietice.

„Am fost șocat”, a spus Stele. „Eram tânăr și fără experiență.”

Dar el a primit un colac de salvare la scurt timp după ce a fost ales în cadrul sesiunii Conferinței Generale din Toronto, Canada. Fostul președinte al Conferinței Generale (CG), Neal C. Wilson, i-a oferit o sesiune informală de mentorat care l-a ajutat pe Stele să pornească la drum.

„Am petrecut împreună în jur de 15 minute, dar îmi amintesc și acum”, a spus Stele, acum vicepreședinte al CG, organismul administrativ al Bisericii Adventiste mondiale.

Recunoscând importanța mentoratului în conducere, Stele și alți lideri adventiști au făcut din acesta un pilon în cadrul unui program de dezvoltare a abilităților de conducere propus de GC, program prezentat cu entuziasm în cadrul celui de-al doilea Consiliu anual al liderilor Bisericii mondiale, intitulat „Growing Leaders for Mission” [Formarea liderilor pentru misiune], care a avut loc în perioada 9-10 februarie 2022.

Atunci când va fi aprobată și votată în mod oficial, inițiativa va fi finanțată de CG și va fi implementată cu ajutorul Global Leadership Institute [Institutului Global de Leadership] al Universității Andrews. Programul inovator va căuta să le ofere liderilor bisericii trei piste de învățare: (1) LeadLAB, o serie de seminare și ateliere de scurtă durată, axate pe dezvoltarea abilităților de conducere, oferite diviziunilor care doresc să participe; (2) LeadCONFERENCE, o conferință anuală de dezvoltare a abilităților de conducere care are loc în timpul Consiliul anual al Bisericii; și (3) LeadMENTORS, un program de mentorat individualizat și personalizat, oferit noilor lideri.

Formarea liderilor pentru misiune

Președintele CG, Ted N. C. Wilson, a subliniat că scopul programului de dezvoltare a abilităților de conducere este să împlinească misiunea bisericii de a pregăti oameni pentru revenirea lui Isus.

„Programul își propune să formeze lideri pentru misiune”, a spus el în fața Consiliului liderilor Bisericii mondiale, la care au participat pe Zoom aproximativ 80 de lideri de la CG, cele 13 diviziuni ale Bisericii, cele trei câmpuri atașate, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA), mai multe universități și alte entități.

Accentul pus pe misiune a fost reiterat de trezorierul și directorul financiar al CG, Paul Douglas, care, împreună cu secretarul CG, Erton Köhler, lucrează îndeaproape cu Wilson la programul de dezvoltare a abilităților de conducere.

„Obiectivul final este să dezvoltăm lideri pentru misiune, lideri care să manifeste caracterul lui Hristos”, a declarat Douglas în cadrul conferinței desfășurate pe Zoom.

Un program pilot al componentei LeadLAB a programului, încă în dezvoltare, a fost desfășurat în anul 2021 în Diviziunea Pacificului de Sud și în Diviziunea Intereuropeană. LeadLAB are la bază o propunere care a fost prezentată în urmă cu doi ani în cadrul unei conferințe de leadership care a avut loc în Cape Town, Africa de Sud. Liderii Bisericii au convenit la Summitul global de leadership din 2020 să înființeze un institut de leadership la sediul CG din Silver Spring, Maryland. Cu toate acestea, pandemia COVID-19 a dat peste cap aceste planuri, iar programul s-a desfășurat în mare parte online.

Wilson, subliniind faptul că programul este încă în curs de dezvoltare, a declarat că acesta este opțional, nu obligatoriu, și că este menit să completeze, nu să înlocuiască, programele de leadership care ar putea exista deja la nivelul diviziunilor. Diviziunile pot ajuta la formarea programului pe măsură ce acesta se dezvoltă, iar implicarea lor în modelarea lui este încurajată, a adăugat el.

De asemenea, se preconizează că alte instituții educaționale ale GC, cum ar fi Adventist International Institute of Advanced Studies, Adventist University of Africa, Loma Linda University Health, precum și altele, pot fi implicate în program. 

În cadrul reuniunii de pe Zoom, Wilson a prezentat o propunere în care CG ar oferi „o finanțare importantă” pentru program până în 2025, până când va trebui să se ia o decizie cu privire la modul în care se va continua. El și-a exprimat speranța că toate cele 13 diviziuni ale Bisericii, precum și Uniunea de Misiuni Orientul Mijlociu și Africa de Nord, Uniunea Chineză de Misiuni și Câmpul Israelului, atașate Conferinței Generale, vor putea participa din viitorul apropiat până în 2025.

Programul pilot, considerat a fi un succes

Liderii Diviziuniii Pacificului de Sud și ai Diviziunii Intereuropene și-au exprimat susținerea fermă pentru programul de dezvoltare a abilităților de conducere. În cursul anului trecut, câteva sute de lideri ai Bisericii din cele două diviziuni au participat la un proiect pilot care a constat din seminare LeadLAB.

„Diviziunea Pacificului de Sud este foarte fericită să testeze programul”, a declarat președintele SPD, Glenn Townend. „Materialul pe care l-am primit până acum a fost absolut excelent.”

El a lăudat programul LeadLAB ca fiind „cu adevărat spiritual, biblic și practic”, adăugând: „Ne place foarte mult direcția în care se îndreaptă Conferința Generală și ne bucurăm să facem parte din aceasta”.

Mario Brito, președintele EUD, a declarat că s-a rugat ani de zile să găsească lideri buni și că a fost în „al nouălea cer” când a descoperit programul, apreciind în mod deosebit pregătirea oferită de Global Leadership Institute din cadrul Universității Andrews.

„Suntem încântați”, a spus el. „Îi mulțumesc Domnului pentru că sunteți cu adevărat interesați să ne înțelegeți nevoile și să ne ajutați să le împlinim…. Este o oportunitate de a crește după chipul lui Isus Hristos…. Mulțumesc Conferinței Generale și Universității Andrews.”

Erich Baumgartner, directorul fondator al Global Leadership Institute, a declarat că a fost încurajat de proiectele pilot cu primele două diviziuni și că așteaptă cu nerăbdare extinderea lor.

Participanții la conferința de pe Zoom au subliniat, de asemenea, importanța formării în domeniul conducerii în îndeplinirea misiunii bisericii.

„Liderii trebuie să fie instruiți pentru a se concentra asupra misiunii”, a declarat Guillermo E. Biaggi, organizatorul conferinței și vicepreședinte al CG. „Misiunea este foarte importantă pentru noi.”

Randy Siebold, director adjunct al Global Leadership Institute, a adăugat: „Cea mai mare realizare este să facem ceea ce a spus Hristos: «Mergeți și faceți ucenici».”

Consiliul liderilor Bisericii mondiale, care a avut loc pentru prima dată în anul 2021, pe fondul pandemiei de COVID-19, a acoperit diferite aspecte ale gândirii și planificării strategice cu scopul de a proclama soliile celor trei îngeri cu puterea Duhului Sfânt și de a vedea cum ploaia târzie duce la finalizarea lucrării de vestire a Evangheliei. Prezentările vorbitorilor au analizat mai îndeaproape activitatea orientată spre misiune în cadrul organizațiilor Bisericii Adventiste, tehnicile de autoevaluare și evaluare, dezvoltarea viitoare a liderilor, beneficiile instruirii liderilor după alegeri, frumusețea mentoratului liderilor mai tineri, necesitatea de a gândi strategic pentru a atinge obiectivele stabilite în planul „Eu voi merge” al Bisericii mondiale și încurajarea din Biblie și din scrierile lui Ellen White de a duce la bun sfârșit, în mod unitar, misiunea bisericii.

O cale de urmat

Dezvoltând afirmația de la începutul acestui articol, Artur Stele a susținut o prezentare despre importanța instruirii liderilor imediat după alegeri, menționând că alegerile prezidențiale din SUA au loc la începutul lunii noiembrie la fiecare patru ani, iar președintele își preia funcția anul următor, pe 20 ianuarie. În acest interval, noul președinte are timp să se pregătească. Dar, a spus el, Biserica Adventistă nu are un astfel de interval, ceea ce l-a lăsat neliniștit inițial atunci când a fost ales președinte al Diviziunii Euro-Asia în anul 2000.

Imediat după alegerea sa, Neal Wilson, tatăl lui Ted Wilson, l-a luat deoparte și l-a întrebat: „Artur, pe cine vezi ca secretar și trezorier al diviziunii?”

„Mi-a cerut opinia”, a spus Stele. „I-am răspuns: «Am nevoie de cineva care cunoaște diviziunea. Eu nu o cunosc».”

Stele a propus două nume, iar Wilson a răspuns: „Ești un om foarte înțelept. Am vrut să le recomand eu însumi”.

Această scurtă interacțiune i-a oferit lui Stele încurajarea și baza de care avea nevoie pentru a merge mai departe.

Stele a cerut ca Biserica să facă mai mult pentru a pregăti lideri. „Nimeni nu îți oferă sfaturi cu privire la cum să înoți”, a spus el. „Pur și simplu înveți cum să o faci. Dar deciziile strategice importante trebuie să fie luate încă de la început.”

Citând din Manuscrisul 149 al lui Ellen White din anul 1902, el a concluzionat: „Dacă crezi că oamenii nu au toată experiența pe care o ai tu, atunci nu aștepta de la ei tot ceea ce Domnul așteaptă de la tine. Dacă au nevoie de instruire, încearcă să îi instruiești după cum ai fost instruit și tu”.

Sursa: Adventist Review