„Raze care vor lumina multe vieți”

Info Adventist 13 iulie 2021

Un nou centru comunitar va răspunde nevoilor comunității din nordul Mexicului.

Liderii și credincioșii adventiști de ziua a șaptea au inaugurat recent un nou centru de asistență socială în Monterrey, Mexic, pentru a răspunde nevoilor comunității. La ceremonia de inaugurare care a avut loc marți, 8 iunie, au participat reprezentanți guvernamentali din regiune precum directorul Departamentului Sănătate din statul Nuevo León, Manuel de la O Cavazos, și directorul pentru culte Gregorio Treviño.

Proiectul, o inițiativă a Conferinței Mexicul de Nord-Est și a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Las Lomas, urmărește implicarea mai multor membri ai bisericii în activități cu caracter social, împlinind nevoile fizice, mintale și spirituale ale oamenilor.

„Acesta este primul centru de asistență socială de o asemenea calitate și amploare de pe teritoriul conferinței noastre și din Monterrey”, a declarat Joel González, președintele Conferinței Mexicului de Nord-Est a Bisericii Adventiste. „Nu am auzit despre o altă biserică locală care să fi investit atât de mult în asistarea comunității și în oferirea unei diversități de servicii de sănătate.” Noul centru este o nouă unitate medicală adventistă de pe teritoriu Uniunii Mexicane de Nord.

În timpul discursului adresat participanților la ceremonie, de la O Cavazos a felicitat Biserica Adventistă pentru oferirea de asistență medicală comunității, după care a încurajat publicul să se implice în promovarea obiceiurilor sănătoase.

Acesta a extras, de asemenea, o lecție spirituală din exemplul lui Isus. „După cum Isus a trăit pe acest Pământ împlinindu-Și misiunea de învățare, predicare și învățare [Matei 4:23], acum este timpul ca membrii societății să se ajute reciproc”, a declarat de la O Cavazos, adăugând: „Trebuie să lucrăm toți împreună, ajutând autoritățile să ia decizii înțelepte. Trebuie să ne implicăm toți în realizarea de fapte bune.”

Treviño a menționat faptul că oficialii guvernamentali au speranțe mari cu privire la managementul și operațiunile noului centru. „Știm că Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, care este dedicată lui Dumnezeu și societății, va continua să ajute în aceste momente în care există o nevoie atât de mare”, a declarat el. „Mă rog Creatorului universului să vă binecuvânteze eforturile.”

Despre centru

Visul de a avea un centru de asistență socială în Monterrey s-a născut în ianuarie 2018 și a devenit realitate după mai bine de trei ani de planificări, au declarat liderii regionali ai bisericii. Acesta le va oferi oportunități de voluntariat profesioniștilor din domeniul medical, pe lângă doi medici care vor fi angajați cu jumătate de normă. Cheltuielile vor fi finanțate de biserică și donatori privați.

Centrul urmărește să promoveze inițiativa Vreau să trăiesc sănătos, construită pe baza pilonilor unui stil de viață sănătos. În plus, potrivit liderilor Bisericii, centrul va oferi discuții cu caracter preventiv și cursuri pe teme biblice, dar și consultații medicale și tratamente gratuite pentru cei care nu și le pot permite.

Membrii bisericii locale s-au implicat în strângerea fondurilor pentru cumpărarea terenului și construirea centrului de 170 mp. Aceștia doresc să asigure gratuitatea serviciilor și să răspundă nevoilor locuitorilor Colonia Ladrillera și membrilor bisericilor adventiste din apropiere. Centrul va asigura și servicii de prim-ajutor pentru studenții Vicente Suárez Sur Institute, una dintre cele două școli adventiste din Monterrey.

Un loc strategic

Potrivit lui González, centrul a fost construit în apropierea bisericii Las Lomas pentru ca, prin legătura dintre clădirea bisericii și centru, să ne îndeplinim misiunea de predicare, învățare și vindecare”. Alte centre similare din regiune, precum cel din Montemorelos, oferă asistență socială, însă nu și servicii de asistență medicală, a explicat acesta.

El a adăugat că biserica speră ca centrul să se ridice la înălțimea visurilor susținătorilor lui. „Sperăm că centrul le va oferi servicii utile și de calitate locuitorilor”, a concluzionat González.

Dincolo de serviciile medicale, centrul va fi centrat pe misiune, declară lideri ai Bisericii precum Luis Arturo King, președintele Bisericii Adventiste din nordul Mexicului, care spune: „Știu că acest centru va transmite raze care vor lumina viețile multor oameni”.

Sursa: Adventist Review