Rezultatele uimitoare ale lucrării unite a femeilor

Info Adventist 16 noiembrie 2021

În Insulele Britanice, departamentul Misiunea femeii găsește modalități de a fi activ în timp de pandemie.

După declanșarea pandemiei COVID-19, departamentul Misiunea femeii a fost nevoit să se adapteze rapid și să găsească modalități noi și creative de a continua să le ajute pe femei în a dezvolta relații și a împărtăși experiențelor lor, pe fondul unor schimbări fără precedent.

Un raport video, lansat recent de Sharon Platt-McDonald, directorul departamentelor Sănătate, Servicii comunitare creștine și Misiunea femeii din cadrul Uniunii Britanice de Conferințe a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, prezintă pe scurt eforturile depuse de femeile din întreaga țară pentru a veni în sprijinul semenilor în timpul pandemiei.

Printre alte inițiative, departamentul Misiunea femeii, în colaborare cu departamentul Sănătate din cadrul uniunii, a derulat o inițiativa Project Restauration [Proiectul de refacere] pentru a-i ajuta pe cei afectați de COVID-19 și pe familiile lor.

„Pe măsură ce oamenii se recuperează după boală, am observat că numeroase persoane se confruntă cu provocări continue”, a spus Platt-McDonald. „Dumnezeu m-a călăuzit să lansez un proiect care caută să împlinească nevoile multiple ale celor care se recuperează după lupta cu virusul. Astfel, am oferit mese zilnice proaspăt gătite, cumpărături săptămânale și publicații de actualitate despre refacerea sănătății, consiliere și asistență financiară.”

Lucrând în parteneriat cu One Vision, un grup de slujire comunitară condus de Enoch Kanagaraj, Project Restauration a oferit peste 230 de mese pe zi.

„Vă mulțumim foarte mult pentru că aveți grijă de noi! Apreciem mesele calde și gustoase pe care ni le dați în fiecare zi. Ne-au ajutat să mergem mai departe”, a spus o femeie, a cărei familie a beneficiat de pe urma acestei inițiative. Împreună cu mâncarea oferită, au fost distribuite cartonașe, care aveau pe față instrucțiuni de siguranță, iar pe verso un mesaj de speranță. Pe aceste cartonașe au fost trecute și date de contact pentru cei care aveau nevoie de sprijin emoțional sau pur și simplu de cineva cu care să vorbească.

Printr-o altă inițiativă, Bereavement Care Befriender [Prietenul celui îndoliat], voluntarii au distribuit peste 500 de exemplare ale lucrării C.O.M.F.O.R.T. [Mângâiere], o carte despre doliu și pierdere, dedicată celor care au suferit în urma pierderii celor dragi pe parcursul pandemiei. În plus, celor afectați de COVID-19 le-au fost oferite pungi cu resurse și bunuri. Liderii departamentului au organizat întâlniri online pentru a ajuta la consolidarea forței emoționale și a abilității de a-și reveni în urma unui șoc major.

Conferința Anglia de Sud a găzduit o serie de prezentări biblice de o săptămână intitulată The Gates of Hell Shall Not Prevail [Porțile Locuinței morților nu vor birui] și a organizat o serie de seminare online despre inteligența emoțională și abilitatea persoanei de a-și reveni în urma unui șoc. Conferința Anglia de Nord a organizat diverse conferințe despre rugăciune și evenimente online. Lucrând împreună, cele trei misiuni, Scoția, Irlanda și Țara Galilor, au organizat tabere și conferințe virtuale prin departamentul Misiunea femeii.

„Este uimitor ce pot să facă femeile, când lucrează împreună pentru a împărtăși unei comunități încercate dragostea lui Dumnezeu!”, a exclamat Karen Holford, director al departamentelor Viața de Familie, Misiunea femeii și Slujirea copiilor din cadrul Diviziunii Transeuropene. „Sunt foarte mândră de realizările femeilor din Uniunea Britanică și din toată diviziunea noastră.”

Holford a adăugat: „Îi suntem recunoscători lui Sharon Platt-McDonald pentru creativitatea ei în a scrie materiale și în a elabora programe de calitate care au inspirat femei de toate vârstele din Uniunea Britanică, din toată Diviziunea Transeuropeană și chiar din lumea întreagă.”

Sursa: Adventist News Network