Sesiunea Conferinței Generale din 2022 va oferi experiența unei expoziții virtuale

Info Adventist 26 octombrie 2021

Experiența interactivă unică le va permite expozanților să se conecteze cu credincioși adventiști din întreaga lume.

La finalul întâlnirii de lucru a Consiliului anual din 12 octombrie 2021, Paul Douglas, trezorierul Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, și Tim Aka, trezorier adjunct și director de investiții al Conferinței Generale (CG), au relatat povestea din spatele noii experiențe a expoziției virtuale din cadrul sesiunii CG din iunie 2022.

„În cadrul uneia dintre ședințele de planificare a sesiunii CG care a fost amânată pentru mai 2021”, a afirmat Douglas, „s-a luat decizia de a transforma sala de expoziții într-o expoziție virtuală. După cum știți, chiar și sesiunea [care urma să aibă loc în luna mai a acestui an] a fost amânată. Echipa care lucrează la sala virtuală de expoziții nu s-a descurajat, ci și-a redirecționat timpul și energia pentru a convoca o întâlnire virtuală la nivel global.”

Întâlnirea inaugurală a Taberei Globale, desfășurată în perioada 19-23 mai, a atras mii de credincioși adventiști din întreaga lume care au participat la peste 400 de seminare din domenii precum teologie, educație, misiune și sănătate, și au vizitat mai mult de 100 de cabine interactive în cadrul expoziției online.

Deși acest prim demers a fost considerat un succes, a oferit câteva lecții pe care Aka, organizatorul evenimentului, și echipa sa le implementează pentru sala virtuală de expoziții de la Sesiunea CG din St. Louis, Missouri, Statele Unite, unde va avea loc evenimentul.

„Suntem foarte încântați de expoziția virtuală care urmează”, a spus Aka, „dar ceea ce încercăm să facem este să construim un sistem de reunire a bisericii într-un mod nou și să încercăm să ne conectăm ‒ membri, lideri, companii, organizații – nu doar pentru un eveniment, ci pe tot parcursul anului, împărtășind materiale și idei într-un mod pe care nu l-am mai făcut până acum.”

Adventist Collective

Una dintre noile resurse pe care Aka le-a evidențiat este Adventist Collective, o galerie online care conține sute de prezentări și înregistrări de la Tabăra Globală, pe care membrii le pot accesa oricând.

Un videoclip de promovare prezentat delegaților Consiliului anual a oferit mai multe detalii. „Adventist Collective oferă un spațiu de colaborare în care organizațiile bisericii din întreaga lume pot împărtăși resurse excelente cu liderii și credincioșii adventiști și cu cei care sunt interesați de credință. Prezentările de la Tabăra Globală vor continua să influențeze și să informeze credincioșii adventiști mult timp după evenimentul propriu-zis. Adventist Collective va fi un mijloc util pentru a dezvolta slujirea digitală pentru biserică și pentru participanții la evenimente virtuale”, este explicația oferită în descriere.

Experiența unei expoziții virtuale

Expoziția online la scară largă de la sesiunea CG din anul 2022 le va permite participanților să facă la un stand aproape orice ar fi putut face în persoană.

Videoclipul de promovare produs de echipa lui Aka explică: „Atunci când vizitatorii vin la un stand online, aceștia vor fi întâmpinați cu un scurt videoclip introductiv. Reprezentanții standului vor ști când sosesc vizitatorii și vor putea începe o conversație virtuală de tip text sau video în timp real. De asemenea, expozanții vor putea oferi la standul lor resurse, videoclipuri, prezentări și seminare.”

Un alt element specific îl reprezintă sala de prezentare a afișelor, „care le permite expozanților să partajeze conținut într-un mod unic prin intermediul afișelor virtuale multimedia. De exemplu, o universitate poate găzdui prezentări în acest format despre cercetări sau publicații recente. Vizitatorii se vor bucura de experiența afișului multimedia prin intermediul textului încorporat, al videoclipurilor și al resurselor care pot fi descărcate.”

Resursele suplimentare includ un spațiu comercial de unde vizitatorii pot cumpăra produse specifice cabinei (cărți, produse de sănătate, articole de îmbrăcăminte), pot juca jocuri interactive și pot face fotografii prin intermediul unei cabine foto virtuale.

„Uneori, când faci aceste lucruri, este ca și cum ai construi un avion în timp ce zboară”, a spus Aka. „Adăugăm lucruri noi pe măsură ce activitatea avansează și suntem încântați de acest lucru. Ne sperie puțin, dar ne ajută să mergem înainte într-o nouă direcție și ne permite să facem lucruri noi, creative.”

Limitările impuse de coronavirus

Potrivit liderilor Bisericii Adventiste, din cauza coronavirusului, „va fi prima dată când publicul larg nu este încurajat în mod deschis să participe la sesiunea CG, deoarece ne simțim obligați să protejăm sănătatea și siguranța membrilor bisericii mondiale. Întâlnirile auxiliare obișnuite, expozițiile [în persoană] și alte activități nu sunt planificate, ci doar sesiunea în sine [pe baza reglementărilor de distanțare socială care ar putea reduce numărul de participanți permis la această întâlnire]”.

Întregul program va fi transmis în direct în perioada 6-11 iunie 2022, prin intermediul site-ului oficial al sesiunii CG. Experiența expoziției virtuale va fi, de asemenea, disponibilă pe site-ul sesiunii.

Autor: Beth Thomas

Sursa: Adventist Review