Spitale AdventHealth, printre cele mai bune din Statele Unite, potrivit Leapfrog

Info Adventist 16 ianuarie 2023

The Leapfrog Group, o organizație non-profit care evaluează calitatea și siguranța spitalelor din Statele Unite, a publicat lista celor mai bune spitale în anul 2022 [Top Hospital Awards 2022] și lista celor mai sigure spitale din toamna anului 2022 [Fall 2022 Leapfrog Hospital Safety Grades], folosind criterii stricte de evaluare a siguranței și calității îngrijirii oferite de acestea. Titlul de Top Hospital Leapfrog este obținut doar de spitale care îndeplinesc standardele impuse de metodologia Top Hospital Award, care ia în considerare caracteristici precum prevenirea erorilor medicale, calitatea îngrijirii în maternitate, ratele de infectare și multe altele.

În 2022, doar 5% dintre spitalele evaluate de Leapfrog au îndeplinit standardele pentru a fi considerate spitale de top, nouă dintre ele făcând parte din sistemul de sănătate AdventHealth. Dintre cele 115 spitale recunoscute ca Top Hospitals de pe teritoriul Statelor Unite, spitalele AdventHealth reprezintă aproape o zecime.

Mai mult de 25 dintre spitalele AdventHealth au obținut, de asemenea, calificativul „A” în ceea ce privește siguranța [Leapfrog Hospital Safety Grade „A”] în cea mai recentă analiză publicată în toamna anului 2022. Această evaluare suplimentară analizează aspecte legate de prevenirea erorilor medicale, a leziunilor, a accidentelor și a altor potențiale suferințe cauzate pacienților aflați în îngrijirea lor.

Spitalul AdventHealth din Daytona Beach se numără printre puținele spitale din țară care, de la implementarea sistemului de evaluare, în urmă cu 10 ani, au primit de 22 de ori calificativul „A” pentru asigurarea siguranței pacienților. Sistemul de clasificare este transparent, iar notele, care sunt actualizate primăvara și toamna, pot fi consultate de consumatorii care doresc să aleagă furnizorul de servicii medicale în cunoștință de cauză.

„Suntem onorați să recunoaștem anul acesta un număr de spitale din cadrul AdventHealth ca fiind în topul spitalelor [din țară]”, a declarat Leah Binder, președinte și director executiv al The Leapfrog Group. „Aceste spitale au demonstrat că pun cu adevărat pacienții pe primul loc. Felicităm consiliul de administrație, personalul și medicii ale căror eforturi au făcut posibil acest rezultat.”

Sistemul de evaluare a siguranței utilizat de The Leapfrog Group este singurul program de clasificare al spitalelor care are la bază prevenirea erorilor medicale și a daunelor aduse pacienților.

„Noua clasificare a celor mai recente spitale, realizată de The Leapfrog Group, și evaluarea a nouă dintre spitalele AdventHealth ca fiind spitale de top reflectă angajamentul nostru față de standardul pe care ni l-am stabilit în oferirea serviciilor, rezumat în planul «Keep Me Safe»”, a declarat medicul William Scharf, director pentru calitate și siguranță în cadrul AdventHealth. „Faptul că suntem recunoscuți pentru realizările noastre în ceea ce privește siguranța acum, după ieșirea din pandemia de COVID-19, este o mărturie a angajamentului pe care ni l-am luat de a-i face pe oameni să se simtă întregi.”

La începutul anului trecut, AdventHealth a fost primul și singurul sistem de sănătate care a obținut Premiul Emerald pentru realizări remarcabile ale unui sistem de sănătate [Emerald Award for Outstanding Achievement by a Health Care System], acordat pentru performanța AdventHealth atât în ceea ce privește siguranța, cât și pentru recunoașterea ca spital de top de Leapfrog.  

Sursa: Adventist News Network