Spitalul de copii Loma Linda – cel mai bun în domeniul cardiologiei și al chirurgiei cardiace

Info Adventist 28 iunie 2021

Instituția adventistă de asistență medicală a ajuns în clasamentul întocmit de agenţia U.S. News & World Report.

Spitalul universitar de copii Loma Linda, o instituţie adventistă de sănătate din Loma Linda, California, Statele Unite, a fost recunoscut de agenţia americană U.S. News & World Report ca fiind cel mai bun spital pediatric în cardiologie și chirurgie cardiacă[1] pentru perioada 2021-2022.

Făcut public pe data de 15 iunie, clasamentul anual[2] urmăreşte să ajute pacienţii, familiile şi medicii lor să ia decizii în cunoștință de cauză despre instituțiile unde pot să primească asistență medicală pentru probleme de sănătate dificile.

„Rezultatele activității inovatoare în cardiologie și chirurgie cardiacă pediatrică ale Spitalului universitar de copii Loma Linda nu ar fi posibile fără uimitoarea noastră echipă medicală”, a spus Peter Baker, vicepreședinte și administrator al spitalului. „Toți medici și angajații spitalului sunt motivați de devotamentul real față de împlinirea nevoilor micilor noștri pacienți și ale familiilor lor. Această recunoaștere a agenției U.S. News este o minunată confirmare publică a muncii noastre de zi cu zi.”

Anees Razzouk, președintele departamentului de Chirurgie cardiotoracică, a declarat că această recunoaștere confirmă tradiția excelenței din ultimii 60 de ani în servicii de chirurgie cardiacă, în special de chirurgie cardiacă pediatrică și congenitală, a Spitalului universitar Loma Linda.

„Această onoare este un omagiu adus echipelor de: anestezie cardiacă pediatrică, cardiologie pediatrică, terapie intensivă pediatrică, chirurgie cardiacă pediatrică, radiologie pediatrică, asistență medicală avansată, asistenți medicali și terapeuți calificați și tuturor celorlalte discipline care își unesc forțele în fiecare zi și în fiecare noapte pentru a se ocupa de detalii care sunt esențiale îngrijirii copiilor cu probleme de sănătate”, a spus Razzouk.

„Suntem foarte mândri de aceste echipe și recunoscători instituției pentru punerea la dispoziție a resurselor necesare susținerii unui program de un astfel de calibru. Astăzi, sărbătorim această veste extraordinară și privim înainte cu încredere și nerăbdare în vederea menținerii acestui loc de frunte și a asigurării de servicii de calitate în domeniul cardiologiei.”

Pentru perioada 2021-2022, U.S. News a făcut un clasament al primelor 50 de instituții în fiecare dintre următoarele zece specialități pediatrice: oncologie, cardiologie și chirurgie cardiacă, diabet și endocrinologie, gastroenterologie și chirurgie gastrointestinală, neonatologie, neurologie și neurochirurgie, ortopedie, pneumologie și chirurgie pulmonară și urologie. Agenția a strâns și a analizat date de la 118 spitale de copii și a organizat sondaje pentru mii de specialități pediatrice.

Sursa: Adventist Review

[1] https://health.usnews.com/best-hospitals/area/ca/loma-linda-university-childrens-hospital-6930206

[2] https://health.usnews.com/best-hospitals