Studenți adventiști din Mexic cântă pentru alții în timp de pandemie

Info Adventist 22 martie 2021

În timp ce pandemia se răspândea anul trecut, un grup de studenți ai Universității Montemorelos din Nordul Mexicului au venit cu o idee prin care puteau sluji, folosind muzica, Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și comunității locale. Astăzi, la această inițiativă s-au alăturat mai mult de 30 de studenți, liceeni și membri ai bisericii. Nivardo Castillo și Israel Esparza, tineri care studiază muzica la diferite universități, au format un grup muzical denumit „Youth Quarantine Music (YQM)” [Muzica din Carantină a Tinerilor, n.tr.] pentru a înregistra și distribui muzică.

„Misiunea acestui grup este să aducă pace, un zâmbet și momente de meditație prin intermediul muzicii și al expresiilor artistice la atât de mulți oameni câți au fost afectați în această perioadă”, a spus Castillo, unul dintre fondatorii YQM. Castillor studiază muzica la Universitatea Montemorelos, accentul căzând pe educația muzicală.

 

Esparza, care studiază pianul la Școala de Muzică și Dans din Monterrey, este membru al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și un alt fondator al YQM. „Știm că muzica are un efect asupra oamenilor, și acesta este motivul pentru care am dorit să creăm o metodă alternativă prin care putem să-i ajutăm pe alții să depășească dificultățile pe care pandemia le-a adus în atât de multe familii”, a spus el.

 

Având mottoul „Muzică în perioada COVID-19”, proiectul a început cu un cvintet de coarde în iulie 2020. Pe măsură ce lunile au trecut, mai mulți tineri profesioniști și muzicieni amatori au dorit să-și ofere talentele și timpul lor; astfel s-a format Youth Quarantine Music, care astăzi include un cor, un grup vocal și o orchestră de cameră.

 

„Chiar dacă avem școală, serviciu și alte obligații personale, știm că există o nevoie mai mare. De aceea, voluntar, ne facem timp să ajutăm cu uneltele pe care le avem, utilizând oportunitățile oferite de mediul online”, a spus Castillo. „Dorim să fim tineri care să reflecte lumina într-o lume confuză.”

 

YQM are un repertoriu care cuprinde muzică sacră și populară, care a fost publicat pe rețelele de socializare astfel încât toți cei care doresc să se bucure în mod personal, sau să-l folosească la evenimente să o poată face. „Toate partiturile pieselor muzicale înregistrate au fost folosite în mod legal”, explică Castillor, care a adăugat că YQM nu caută niciun mod prin care poate avea profit.

 

În prezent, YQM a fost căutat și folosit în diferitele programe ale Uniunii Nord-Mexicană, ale Bisericii Universității Montemorelos, ale unei zone școlare condusă de Secretarul Educației din Monterrey, și ale Bisericii Adventiste din Vallarta. „Am observat o creștere a celor care ne urmăresc pe rețelele de socializare”, a adăugat Castillo.

 

Într-o scrisoare trimisă de Departamentul Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Vallarta,YQM a fost lăudat pentru angajamentul lor, pentru talentele și profesionalismul lor. „În această perioadă, a fost dificil să nu lăsăm grijile și situația să ne doboare, dar este frumos să observăm cum mulți tineri talentați își iau din timpul lor pentru a pune talentele muzicale pe care le au în slujba altora”, se spunea în scrisoare. „Ei nu fac acest lucru pentru a obține vreun merit sau vreun tip de remunerație, ci este un act al devotamentului personal. Avem nevoie de acest element, care-i determină să facă ceea ce fac.”

 

„Acest grup nou are parte de multe provocări pe termen lung și scurt, dar datorită dedicării tuturor membrilor, suntem siguri că vom putea continua să influențăm viețile multor oameni”, a spus Castillo.


Sursă:

Adventist News Network