Sudanul oferă libertate religioasă Bisericii Adventiste

Info Adventist 23 martie 2018

Rick McEdward, Președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, a întreprins prima sa vizită în Sudan.

În această perioadă, guvernul sudanez recunoaște oficial numeroase grupuri religioase reprezentate în țară, iar Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea i-a fost conferit statutul de organizație religioasă recunoscută de stat.

În cadrul vizitei sale, McEdward s-a întâlnit cu unul dintre membrii Cabinetului Republicii Sudan, Excelența Sa AbuBaker Osman Ibrahim, în subordinea căruia se află și Departamentul pentru relații cu bisericile.

Excelența Sa a considerat această primă întâlnire ca pe un semn al bunelor relații dintre biserică și stat. „În calitate de națiune, le oferim grupurilor creștine libertatea de a se întâlni”, a spus Ministrul în timpul întâlnirii.

McEdward și-a exprimat aprecierea față de Sudan, o națiune predominant musulmană, pentru recunoașterea oficială a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

„Îmi face o deosebită plăcere să pot organiza oficial biserica noastră și să avem parte de o susținere deschisă a libertății din partea guvernului sudanez”, a spus McEdward.

McEdward a vizitat și bisericile adventiste locale, pe care le-a încurajat, în țară trăind în jur de 70 de credincioși adventiști.

„Mă simt încurajat după vizitarea bisericilor noastre din Sudan. Credincioșii sunt bine, și sunt fericiți pentru că au fost recunoscuți de guvern”, a spus McEdward. „Am provocat grupurile noastre de credincioși să fie o lumină în comunitățile lor, împărtășind dragostea lui Dumnezeu.”

Sursa: Adventist Review