Sugestii de lectură - Noi chipuri ale lui Isus

Info Adventist 11 septembrie 2022

Personalitatea celui mai influent om care a trăit vreodată pe pământ, Isus Hristos, fascinează și incite generații după generații prin unicitatea sa.

Noi chipuri ale lui Isus, de Anselm Grün, Editura Sapienția, Colecția Spiritualitate nr. 34, Iași, 2013.

Anselm Grün (n.1945) OSB este uncălugăr benedictin german. Este responsabilul economic al Abației Münsterschwarzach, în calitate de chelar, unde are în grijă 260 de angajați și 20 de bussinesuri.

A terminat liceul la  Würzburg, în Germania. În acelaș an a devenit novice la Mănăstirea Benedictină din Münsterschwarzach. În perioada 1965-1971 a studiat filosofia și teologie la St. Ottilien Archabbey și la Roma. În 1974 și-a luat doctoratul în teologie cu Karl Rahner. În perioada 1974-1976 a studiat bussines la Nuremberg.

Este autorul a peste 300 de cărți focalizate pe spiritualitate, traduse în peste 30 de limbi în peste 15 milioane de exemplare. Ține cursuri și conferințe în întreaga lume și oferă consiliere pentru manageri.

            În limba română au fost traduse unele dintre aceste cărți, cum ar fi, la Editura Paralela 45: Prietenia este un dar, Sentimentul de acasă, Ești o binecuvântare; Mulțumesc!, Frumusețea, Îngerul Crăciunului; la Editura All, Arta de a găsi dreapta măsură și altele.

            Spune autorul despre această carte: „Din când în când, în mănăstire, ne reunim într-un grup restrâns pentru a discuta despre probleme spirituale și despre argumente care l-ar putea interesa mai mult pe omul modern. În ultima vreme, conversațiile noastre s-au concentrat în mod  concret asupra figurii lui Isus din Nazaret. Ne-am întrebat în ce măsură Isus lasă o urmă în viața noastră, transformând-o. Determină viața noastră de fiecare zi? Ne ajută să gestionăm fricile noastre cotidiene, conflictele, dezamăgirile? În ce constă farmecul pe care-l exercită Isus din Nazaret? Care este mesajul pe care ni-l transmite nouă, oamenilor secolului al XXI-lea?”(p.7).

            Cartea are 50 de capitole intitulate 50 de imagini ale lui Isus, dintre care menționez: Isus evreul, Isus vagabondul, Isus prietenul femeilor, Isus mâncăciosul și băutorul, Isus pâinea, Isus apa cea vie, Isus calea, adevărul și viața, Isus regele, Isus Profetul, Isus povestitorul, Isus clovnul, Isus care nu ne lasă în pace, Isus viața mea.

Precum se vede din aceste câteva titluri, unele voit șocante, cartea oferă un prilej de meditație pentru orice cerștin care dorește să-l cunoască mai bine pe Cel venit din ceruri ca să ni-l descopere pe Tatăl.

Lectură utilă, revelatoare și surprinzătoare…

Dr. Valeriu Petrescu