Tineri adventiști au distribuit 50.000 de cărți

Info Adventist 18 ianuarie 2023

Inițiativa a avut loc în timpul convenției Generation. Youth. Christ din anul 2022, desfășurată în localitatea Phoenix, din statul american Arizona.

Misiunea a definit ziua de 30 decembrie 2022 a convenției anuale Generation. Youth. Christ [GYC, O generația de tineri pentru Hristos]. Participanții au distribuit aproape 50.000 de exemplare ale cărții Tragedia veacurilor, de Ellen White, în casele din Phoenix și împrejurimi.

Campania din ușă în ușă le-a permis participanților să se roage cu cel puțin câteva sute de locuitori din zonă și să le ofere studii biblice celor interesați.

„Doamne, dă-ne Phonenix!” a fost cererea celor peste 2.000 de persoane care s-au împrăștiat prin localitate pentru a sluji. Conduși de Junior Vertus, vicepreședinte pentru evanghelizare al GYC și pastor stagiar al Village Church din statul Michigan, participanții au ieșit pe stăzile încețoșate și aglomerate motivați să aibă un impact asupra comunității.

Acțiunea de sensibilizare a dus la ceea ce mulți au considerat a fi o misiune încredințată de Dumnezeu.

„Am fost puțin îngrijorată cu privire la această acțiune de evanghelizare, deși mai participasem la acțiuni de colportaj”, a declarat Eliya Morris, o participantă în vârstă de 19 ani, care spune că a avut o întâlnire care i-a schimbat perspectiva. „Una dintre doamnele care ne-a deschis ușa părea să fi plâns”, povestește ea. „I-am spus că ofeream un cadou. După ce i-am dat cartea, am întrebat-o dacă are nevoie să ne rugăm pentru ceva.” Femeia le-a spus că înainte de a răspunde la ușă se ruga după ce aflase că una dintre cele mai bune prietene ale ei fusese diagnosticată cu cancer. „Ne-am rugat împreună și ne-a spus că se simțea mai liniștită și că am bătut la ușa ei la momentul perfect. A luat cartea și a spus că o va citi împreună cu prietena ei.”

Anthony, un participant în vârstă de 17 ani, relatează că grupul lui s-a rugat pentru a găsi cel puțin o persoană interesată de studii biblice. După ce au bătut la mai multe uși, grupul era descurajat pentru că nu găsise nicio persoană interesată de studii biblice. „Timpul trecea și ne-am dat seama că, dacă voiam să împărțim toate cărțile trebuia să le lăsăm la ușă. După ce am trecut pe la câteva case, am bătut la o ușă.” A răspuns o femeie care s-a arătat imediat interesată de studii biblice. „Deși părea că nu aveam să găsim vreo persoană interesată, acest lucru s-a întâmplat.”

La final, participanții s-au întors la centrul de convenții din Phoenix pentru a participa la sesiunea plenară de seară.

Steven Conway, vorbitorul din acea seară și pastor al bisericii adventiste de ziua a șaptea din Troy, Michigan, și-a continuat seria de mesaje pe tema „Înainte!”. Conway a făcut apel la vindecare spirituală și la o comunitate reînnoită a celor suferinzi. „Dacă nu am fost vindecați nu putem să îi ducem lumii un mesaj de vindecare”, a subliniat el. „În numeroase cazuri… am folosit religia pentru a ne îndepărta de problemele noastre. Cu toate acestea, în Isaia 58, Dumnezeu spune: «Nu, ci vreau să vă aduc în comuniune cu oamenii suferinzi».”

Sursa: Adventist Review