Tinerii adventiști din Brazilia donează pentru rezerva națională de sânge

Info Adventist 21 aprilie 2020

Pandemia provocată de COVID-19 a afectat rezervele de sânge din Brazilia, conform oficialităților din sănătate. Din cauza faptului că majoritatea populației respectă regulile de a rămâne acasă, donațiile de sânge au scăzut, și rezervele de sânge au început să se împuțineze.

Cu toate că cererea centrelor medicale din întreaga țară a rămas mare, cei din Departamentul de Sănătate au raportat că s-a observat o scădere de 30% în Rio de Janeiro și de 25% în capitala Braziliei privind donarea de sânge.

Gândindu-se la metode prin care să slujească în aceste vremuri, tinerii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din întreaga țară s-au organizat pentru a susține rezerva de sânge din orașele mari. În Sao Paulo, spre exemplu, un grup numit „Doadores ADV” (Donatori Adventiști) face programări pentru ca voluntarii să doneze sânge în diferite centre din întreaga zonă.

„Oferim și transport potențialilor donatori, între casa lor și cel mai apropiat centru de transfuzie sanguină” au spus organizatorii.

În orașul nordic Manaus, Adventiștii de Ziua a Șaptea au programat vizite la centrele de transfuzie sanguină în fiecare sâmbătă până la finalul anului 2020. „Plănuim să donăm 4.000 de pungi de sânge până la sfârșitul anului”, au spus liderii inițiativei.

Donații sigure

Pentru ca toți cei care se implică în această inițiativă să fie protejați, tinerii sunt încurajați să doneze singuri încercând să evite aglomerarea din centrele de transfuzie sanguină, care lucrează doar cu programări.

„Respectăm regulile și standardele impuse de Ministerul Sănătății”, au accentuat organizatorii.

În același timp, cei din Guvern le-au reamintit potențialilor donatori că centrul de transfuzie sanguină este unul dintre cele mai sigure locuri în care ar putea să fie. „Dacă există un spațiu sigur, acela este centrul în care poate fi donat sânge”, a spus doctorul David Uip. „Acolo totul este steril și sunt respectate cu strictețe regulile de sănătate.”

Taxi pentru donatori (subtitlu)

Taxi-ul gratuit, sponsorizat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, este o inițiativă a tinerilor care a pornit în anul 2005. Până în acest moment, foarte mulți donatori de măduvă osoasă și sânge au fost aduși în centrele de transfuzie sanguină. Cele mai multe donații au avut loc în timpul Paștelui, chiar dacă multe altele aveau loc și în timpul anului.

Taxi-ul unește inițiativa de a sluji comunitatea cu centrul mesajului Evangheliei. „Este despre a urma exemplul lui Isus”, au spus conducătorii. „După cum spune și motto-ul nostru: El a dat totul pentru ca tu să poți oferi puțin.”

Sursă:

Adventist Review