Tragedie în Rwanda

Info Adventist 19 martie 2018

Cel puțin 15 credincioși adventiști și-au pierdut viața, iar alți 130 au fost răniți după ce un fulger a lovit clădirea în care se aflau. Potrivit primarului, un accident similar a avut loc vineri, când un fulger a lovit un grup de 18 studenți.

Conducători ai bisericii și oficiali guvernamentali precum Abidan Rohongeka, Președintele Câmpului Rwanda de Vest, și Mureshyankwano Marie Rose, guvernatorul provinciei, au participat la serviciile funerare ce au avut loc duminică, 11 martie. Rose le-a transmis condoleanțele sale familiilor îndoliate și a declarat că districtul Nyaruguru va plăti cheltuielile medicale ale celor aflați sub tratament.

Pastorul Ted Wilson, Președintele Bisericii Adventiste mondiale, și-a exprimat împreuna simțire cu biserica din Rwanda și cu familiile celor afectați de tragedie.

„I-am încurajat pe credincioșii noștri din Rwanda să își țină ochii ațintiți asupra Domnului nostru și a iminentei Sale reveniri, atunci când toți cei care au murit în El vor și readuși la viață.”

Acesta i-a îndemnat pe credincioșii adventiști din toată lumea să îi poarte în rugăciunile lor pe cei afectați de această tragedie:

„Vă rog să vă rugați împreună cu noi pentru credincioșii noștri, și în mod deosebit pentru familiile afectate care privesc spre Domnul pentru a încurajare. Să ne rugăm ca fiecare credincios din Rwanda să simtă mâna mângâietoare și călăuzitoare a Duhului Sfânt în acest timp de încercare.”