Un restaurant care contribuie la promovarea unui stil de viață sănătos

Info Adventist 24 mai 2022

PiatoVerde caută să ofere mâncare bună în timp ce promovează principiile unei vieți mai sănătoase.

Cu scopul de a-și lăsa amprenta în comunitate, liderii bisericii adventiste din Iloilo, Filipine, au deschis PiatoVerde, primul lor restaurant adventist, situat în centrul orașului.

Restaurantul își propune nu numai să introducă diverse opțiuni sănătoase, ci și să pună la dispoziție spațiul pentru întâlniri, discuții despre sănătate și părtășie, au declarat inițiatorii proiectului. PiatoVerde se concentrează asupra transmiterii mesajului adventist cu privire la sănătate prin intermediul mâncărurilor servite și a tipului de experiență pe care clienții o pot găsi în acel centru de influență, au adăugat aceștia.

„În timp ce lumea oferă o gamă largă de experiențe gastronomice pentru toate gusturile, PiatoVerde învață valoarea satisfacției atât prin intermediul stomacului, cât și prin corp și minte”, au spus liderii regionali. „Dacă primește hrana potrivită, corpul nostru își poate atinge potențialul maxim pentru a ne permite să trăim o viață deplină și mai sănătoasă.”

Potrivit lui Kerry Estrebilla, președintele Conferinței Visayan de Vest din centrul Filipinelor, un centru de influență precum cel care tocmai a fost deschis poate contribui la captarea atenției oamenilor. În opinia lui, acesta îi poate conduce mai aproape de biserică și de Isus. „Restaurantul va deveni un centru de relaționare și de evanghelizare deschis pentru toți cei care caută să își hrănească foamea și dorința de Isus Hristos”, a declarat Estrebilla.

Restaurantul este în procesul de a-și face simțită prezența în orașul cunoscut pentru abundența preparatelor suculente inspirate din diverse culturi și pentru bucătăria de fuziune. PiatoVerde oferă numeroase delicatese sănătoase pentru a-și determina clienții să revină pentru mai mult, au completat liderii regionali.

Când a fost întrebat ce a vrut să obțină biserica prin deschiderea acelui restaurant, Estrebilla a făcut referire la o declarație a lui Ellen G. White, pionieră a Bisericii Adventiste, care a scris: „Am fost instruită că unul dintre principalele motive pentru care ar trebui înființate restaurante și centre de tratament în centrele marilor orașe este faptul că, prin acest mijloc, atenția oamenilor de frunte va fi atrasă de solia celui de-al treilea înger. Observând că aceste restaurante sunt conduse într-un mod cu totul diferit de modul în care sunt conduse restaurantele obișnuite, oamenii inteligenți vor începe să se intereseze de motivele acestei diferențe în metodele de afaceri. Ei vor cerceta principiile care ne determină să servim o mâncare excelentă. Astfel, ei vor fi conduși la cunoașterea soliei pentru acest timp” (Manuscris 108, 1902, par. 1).

Autori: Eduard Rodriguez/ Diviziunea Asia de Sud – Pacific și Adventist Review

Sursa: Adventist Review