Voluntarii adventiști vorbesc despre un stil de viață sănătos în instituțiile din Rusia

Info Adventist 19 ianuarie 2018

Diferite instituții educaționale și închisoarea pentru femei din regiunea Tver, din Rusia, au găzduit întâlniri pe tema stilului de viață și a pericolelor dependenței. Conducătorii acestor instituții și-au exprimat dorința de a coopera cu tinerii adventiști ale căror prezentări interesante au înmuiat inimile înghețate de durere și au făcut ca lumea celor care le-au ascultat să se transforme într-una mai bună, în care se poate trăi.

Timp de două zile, voluntarii adventiști Roman Sedov și Sergey Smirnov au susținut șase programe pe tema unui stil de viață sănătos în regiunea Tver, la Școala Militară Suvorov, Academia pentru Agricultură, Facultatea de Servicii și Turism, Școala nr. 10 și închisoarea pentru femei din Vyshny Volochyok.

La Școala Militară Suvorov, Sergey Smirnov a susținut o prezentare introductivă cu tema: „Principiile unui stil de viață sănătos ca metodă de combatere a obiceiurilor dăunătoare”.
La ora stabilită, prompt și în ordine, cadeții, sub îndrumarea ofițerilor, au ocupat locurile din sală. La prezentare au participat patru companii (peste 400 de oameni). Exemplele din viața reală, argumentele convingătoare și experimentul la care au putut lua parte cei mai curajoși dintre ei, au stârnit un interes veritabil al tinerilor. Și, deoarece prezentarea vorbitorului era bazată pe fapte și argumente obiective, conducerea școlii i-a sugerat lui Sergey Smirnov să susțină, în viitor, o nouă serie de prezentări.

La finalul lunii noiembrie, voluntarii, împreună cu șeful Serviciului Educațional din cadrul Biroului Federal al Penitenciarelor, au mers la închisoarea pentru femei din Vyshny Volochyok cu un program despre valori morale și familiale și despre metodele de prevenire a adoptării obiceiurilor dăunătoare.

„În timp ce cântam la chitară, le-am povestit femeilor adunate în sală despre viața mea. Cel mai interesant lucru s-a întâmplat după program. Am avut ocazia de a o cunoaște pe Oksana, una dintre deținute, o fată care corespondează cu credincioși adventiști”, a spus Roman Sedov. „Pentru ea, această întâlnire a reprezentat un miracol neașteptat. În acea zi trebuia să lucreze în fabrică, însă prietena ei m-a recunoscut din fotografiile pe care i le-am trimis în scrisori și femeia fugi pentru a o găsi pe Oksana, după care o înlocui în fabrică astfel încât aceasta să ne poată întâlni.”

A fost o întâlnire foarte importantă, Oksana însăși spunând într-una dintre scrisorile ei. „De obicei, fetele care participă la astfel de evenimente nu sunt deloc încântate, însă cel din 23 noiembrie a devenit o excepție! Despre această întâlnire s-a mai vorbit încă două zile”, scrie aceasta. „Toate vorbeau despre felul de oameni care le-au vizitat, despre cum îți poți schimba viața! … Desigur, sunteți așteptați din nou.”

Deși nu se știe dacă vreunul dintre cei care au participat la prezentări a renunțat la fumat, voluntarii au dus în acest loc un simbol al bunătății care să înmoaie inimile înghețate de durere.

Sursă: Adventist News Network