Wall Street Journal recunoaște Universitatea La Sierra ca fiind universitatea cu cea mai mare diversitate din Statele Unite

Info Adventist 4 octombrie 2021

Ghid anual al universităților din Statele Unite pentru anul 2022, publicat pe 21 septembrie 2021 de Wall Street Journal și Times Higher Education, a clasat pentru a patra oară universitatea adventistă La Sierra pe primul loc pentru „mediul” ei, un criteriu care însumează diferite aspecte referitoare la diversitatea școlii.

Acesta este a patra ocazie în care prestigioasele publicații plasează Universitatea La Sierra ocupă primul loc pentru mediul divers, o categorie în care sunt include universități în care se observă o diversitate rasială și etnică a cadrelor didactice și a studenților, care au un procent crescut de studenți internaționali și de studenți care beneficiază de burse Pell [burse oferite de statul american studenților cu posibilități financiare reduse pentru studii de licență].

Universitatea La Sierra a mai ocupat primul loc la nivel național pentru mediul său divers în ghidurile universitare publicate de Wall Street Journal (WSJ) și de Times Higher Education (THE) în anii 2017, 2018 și 2021, iar în anii 2019 și 2020 a fost clasată pe locul al doilea. Ghidurile sunt publicate toamna, pentru anul următor.

„Suntem încântați să fim recunoscuți la nivel național pentru un aspect atât de important în îndeplinirea misiunii noastre de a căuta adevărul, de a-L cunoaște pe Dumnezeu și de a le sluji semenilor”, a declarat președintele Universității La Sierra Joy Fehr. „O diversitate de medii și de experiențe ale studenților , ale cadrelor didactice și a campusului nostru în ansamblu ne permite să încurajăm gândirea critică care pune la îndoială presupunerile, să inspirăm curiozitatea și creativitatea și să îi ajutăm pe studenții noștri să dezvolte o empatie profundă față de cei ale căror opinii ar putea fi diferite de ale lor.”

Ghidul universităților citează grupurile demografice din cadrul programului de licență al Universității La Sierra: 48% hispanici, 17% asiatici, 12% albi, 7% negri, iar aproximativ 50% dintre studenți beneficiază de burse Pell. Informațiile pentru realizarea clasamentului au fost obținute dintr-o varietate de surse precum Integrated Postsecondary Education Data System (IPEDS) [Sistemul federal de date integrate privind învățământul postliceal], College Scorecard [furnizează informații referitoare la caracteristici precum numărul de studenți, ajutorul financiar pentru studenți, costuri și rezultatele studenților], Bureau of Economic Analysis (BEA) [Biroul de analiză economică] și chestionarele aplicate în rândul studenților de THE.

WSJ a menționat faptul că clasamentul din anul 2022 s-a bazat parțial pe date obținute înainte de închiderea campusurilor ca urmare a pandemiei de Covid-19. Campusul La Sierra a început activitatea online în 16 martie 2020, în conformitate cu directivele guvernamentale, și a fost redeschis campusul în această toamnă. Cursurile au început pe 27 septembrie.

Ghidul universităților realizat de WSJ și THE pentru anul 2022 a clasificat 796 de universități din întreaga țară, în funcție de 15 factori incluși în patru categorii principale: rezultatele studenților, resursele academice, implicarea studenților și diversitatea mediului de învățare. Criteriile pentru această ultimă categorie au analizat dacă școala oferă un mediu de învățare divers pentru toți studenții și dacă încearcă să atragă o diversitate de studenți și de cadre didactice.

La Sierra este desemnată de Departamentul de Educație al Statelor Unite ca fiind o instituție care oferă servicii pentru populația de origine hispanică, iar în ultimii ani a inițiat programe susținute de granturi destinate studenților de origine hispanică și celor din medii defavorizate și să consolideze oferta generală de programe. Universitatea implementează, un program care are ca scop reducerea decalajelor în ceea ce privește succesul studenților, scop împărtășit și de Biroul de consiliere în carieră, care se concentrează asupra sprijinirii studenților din medii diverse.

Anul trecut, atunci când întreaga națiune era marcată de tulburări cu privire la rasismul sistemic, universitatea a implicat un grup de studenți pentru a contribui la consolidarea angajamentului său de a asigura echitatea, în special pentru studenții de culoare. De asemenea, a fost implementat un curs trimestrial privind diversitatea. În plus, din această toamnă, Departamentul de Istorie, Politică și Sociologie oferă un nou program de studii în domeniul culturii afro-americane, care include, printre altele, cursuri precum mișcarea pentru drepturi civile și rasa, clasa și genul în istoria americană.

Și Ghidul celor mai bune universități din anul 2022, publicat pe 13 septembrie de U.S. News & World Report, a clasat La Sierra pe locul 11 din 122 de universități din vestul Statelor Unite pentru mobilitate socială, o categorie care evaluează succesul universităților în a înscrie și a ajuta să finalizeze studiile beneficiari ai bursei Pell.

Sursa: Adventist News Network