Weekend-ul Sănătății inspiră luarea de decizii

Info Adventist 20 ianuarie 2023

Biserica adventistă de ziua a șaptea North Shore, din Chicago, îi oferă comunități o educație esențială.

Biserica adventistă de ziua a șaptea North Shore, aflată la nord de inima orașului Chicago, reprezintă de aproape 70 de ani un loc excelent pentru a sluji în interiorul orașului. Pe lângă cămara de alimente și dulapul de haine, școala și sala de sport a bisericii oferă multiple căi de informare. Recent, biserica a organizat un sfârșit de săptămână axat pe o altă nevoie din ce în ce mai relevantă – slujirea în domeniul sănătății.

Janet Rondina, membră a bisericii adventiste North Shore și asistentă medicală, este noul coordonator al departamentului Sănătate în cadrul bisericii. Pasiunea ei de a-i ajuta pe alții să își dobândească sănătatea a inspirat-o să urmeze un curs online de șase săptămâni despre lucrarea misionară medicală prin intermediul unui program numit Med Missionary. Apoi, ea a căutat modalități de a împărtăși informații practice și utile cu biserica și comunitatea locală. Cu sprijinul pastorului bisericii North Shore, Jonathan Burnett, a fost deschisă calea pentru a găzdui un weekend al sănătății în  cadrul căruia au fost invitați fondatorii Med Missionary, care au susținut prezentări pe teme de sănătate și o demonstrație culinară.

„Am vrut ca biserica și comunitatea să fie binecuvântate prin rețete simple și schimbări de stil de viață benefice pentru sănătate”, spune Rondina.

Mărturii și sfaturi practice

Weekend-ul Sănătății de la biserica adventistă de ziua a șaptea North Shore s-a axat pe remedii naturale și pe alimentația cu proprietăți antiinflamatoare. Sâmbătă, Mercy Ballard, asistentă medcală pensionară și cofondatoare a Med Missionary, a vorbit despre cum a ajuns să se încreadă în Dumnezeu în propria criză de sănătate și despre centrul de stil de viață înființat la ea acasă. Joyce Choe, medic și co-fondatoare a Med Missionary, a explorat întrebarea: „Ce este adevărata lucrare misionară medicală?” și a prezentat terapiile naturale pentru răceală și gripă.

Prezentările de duminică au reprezentat o combinație de prelegeri și demonstrații culinare interactive, unde aproximativ 40 de participanți au învățat cum germenii au o disponibilitate mai mare a nutrienților și facilitează digestia. Participanții au aflat, de asemenea, despre modul în care practicile agricole și chiar sanitare moderne ar putea afecta sănătatea. A fost prezetate cazuri de însănătoșire prin utilizarea unei diete și a unui stil de viață terapeutic și cu proprietăți antiinflamatorii, urmate de o demonstrație despre cum se prepară tofu fără soia, granola cu amarant și pâine fără gluten cu fasole neagră.

„Suntem făpturi atât de minunate”, le-a spus Choe participanților. „Cred că un Dumnezeu iubitor ne-a dat, în Cuvântul Său, principii pentru îmbunătățirea calității vieții.”

Pe parcursul evenimentului, membrii bisericii North Shore și invitații lor au învățat despre modalități de a folosi dieta și stilul de viață, precum și terapiile naturale, pentru a aduce corpul într-o stare mai bună. Fiecare dintre prezentări i-a îndemnat pe cei prezenți să aibă încredere în Cuvântul lui Dumnezeu, dându-le curaj să meargă mai departe în ascultarea de ceea ce Dumnezeu le cere să facă.

Informațiile despre sănătate au un farmec universal

„Răspunsul și participarea au fost semnificative”, a spus Burnett, reflectând la răspunsul pozitiv al participanților. „Mi-am dat seama că Joyce și Mercy simt că aceasta este chemarea lor, iar mărturiile lor cu privire la propria călătorie în domeniul sănătății au contribuit la susținerea acestei chemări, ceea ce îmi confirmă că mesajul cu privire la sănătate, atunci când este bine înțeles și pus în practică, are un farmec universal.”

Burnett a remarcat dorința participanților de a afla mai multe despre aceste subiecte, mulți hotărându-se să ia decizii care să Îi aducă slavă lui Dumnezeu în corpul și mintea lor.

Pe parcursul evenimentului, prezentările despre principiile unei alimentații sănătoase au continuat cu principii de stil de viață, inspirând dialogul despre cultivarea alimentelor și viața la țară. Deși aflată în oraș, biserica a identificat modalități prin care s-ar putea ocupa mai mult de agricultură.

„Cultivarea propriilor alimente în oraș este mai dificilă, dar oamenii sunt interesați să colaboreze, să găsească terenuri și să găsească spații pentru a cultiva alimente”, a declarat Burnett. „Este un vis pe care îl am de când am venit aici –  o fermă în zona North Shore. În calitate de comunitate, ne-a determinat să ne gândim la modul în care putem avea o abordare holistică a sănătății, având, în același timp, un avanpost de slujire aici, în oraș.”

Atât Burnett, cât și Rondina, văd o oportunitate în dorința profundă a participanților de a afla mai multe.

„În timpul unor astfel de evenimente învățăm împreună ca biserică, iar prin ele vom putea binecuvânta comunitatea, mai ales în timpul sfârșitului”, a spus Rondina.

A fost plantată o sămânță, iar ei vor să o vadă crescând.

Autor: Faith LaCelle, Lake Union Herald

Sursa: Adventist Review