Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

De ce trebuie să ascultăm (povestea altora și pe a noastră) înainte de a proclama Evanghelia

Minți deschise, inimi deschise.

De ce trebuie să ascultăm (povestea altora și pe a noastră) înainte de a proclama Evanghelia

Minți deschise, inimi deschise.

Există un nou mod nu doar de a „merge la biserică”, ci și de a „fi biserica”? Ce înseamnă să împărtășești valorile Împărăției lui Dumnezeu? Care este rolul ascultării – a-i asculta cu adevărat pe cei cărora le împărtășim Evanghelia? Și cum funcționează acest lucru pentru o credință cu un mesaj?

Acestea au fost întrebările care au stat la baza webinarului lunar de comunicare și mass-media organizat de Divizia Inter-Europeană (EUD) și de cea Trans-Europeană, desfășurat marți, 28 februarie, prin Zoom și găzduit de Vanesa Pizzuto. Dr. Simret Mahary și Dr. Tihomir Lazić se implică în conversația pe aceste teme.

Mahary este fondator și director al PRESENCE kulturlounge, un centru cultural din Frankfurt care oferă o varietate de activități culturale, spirituale și de viață prin care participanții sunt invitați să se întâlnească cu viața, cu celălalt și cu Cel care este în și dincolo de noi toți. El este, de asemenea, pastor al bisericii adventiste centrale din Frankfurt pe Main, Germania. Are pregătire în teologie (licență în cadrul Seminarului Teologic Bogenhofen, master în cadrul Universității Friedensau) și studii transculturale (master în cadrul Universității Heidelberg).

În declarația sa introductivă la această conversație, Mahary explică: „Pentru mine, «Minți deschise, inimi deschise» înseamnă modul în care Îl vedem pe Dumnezeu lucrând în această lume în noi, dincolo de noi și uneori chiar în ciuda noastră și cum putem recunoaște, sărbători și lăsa loc lucrării Lui atunci când ne întâlnim cu noi înșine, cu ceilalți și cu «Celălalt». Cred că lucrarea Duhului Sfânt în această lume este fundamentală și de mare anvergură și sunt profund recunoscător să Îl văd pe Isus la lucru în viețile oamenilor, inclusiv în a mea.”

Lazić este conferențiar la Newbold College, unde predă teologie sistematică, și a fost director Public Campus Ministry [echivalentul AMiCUS] în cadrul TED. A obținut doctoratul în teologie la Universitatea din Oxford și este specializat în eclesiologie contemporană. Sentimentul de uimire și aventură care vine din căutarea adevărului divin, a bunătății și a frumuseții ghidează viziunea lui Tihi cu privire la viață și slujire.

Convins că povestirea este un element cheie al apologeticii creștine, Lazić explică în declarația sa introductivă: „Povestirea este unul dintre principalele instrumente ale apologeticii creștine, urmărind să aprofundeze înțelegerea atracției intelectuale, relaționale, estetice, imaginative și etice a credinței creștine de către oameni. Apologetica explorează modalități creative și de succes de a proclama, explica, lăuda, traduce și apăra Evanghelia în fața unei audiențe care poate avea o atitudine disprețuitoare față de credințele și practicile creștine. Cunoașterea propriului mesaj și a publicului este crucială în găsirea unor modalități și strategii de comunicare eficiente în a înlătura barierele din calea credinței.”

Conversația „Minți deschise, inimi deschise” este esențială pentru cei care doresc să transmită Evanghelia în Europa contemporană, deoarece îl duce pe spectator dincolo de „așa facem noi”, spre un nivel de explorare esențial pentru a-i înțelege pe cei cărora încercăm să le împărtășim mesajul creștinismului.

Nu ne crede pe cuvânt – vizionează clipul și implică-te în conversație:

Sursa: EUD News

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print