Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Proiectul Tragedia veacurilor 2.0 continuă

„Este cartea care mi-a schimbat viața!”

Proiectul Tragedia veacurilor 2.0 continuă

„Este cartea care mi-a schimbat viața!”

Pastorul Josh Bradshaw, președințele It Is Written, un canal de televiziune care are ca scop proclamarea Evangheliei în întreaga lume, împărtășește experiența sa cu privire la impactul cărții Tragedia veacurilor asupra vieții sale.

În calitate de adventiști de ziua a șaptea, Domnul ne-a dat Tragedia veacurilor pentru a transmite un mesaj complet al dragostei sale. „Tragedia veacurilor, ar trebui să aibă o amplă circulație…. deoarece în [această carte], ultimul mesaj de avertizare pentru lume este exprimat mai clar decât în oricare… altele.”1

Această realitate este sursa de inspirație a proiectului Tragedia veacurilor 2.0, o inițiativă a Bisericii Adventiste mondiale pentru anii 2023 și 2024. Proiectul urmărește să includă fiecare membru al bisericii în distribuirea a milioane de exemplare ale cărții în mâinile și în casele oamenilor care caută adevărul în aceste vremuri fără precedent. Deși distribuția în masă a acestei cărți cu o mare influență a fost criticată recent, proiectul își propune să distribuie cartea, tipărită sau în format electronic, în cel mai eficient mod – de la persoană la persoană.

Bradshaw mărturisește că această carte a fost cea care l-a adus la adevărul Cuvântului lui Dumnezeu și, astfel, în Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea.

În copilărie, Bradshaw frecventa împreună cu familia o biserică catolică, asistându-l chiar pe preot în timpul serviciilor religioase. „Îmi iubeam biserica și oamenii care o frecventau”, spune el. „Am mers la o școală parohială, care, ca și biserica, era foarte aproape de casa noastră. Familia mea a fost o constantă în biserică și în școala parohială timp de zeci de ani.”

Cu toate acestea, pe măsură ce a crescut, a început să aibă întrebări cu privire la ceea ce credea. „Ceea ce a complicat lucrurile a fost faptul că am fost învățați să nu ne punem la îndoială credința, ci să acceptăm tot ceea ce eram învățați. Dar întrebările mele au persistat”. S-a luptat cu declarațiile contradictorii despre ceea ce se întâmplă cu cineva după ce moare, deoarece îi auzea pe preoți consolându-i pe cei îndurerați spunând că persoana decedată se află în Ceruri, dar mai târziu îi încredințau trupul în mormânt până la înviere. Contradicțiile îl nedumereau.

Mai târziu, au apărut întrebări cu privire la iadul în care focul arde veșnic, rugăciunile adresate sfinților, purgatoriu și multe altele. „Devenea din ce în ce mai greu să accept ceea ce fusesem învățat în copilărie. Dar unde altundeva puteam să mă duc? Eram catolic. Am încercat să vizitez alte câteva biserici, dar nu eram convins că erau cu mult mai aproape de adevăr decât ceea ce știam deja.”

Câțiva ani mai târziu, Bradshaw s-a hotărât în sfârșit să citească Tragedia veacurilor (primise un al treilea exemplar, dar nu o citise niciodată). Acolo a găsit răspunsurile biblice la întrebările care îl frământau de atâta vreme. „Abia am putut să o las din mână. Părea să explice istoria și profeția într-un mod profund și totuși simplu și, spre deosebire de alte cărți religioase pe care le citisem, nu părea să aibă răspunsuri simpliste la întrebări complicate. Știam că aveam în mâini o carte diferită de tot ceea ce citisem până atunci.”

Pe măsură ce Bradshaw și-a dat seama de adevărurile uimitoare pe care le deținea acum, a conștientizat faptul că va trebui să își schimbe radical viața. În loc să nege călăuzirea lui Dumnezeu în viața sa, el spune: „Mi-am plecat capul și m-am rugat, spunându-I lui Dumnezeu că eu credeam că El mi-a arătat răspunsurile la multe dintre întrebările mele. Am vrut să-L urmez pe Isus și L-am invitat în inima mea”.

Călcând pe urmele fratelui său, care devenise adventist de ziua a șaptea după ce descoperise aceleași adevăruri pentru el însuși, Bradshaw a căutat cea mai apropiată biserică adventistă de ziua a șaptea. „Am sunat la informații: «Îmi puteți da numărul de telefon al catedralei adventiste de ziua a șaptea?» Acela era începutul călătoriei mele cu Isus, iar ea continuă și astăzi.”

Pastorul John Bradshaw este unul dintre miile de oameni ale căror vieți au fost transformate de cartea Tragedia veacurilor. Și multe alte sute de mii, dacă nu milioane, așteaptă ca cineva să le împărtășească aceste adevăruri care le vor schimba viața.

Editura Viață și Sănătate oferă mai multe ediții ale cărții Tragedia veacurilor: ediția standard, ediția color, ediția de buzunar și ediția în limba maghiară. În plus, cartea poate fi citită sau ascultată online.

Sursa: Adventist News Netwok și Departamentul Comunicare

  1. Ellen G. White, Letter [Scrisoarea] 281, 1905.
WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print