Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Adventist Mission încurajează intensificarea eforturilor misionare în orașe

Se estimează că până în anul 2050, 6,7 milioane de oameni vor locui în orașe, ceea ce subliniază nevoia vitală a lucrării misionare în orașe.

Adventist Mission încurajează intensificarea eforturilor misionare în orașe

Se estimează că până în anul 2050, 6,7 milioane de oameni vor locui în orașe, ceea ce subliniază nevoia vitală a lucrării misionare în orașe.

Pastorul Bledi Leno, de la biroul Adventist Mission [Misiune adventistă], a transmis un mesaj important cu privire la nevoia lucrării misionare în orașe în cadrul summitului de leadership al Diviziei Asia de Sud – Pacific. Leno a vorbit despre experiența lui în domeniul evanghelizării pe străzile din New York, Statele Unite, și a subliniat nevoia vitală de a duce Evanghelia răscumpărării prin Isus în comunitățile de pe tot globul.

Numărul celor care locuiesc în orașe crește odată cu populația lumii și se preconizează că procentul celor din mediul urban va ajunge, până în 2050, la 68%, ceea ce înseamnă că, la nivel mondial, 6,7 miliarde de oameni vor trăi în orașe. Aceste statistici subliniază necesitatea vitală de a ne concentra asupra lucrării misionare din orașe.
„Isus i-a iubit pe oamenii din orașe, nu infrastructura, iar acesta este motivul pentru care creștinii ar trebui să iubească și să slujească și în orașe”, a remarcat Leno. „Biblia ne încurajează să manifestăm milă față de oamenii care trăiesc în orașe, așa cum a făcut și Isus.”

Problemele cu care se confruntă oamenii din mediul urban sunt variate și complexe. Locuitorii din mediul urban se confruntă zilnic cu numeroase de dificultăți, inclusiv densitatea mare a populației, sărăcia, infracționalitatea și izolarea socială. Acestea ar putea face ca indivizii să aibă dificultăți și în a auzi și a accepta Evanghelia mântuirii, fiind necesară o nouă abordare a activității misionare.

Leno a subliniat nevoia adaptării la cerințele și contextul unic ale zonelor metropolitane. El i-a îndemnat pe misionari să se concentreze asupra dezvoltării legăturii cu oamenii din cartier, asupra nevoilor lor practice și manifestării iubirii lui Hristos în mod concret.

„Această tehnică nu numai că este benefică în mediile metropolitane, dar urmează și exemplul lui Isus. În timpul misiunii Sale, Isus a vizitat oamenii oriunde se aflau, fie că erau în piață, pe plajă sau în propriile case”, potrivit lui Leno. „Prin faptele Lui, Isus a exemplificat dragostea lui Dumnezeu vindecându-i pe cei bolnavi, hrănindu-i pe cei flămânzi și consolându-i pe cei singuri.”

Un alt aspect subliniat în cadrul summitului a fost faptul că se așteaptă ca adventiștii să urmeze exemplul lui Isus și să le transmită solia mântuirii oamenilor de pretutindeni. Niciodată nu a existat o nevoie mai mare de a face lucrare misionară în zonele urbane, iar Biserica trebuie să fie pregătită să își modifice tacticile și planurile pentru a întâmpina obstacolele cu care se confruntă aceste comunități.

Leno a subliniat nevoia vitală a lucrării misionare în orașe, argumentând că acestea sunt locuri care oferă numeroase oportunități, locuri în care se pot întâlni oameni de multe origini și culturi. De asemenea, el a spus că majoritatea tinerilor de astăzi cresc în orașe, fiind important ca Biserica să se implice în lucrarea misionară urbană.
Mesajul lui Leno este deosebit de relevant pentru liderii Bisericii Adventiste, care au subliniat de mult timp necesitatea lucrării misionare. Biserica are o istorie îndelungată de eforturi misionare, cu misionari care călătoresc în colțuri îndepărtate ale lumii pentru a răspândi Evanghelia. Cu toate acestea, pe măsură ce populația se concentrează în orașe, este evident că Biserica trebuie să se adapteze pentru a ajunge la oameni acolo unde trăiesc ei.

Leno a adăugat că adventiștii nu trebuie să se îngrijească doar de cei săraci și nevoiași. „Lucrarea socială include atât formarea unei prezențe și a unor rute în comunități, cât și implicarea în viața oamenilor dincolo de simpla abordare a nevoilor lor”, a declarat el.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print