Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Senatul Columbiei recunoaște activitatea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este prezentă în Columbia de 127 de ani.

Senatul Columbiei recunoaște activitatea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea este prezentă în Columbia de 127 de ani.

Senatul Columbiei a recunoscut Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea pentru contribuția sa spirituală, socială și umanitară de-a lungul celor 100 de ani de prezență în Bogota. Senatoarea Lorena Ríos Cuéllar i-a înmânat distincția pastorului Alvaro Niño, președintele Uniuni Sud-Colombiene a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, în cadrul unei ceremonii speciale care a reunit sâmbătă, 11 februarie, mii de credincioși adventiști în Piața Bolivar din inima capitalei.

Întâlnirea specială din Bogota ar fi trebuit să aibă loc în luna noiembrie, atunci când Biserica a încheiat activitățile de aniversare a centenarului și activitățile sociale desfășurate pe parcursul anului 2022, dar din cauza situației politice complexe, evenimentul culminant din piața principală a orașului a avut loc la începutul lunii trecute, au declarat liderii Bisericii.

Peste 12.000 de credincioși adventiști au mărșăluit pe principalele artere ale capitalei cu bannere care promovau sănătatea, valorile familiei și libertatea religioasă, distribuindu-le literatură spectatorilor și proprietarilor de afaceri care s-au adunat în Piața Bolivar, locul în care au avut loc zeci de activități de impact prilejuite de aniversarea centenarului.

„Noi, Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, ne aflăm aici cu două obiective specifice, foarte speciale: în primul rând, pentru a-L recunoaște și a-L proclama pe Dumnezeu ca fiind Creatorul, Susținătorul și Răscumpărătorul vieților noastre și, în al doilea rând, pentru a spune lumii, prin acest eveniment, că noi credem în Biblie, în Cuvântul lui Dumnezeu, ca fiind singura regulă de credință și practică a credincioșilor… că Biblia ne ghidează în experiența noastră personală și că ne luăm angajamentul să proclamăm principiile Cuvântului sfânt al lui Dumnezeu”, a declarat pastorul Niño.

Niño a subliniat importanța istorică a recunoașterii contribuției Bisericii Adventiste de către Senat, Biserica Catolică fiind, conform Constituției, religie de stat timp de 200 de ani.

„Distincția primită este istorică și importantă pentru Biserica Adventistă, deoarece face vizibilă existența unei organizații religioase, alta decât Biserica Catolică, și recunoaște contribuția ei la sistemul social și la bunăstarea cetățenilor prin viața spirituală, ajutorul umanitar și impactul social al instituțiilor educaționale și de sănătate”, a declarat Niño. În plus, a spus el, în trecut, Biserica Adventistă era considerată a fi o sectă, dar acum este recunoscută ca fiind o biserică foarte bine organizată și structurată – o biserică istorică care aduce o contribuție spirituală și socială valoroasă.

Biserica Adventistă este prezentă în Columbia de 127 de ani, dar în Bogota de 100, au spus liderii Bisericii.

Lansarea primului post de radio adventist din capitală

În cadrul evenimentului a avut loc și o ceremonie specială de inaugurare a postului de radio Esperanza Colombia, 96,3 FM, care a fost achiziționat în 2022 cu sprijinul Adventist World Radio (AWR, Radio Mondial Adventist). Postul ajunge la 14 milioane de persoane din Bogota și din zona metropolitană.

Duane McKey, președintele AWR, s-a adresat adunării numeroase înainte de tăierea panglicii.

„Prin tăierea panglicii, inaugurăm această stație în orașul Bogota, cu încrederea că mulți oameni din oraș vor fi binecuvântați și vor primi speranță în Hristos Isus”, a spus McKey. „Adventist World Radio are mai mult de 1.800 de stații în întreaga lume, iar această nouă stație este foarte specială, deoarece nu credeam că avea să ajungă în toată Bogota, dar semnalul este foarte puternic și suntem foarte încântați de ea.”

Recunoașterea credincioșilor care au contribuit la dezvoltarea Bisericii din Columbia

Liderii Uniunii Adventiste din Columbia au apreciat munca credincioșilor adventiști din sutele de biserici care au contribuit la creștere Bisericii și au onorat lucrarea unor credincioși dedicați care au fost importanți în creșterea Bisericii din Bogota, precum Fernando Taborda, în vârstă de 82 de ani; Maria Alcira Martínez, 82 de ani; Misael Blanco, 98 de ani; și Leonilde Díaz, 101 ani.

Díaz, care nu a putut participa la ceremonie, a declarat prin intermediul unei înregistrări video că prin lucrarea ei misionară au fost câștigate pentru Isus mai mult de 100 de persoane. „Voi continua să stau neclintită în Domnul și, cu ajutorul Lui, voi rămâne în Evanghelie până în ziua în care Dumnezeu mă va chema la odihnă”, a spus ea.

Activități organizate cu ocazia centenarului

În acest an, credincioșii adventiști au fost implicați în numeroase activități cu impact social precum expoziții de sănătate, campanii de donare de sânge, activități sportive, cluburi de ciclism care promovează inițiativa „Vreau să trăiesc sănătos” și plantare de copaci, precum și activități pentru copii și tineri, distribuire de literatură, înălțarea de rugăciuni pentru oameni și fapte de bunătate.

Uniunea Sud-Columbiană are aproape 146.000 de membri care se închină în 1.118 biserici și grupe. Pe teritoriul uniunii funcționează șase conferințe, patru misiuni și zeci de școli primare și secundare.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print