Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Prima biserică adventistă de limba greacă din Cipru

Evenimentul reprezintă un pas foarte important pentru credincioșii adventiști care doresc să prezinte Evanghelia în rândul populației insulei.

Prima biserică adventistă de limba greacă din Cipru

Evenimentul reprezintă un pas foarte important pentru credincioșii adventiști care doresc să prezinte Evanghelia în rândul populației insulei.

Sâmbătă, 18 februarie, credincioșii și liderii Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea s-au întâlnit în Nicosia, Cipru, pentru organizarea oficială a primei biserici adventiste de limbă greacă de pe insulă. Împreună, ei au sărbătorit nașterea noii biserici, Εκκλησίας Αντβεντιστών Έβδομης Ημέρας στη Λευκωσία, sau Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Nicosia.

Secretarul Diviziei Trans-Europene (TED), Robert Csizmadia, a participat la ceremonie împreună cu liderii locali și credincioșii adventiști de pe insulă. „Trebuie să luăm decizii care pot avea și riscuri”, le-a spus Csizmadia celor prezenți la ceremonia de deschidere. Scopul? „Să împlinim voia lui Dumnezeu și să intrăm în Țara Făgăduinței”, a spus el.

Pastorul bisericii locale, Kim Papaioannou, s-a asigurat că fiecare membru este conștient de încărcătura solemnă a angajamentului de la începutul călătoriei lor în calitate de biserică cu drepturi depline. În timpul ceremoniei, 19 credincioși au semnat angajamentul de a sluji biserica cu credință, acum, când încep această nouă etapă în relația lor unii cu alții, cu Biserica Adventistă din regiunea Cipru și cu Dumnezeu.

„A fost o zi de laudă, bucurie și recunoștință pentru călăuzirea lui Dumnezeu în viețile multor oameni”, a declarat o credincioasă adventistă care a participat la ceremonie. Dumnezeu, a spus ea, a fost Cel care le-a permis să organizeze această primă biserică adventistă vorbitoare de limbă greacă în Cipru, o țară insulară în care greaca este prima limbă oficială. „Acesta este «un pas mic pentru om, dar un salt uriaș» pentru potențialul nostru de a ajunge la populația majoritară a insulei”, a completat ea.

Adventiștii de ziua a șaptea în Cipru

Cipru este o insulă relativ mică, situată într-o poziție strategică între Europa, la vest, și Orientul Mijlociu și Asia, la est. Acest lucru a făcut ca insula să fie ocupată de numeroase puteri străine de-a lungul unei mari părți a istoriei sale. După ce și-au obținut independența în 1960, ciprioții sunt un popor mândru și muncitor, majoritatea locuitorilor Republicii Cipru (în sud) fiind adepți ai Bisericii Ortodoxe a Greciei.

Biserica Adventistă a avut timp îndelungat cel puțin o grupă în Nicosia, bunicul celui mai în vârstă membru, Moses Elmadjian, fiind primul adventist cipriot. În prezent, trei grupe care vorbesc limbi diferite se întâlnesc separat săptămânal pentru a se închina în Nicosia, dar biserica nu are încă o clădire.

Liderii bisericii locale au explicat câteva dintre obstacolele pe care le-au întâmpinat în ultimii ani. „Divizia Trans-Europeană a primit pentru noi darurile din cel de-al XIII-lea sabat al anului 2020, însă, din cauza epidemiei de COVID care a promovat închiderea bisericilor din multe țări de pe glob, suma primită nu a fost suficientă pentru a reuși să construim o biserică”, au declarat ei. „Sperăm să putem cumpăra o parte dintr-o clădire în care cel puțin o grupă să se poată întâlni pentru a se închina.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print