Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

În Peru, mii de oameni sunt conduși la Isus

Aproape 3000 de persoane au participat la seria de evanghelizări Reencuentro care a avut loc în nordul statului Peru, acceptând invitația de a-și preda inimile lui Hristos.

În Peru, mii de oameni sunt conduși la Isus

Aproape 3000 de persoane au participat la seria de evanghelizări Reencuentro care a avut loc în nordul statului Peru, acceptând invitația de a-și preda inimile lui Hristos.

Pe 23 februarie 2023, în nordul statului Peru a început seria de prezentări biblice Reencuentro [Reîntâlnire]. De data aceasta, principalele locuri de desfășurare au fost micile orașe din nord, Lima și Chimbote. Prin acest program Dumnezeu a schimbat viețile a 2.888 de oameni, rezultatul datorându-se numeroaselor rugăciuni înălțate zilnic pentru miracole.

La campanie au participat 22 de lideri ai Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din nordul statului Peru și de la sediul central al Diviziei Sud-Americane, inclusiv Dr. Socrates Quispe, director adjunct pentru învățământul superior. Ei au reînviat inimile celor care erau descurajați sau chiar nu mai participau la ocaziile de închinare ale bisericii locale.

În plus, campania s-a încheiat sâmbătă, 4 martie, pe Stadionul Centenar Manuel Rivera Sánchez, din Chimbote, în prezența a mii de oameni. Cei prezenți au ascultat mărturii despre reîntâlnirea cu Hristos.

Frații se întorc la biserică – se întorc acasă

În urmă cu 11 ani, frații Jairo și Alexis au ajuns să cunoască Cuvântul lui Dumnezeu prin intermediul părinților lor. Ei frecventau o biserică adventistă și erau entuziasmați să continue să studieze Biblia. Cu toate acestea, odată cu trecerea timpului, dificultățile financiare i-au determinat să decidă să lucreze în zilele de Sabat.

Viața lor devenea din ce în ce mai întunecată, dar biserica lor, cu toți credincioșii, a continuat să se roage pentru ei. Pastorul îi vizita frecvent pentru a discuta cu ei și a-i motiva să se întoarcă la Hristos. În cele din urmă, i-a invitat să participe la Reencuentro.

Au discutat și au fost de acord să participe la programul special de o săptămână, după care au fost atinși de Duhul Sfânt și au cerut să fie botezați. Au decis să-L pună pe Hristos pe primul loc, înaintea banilor; unul dintre frați s-a exprimat astfel: „Îl preferăm pe Hristos. Nu este mai bine să avem cantitate dacă nu suntem cu Domnul”.

„Pacea a venit în inima mea”

Inés a ajuns în Peru cu mulți ani în urmă. Tatăl ei a fost marinar comercial peruvian, iar mama ei era din Nicaragua. Însă tatăl ei a decedat, iar mama ei a decis să se întoarcă în țara sa. Inés a rămas singură. După un timp, s-a căsătorit cu un peruvian și au adoptat o fată.

În acea perioadă, Inés căuta pacea. Atunci a descoperit biserica adventistă din orașul Huarmey. A început să studieze Biblia și a participat activ la activitățile bisericii locale, iar în timpul seriei de prezentări biblice Reencuentro, a decis să accepte chemarea de a-și preda viața lui Isus. „Era timpul să fiu botezată. Am așteptat mult timp, însă a venit timpul”, a spus Inés.

Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din nordul statului Peru va continua transmiterea Evangheliei în rândul celor care nu-L cunosc pe Hristos sau s-au îndepărtat de El. „Un suflet salvat, ca să trăiască în decursul veacurilor veșnice spre a-L lăuda pe Dumnezeu și pe Miel, este de mai mare valoare decât foarte mulți bani” (Mărturii pentru comunitate, vol. 2, pag. 246).

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print