Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Cel mai rapid pastor triatlonist din Europa

În iunie 2017, Marc a participat la primul său campionat european.

Cel mai rapid pastor triatlonist din Europa

În iunie 2017, Marc a participat la primul său campionat european.

Să alerg răspândind speranță, este mottoul lui Marc Naumann, pastor hirotonit al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea și cel mai rapid pastor din Europa în rândul celor pentru care triatlonul este un hobby. Triatlonul este numele unei competiții în care participanții parcurg succesiv trei probe diferite – înot, ciclism și alergat.

Pe site-ul www.TRIpastor.de, Marc Naumann relatează că a visat încă din tinerețe să termine un triatlon. La vârsta de 40 de ani, acest vis i s-a împlinit pentru prima dată pe o distanță olimpică (1,5 km înot, 40 de km ciclism și 10 km alergat).

Factorul declanșator a fost o vizită neașteptată la unitatea de primiri urgențe a unui spital universitar. După pierderea cunoștinței, hiperventilație, deshidratare și câteva ore de orbire, Marc i-a pus pe specialiști în încurcătură. Organismul său se blocase, fiind redus la o stare de inactivitate pentru a se proteja de alte daune.

Din acel moment, i-a fost clar că era necesar ca valorile și prioritățile lui să se schimbe, mai ales în ceea ce privește echilibrul dintre viața profesională și cea personală. Marc a urmat instrucțiunile medicilor și terapeuților și și-a împlinit visul de-o viață: să participe la un triatlon și să transmită speranța alergând pentru o viață sănătoasă și conștientă. În iunie 2017, Marc a participat la primul său campionat european, la Kitzbühel, reprezentând echipa germană. Cinci ani mai târziu, după pandemia de coronavirus, el a revenit în cursă în cadrul campionatelor de la München, în proba de sprint. De atunci, el este „Pastorul” din lumea triatlonului.

Cât despre marele său obiectiv, nu doar de a fi cel mai rapid pastor, ci și de a se califica în proba de sprint la Campionatele mondiale de la München, care vor avea loc pe 14 aprilie 2023, Marc știe exact pentru ce o face: vrea să alerge răspândind speranța, în calitate de ambasador al postului de televiziune Hope TV și să inspire oamenii să trăiască o viață împlinită și plină de speranță prin experiența pe care o oferă Hope TV.

Despre Marc Naumann

Marc Naumann lucrează din 2018 în Alsbach-Hähnlein, lângă Darmstadt, în calitate de lider de echipă pentru strângeri de fonduri în cadrul Hope Media Europe, centru media al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea. În calitate de membru al consiliului de administrație al Fundației Hope Media Europe, el se implică în promovarea sănătății integrale. Anterior, timp de 13 ani, a fost pastor și director al Departamentului Evanghelizare și dezvoltare al Bisericii Adventiste din Austria.

Sursa: EUD NEWS

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print