Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Congresul european al centrelor adventiste de stil de viață

Cum să începi, să dezvolți și să administrezi un centru de stil de viață în Europa.

Congresul european al centrelor adventiste de stil de viață

Cum să începi, să dezvolți și să administrezi un centru de stil de viață în Europa.

Congresul european al centrelor adventiste de stil de viață va avea loc în perioada 30 mai – 3 iunie 2023, în Coimbra, Portugalia. Printre vorbitori se va număra și Ted Wilson, președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Congresul european al centrelor adventiste de stil de viață își propune să consolideze activitatea centrelor existente și să promoveze deschiderea de noi centre în Europa, oferind instruire cu privire la cele mai importante aspecte legate de înființarea și gestionarea centrelor de stil de viață, indiferent de mărime.

O Biserică înaintea timpului ei

Cu peste 100 de ani în urmă, adventiștii au contribuit la revoluționarea asistenței medicale. Obiceiurile legate de stilul de viață au devenit factori importanți în prevenirea și tratarea bolilor. A fost dezvoltat un nou concept – sanatoriul – un loc în care se oferea îngrijire medicală, combinând cea mai bună tehnologie din domeniul sănătății cu obiceiuri precum alimentația optimă, activitatea fizică, temperanța, o relație personală cu Dumnezeu și suportul social. Sanatoriile au devenit centre de excelență în domeniul sănătății, pacienții beneficiind de îngrijirea întregii persoane.

O referință pentru lume

În secolul al XXI-lea, adventiștii continuă să se afle în prima linie în domeniul sănătății. Progresele înregistrate de medicină au crescut speranța de viață și calitatea vieții, însă știința continuă să confirme importanța stilului de viață ca fiind cel mai important factor de prevenire a bolilor și ca adjuvant în tratarea bolilor.

Un model pentru prezent și viitor

Spitalele adventiste din zilele noastre oferă speranță. Cu toate acestea, creșterea costurilor de construcție, echipare și funcționare a contribuit la scurtarea perioadei de internare și la o concentrare sporită asupra celor mai urgente nevoi ale pacienților.

În ultimii zeci de ani a apărut un concept modificat al „vechiului” sanatoriu – centrul rezidențial adventist pentru stilul de viață. Acestea sunt instituții mai mici, de obicei situate în mediul rural, unde pacienții sunt ajutați să își îmbunătățească obiceiurile în afara unui mediu de tratare a cazurilor acute. Costurile de construcție și funcționare sunt, de asemenea, mult mai mici. Aceste centre oferă cea mai bună îngrijire adjuvantă în prevenirea și tratarea bolilor.

Participare

Dacă lucrezi într-un centru adventist de stil de viață sau dorești să deschizi unul nou, acest congres este pentru tine! Nu rata această ocazie unică de a face parte dintr-o mișcare condusă de Dumnezeu pentru a transmite lumii mesajul Său de speranță și vindecare. Înscrie-te aici.

Locul de desfășurare

Centrul de conferințe São Francisco din Coimbra, Portugalia, a fost construit între 1602 și 1659. În 2005, a fost transformat într-un centru de conferințe modern, păstrând în același timp o mare parte din arhitectura și „ambianța” originală. Coimbra este un oraș vechi situat pe râul Mondego, la 40 km de coasta atlantică. Cândva capitala Portugaliei, orașul găzduiește una dintre cele mai vechi universități din lume, fondată în 1290. Istoria sa bogată și poziția centrală îl fac locul ideal pentru a petrece câteva zile pentru a vizita regiunea, înainte sau după congres.

Sursa: EUD NEWS

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print