Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Un credincios adventist se întâlnește cu premierul britanic

În semn de mulțumire pentru activitatea sa în slujba comunității. Un credincios adventist britanic, Enoch Kanagaraj, a fost recunoscut pentru contribuția adusă comunității bisericii sale din Watford, fiind invitat la reședința oficială a prim-ministrului Rishi Sunak, care i-a mulțumit pentru contribuția sa la societate.

Un credincios adventist se întâlnește cu premierul britanic

În semn de mulțumire pentru activitatea sa în slujba comunității. Un credincios adventist britanic, Enoch Kanagaraj, a fost recunoscut pentru contribuția adusă comunității bisericii sale din Watford, fiind invitat la reședința oficială a prim-ministrului Rishi Sunak, care i-a mulțumit pentru contribuția sa la societate.

Enoch Kanagaraj a primit titlul de „Campion al comunității” din partea prim-ministrului Rishi Sunak, pentru contribuția sa la comunitatea din Watford. Fiecare dintre cei 650 de membri ai Parlamentului a fost rugat să nominalizeze o persoană care a contribuit la schimbarea situației în circumscripția sa. Dean Russell, deputatul din Watford, care este și membru al consiliului de administrație al organizației caritabile One Vision, l-a nominalizat pe Kanagaraj pentru modul în care răspunde nevoilor comunității. Ulterior, acesta a scris: „În numele locuitorilor din Watford, aș dori să-i mulțumesc lui Enoch pentru lucrarea fantastică pe care o face prin intermediul One Vision și al diferitelor sale inițiative. Nu cred că există o zi în care să nu facă ceva pentru a-i ajuta pe cei din jurul său”.

Cum s-a ajuns aici? se întreabă chiar Kanagaraj. Totul a început bătând la uși în zona din jurul bisericii Stanborough Park din Watford, pe când făcea parte din echipa Church Community Services (CCS, echipa bisericii pentru slujirea comunității). Cu toate acestea, spune el: „Pe măsură ce CCS s-a dezvoltat, am recunoscut că nevoile comunității erau mult mai mari decât puteam satisface noi. Am început să cunoaștem și să ne întâlnim cu alte organizații comunitare, organizații de caritate și reprezentanți ai autorităților centrale, pentru a explora modul în care am putea coopera”, a explicat Kanagaraj. „Astfel, în 2018, s-a decis să formăm o organizație caritabilă numită «One Vision», cu motto-ul «Bringing People Together» [Aducem oameni împreună], formată din oameni cu origini culturale diferite, pentru a răspunde nevoilor comunității din Watford.”

La scurt timp după declanșarea pandemiei, țara a intrat în izolare, iar One Vision a intrat în acțiune, furnizând mese calde (aici Gurdwara locală a comunității Sikh a jucat un rol important) și distribuindu-le împreună cu pachete cu alimente în școli, persoanelor izolate și celor nevoiași, sala bisericii Stanborough Park servind drept centru de distribuție. „Vreau să lucrez cu toată lumea, inclusiv cu cei cu probleme de sănătate mintală după epidemia de Covid-19, cu autorități ale statului, precum poliția”. Întrebându-se cum pot One Vision și grupurile bisericii să sprijine și să se integreze în comunitate, Kanagaraj spune: „găsind un mod diferit de a acționa”.

De la înființarea One Vision au fost demarate numeroase inițiative locale – un parteneriat cu direcția de sănătate publică pentru a ajuta în probleme de singurătate și sănătate mintală și un Consiliu de tineret înființat pentru ca tinerii din oraș să își împărtășească opiniile cu primarul sunt doar două exemple.

Așadar, săptămâna trecută, Kanagaraj a făcut parte dintr-un grup format din șase „campioni comunitari” și parlamentarii care i-au nominalizat care a participat la o recepție la reședința oficială a prim-ministrului britanic Rishi Sunak. El spune că domnul Sunak era la curent cu activitatea One Vision și i-a mulțumit pentru eforturile sale de a ajuta comunitatea locală.
Despre distincția primită, Kanagaraj spune: „Mă simt smerit și onorat, dar și mândru să îi reprezint pe locuitorii din Watford”. Rezumând evenimentele din spatele distincției și faptul că organizația caritabilă One Vision merge „din ce în ce mai bine”, el consideră că totul „îmi depășește așteptările… este neașteptat”. Nu s-a temut niciodată să își împărtășească credința și faptul că este adventist, atribuind succesul său conducerii Duhului Sfânt.

Și când te gândești că totul a început bătând la uși!

Sursa: tedNEWS

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print