Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Australia: Universitatea Avondale și ADRA oferă consiliere la prețuri accesibile

Colaborarea dintre Universitatea Avondale și ADRA le oferă studenților din ultimul an de consiliere experiență practică, răspunzând, în același timp, nevoii comunității din Avondale.

Australia: Universitatea Avondale și ADRA oferă consiliere la prețuri accesibile

Colaborarea dintre Universitatea Avondale și ADRA le oferă studenților din ultimul an de consiliere experiență practică, răspunzând, în același timp, nevoii comunității din Avondale.

O colaborare între Universitatea Avondale și unul dintre cele mai mari magazine de mâna a doua din Australia îi oferă comunității locale consiliere la prețuri accesibile.

Sesiuni de o oră au fost oferite de consilieri calificați și de studenți sub supervizare în cadrul ADRA Op Shop din Morisset în zilele de luni și miercuri, începând cu 1 martie 2023.

„După ce am lucrat mult cu comunitatea, una dintre cele mai mari nevoi pe care le-am identificat privește sănătatea mintală”, spune managerul magazinului, dr. Paul Rankin. „Așadar, credem că oferirea de consiliere la un preț accesibil va fi utilă.”

Coordonatorul programului de consiliere, Lana Hibbard, spune că este dificil să găsești un consilier în zonă. „Chiar dacă [medicul de familie] îți recomandă un plan de îngrijire a sănătății mintale, adesea aștepți mult timp pentru a ajunge la un psiholog.” Și puține instituții lucrează cu casa de asigurări. Prin urmare, clienții ADRA Counselling din Morisset plătesc doar ceea ce își pot permite, în funcție de veniturile lor, ședințele variind de la 30 la 100 de dolari australieni (aproximativ 90-300 de lei).

Sophie Carver este una dintre studentele care oferă consiliere. Încheind primul său stagiu practic în ultimul an de studii, ea spune: „Vreau să încep să îmi pun în practică abilitățile, dar sunt conștientă că acest lucru înseamnă să mă confrunt cu probleme reale, iar aceasta este o mare responsabilitate.”

Nelocuind în campus în timpul pandemiei de COVID-19 și fiind însoțitoarea unui membru al familiei cu o afecțiune mintală severă, Carver a avut sentimente de izolare și singurătate „dar nu și-a permis să consulte un consilier”. Ea a contactat Centrul de consiliere de la Avondale, care le oferă un serviciu gratuit membrilor personalului și studenților – și unde Hibbard este consilier clinic principal. Acest lucru a ajutat-o, tot așa cum a ajutat-o și întâlnirea altor studenți din clasa ei la câteva cursuri intensive desfășurate în campus. „Pentru că și lucrez de acasă, acolo este toată lumea mea, așa că săptămâni întregi abia am așteptat să vin”, spune Carver.

Diploma de absolvire în consiliere va fi cea de-a treia specializare a lui Carver, ea având pregătire și în învățământul primar și în învățământul special. „Pare un parcurs natural”, în special pentru „o persoană liniștită care preferă interacțiunea unu-la-unu”, spune Carver. Ea a găsit sala de clasă provocatoare, dar i-a plăcut să interacționeze la nivel individual cu elevii, părinții și profesorii, în rol de capelan cu jumătate de normă.

Stagiul la ADRA Counselling din Morisset îi va ajuta pe Carver și pe ceilalți studenți „să dobândească siguranță de sine ascultându-și clienții și folosind ceea ce au citit în manuale și au învățat din studiile de caz”, spune Hibbard. „Eu și supervizorii le spunem: «Bazați-vă pe proces».”

Odată cu creșterea numărului de clienți, ADRA Counselling din Morisset intenționează să se extindă, astfel încât să poată continua să răspundă nevoilor comunității. Și deși „nimeni nu este refuzat”, clienții care doresc să abordeze probleme legate de violența domestică, dependența de droguri sau de alcool, afecțiuni specializate de sănătate mintală, sau care au nevoie de un diagnostic, sunt îndrumați spre servicii specializate.

ADRA Op Shop din Morisset donează încasările în beneficiul comunității locale. Și, fiind cel mai mare magazin de mâna a doua al Agenției Adventiste pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor din Australia, acesta este deservit de 150 de voluntari, toți având acces la consiliere la un preț redus. „Impactul pe care îl avem, doar în magazin, este incredibil”, spune Rankin. „Una dintre voluntare mi-a spus: «Acesta este refugiul meu». Se simte sprijinită. Acesta este motivul pentru care suntem aici.”

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print