Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Usain Bolt la Camporeea Exploratorilor

Miercuri, 5 aprilie 2023, Uisan Bolt, deținător al recordului mondial cu un sprint impresionant, a fost principalul invitat al celei de-a doua zile a Camporeei Exploratorilor din Divizia Inter-Americană.

Usain Bolt la Camporeea Exploratorilor

Miercuri, 5 aprilie 2023, Uisan Bolt, deținător al recordului mondial cu un sprint impresionant, a fost principalul invitat al celei de-a doua zile a Camporeei Exploratorilor din Divizia Inter-Americană.

În momentul în care cel mai rapid om din lume a intrat pe stadionul din Trelawny, atenția celor aproape 10.000 de exploratori s-a îndreptat asupra lui.

„Uisan Bolt este un model atât pentru tineri, cât și pentru adulți din toată lumea”, a declarat pastorul Balvin Braham”, vicepreședinte al Diviziei Inter-Americane (IAD). „Este renumit în cele 42 de țări de pe teritoriul IAD și oamenii sunt fascinați de acest simbol al sportului”, a adăugat el. „L-am invitat în camporee pentru a le demonstra tinerilor că este posibil să îți atingi potențialul oferit de Dumnezeu”.

Annique Carrington, în vârstă de 14 ani, a spus că întâlnirea cu modelul ei în atletism este un vis devenit realitate, el inspirând-o atunci când participă la cursele de 100 și 200 de metri de la liceul ei. „Pentru mine a fost un moment emoționant, un vis devenit realitate… Această camporee mi-a împlinit acest vis.”

Multiplul campion olimpic ai cărui părinți sunt membri ai bisericii adventiste Sherwood Content din Trelawny a crescut în biserică și este familiarizat cu cluburile de exploratori, însă nu a mai frecventat biserica sâmbăta din cauza dragostei sale pentru sport, în special pentru atletism. Uisan a fost însoțit de mama sa, Jennifer Bolt.

În timpul vizitei sale, Bolt a primit medalia prezidențială a IAD, pastorul Al Powell, director al Departamentului Tineret în cadrul IAD, declarând: „Usain Bolt este o personalitate importantă în Jamaica și în întreaga lume și dorim să îi oferim medalia prezidențială a IAD. Știm că este obișnuit să primească medalii de aur, însă dorim să ne exprimăm aprecierea pentru devotamentul său față de tineri, nu doar în Jamaica, ci în întreaga lume.”

În discursul său, alergătorul de 1,95 m a încurajat miile de tineri prezenți să muncească din greu și să nu renunțe niciodată la visurile lor.

„Îmi face plăcere să mă aflu astăzi aici”, a spus Bolt în aplauzele puternice ale exploratorilor. „Sunt entuziasmat să mă aflu aici, în fața voastră, a tinerilor. Sunteți aici datorită unei inițiative bune a Bisericii.” El i-a încurajat: „depuneți eforturi și nu renunțați niciodată. Credeți în voi înșivă și în visurile voastre, pentru că eu sunt din provincie și nu am visat niciodată să ajung atât de mare, dar continui să depun eforturi, iar Dumnezeu mi-a dat un talent și l-am folosit cât am putut de bine. Continuați să munciți din greu. Bucurați-vă de camporee. Dumnezeu să vă binecuvânteze.” ai Bisericii, Bolt și-a făcut timp să alerge 100 de metri cu doi exploratori care l-au provocat spunând că pot alerga mai repede decât el, mai mulți tineri urmându-i și bucurându-se de ocazia de a alerga cu „Fulgerul” Bolt.

Emmanuel Deher, în vârstă de 15 ani, și-a exprimat entuziasmul pentru ocazia de a alerga cu Bolt: „Chiar am avut ocazia să alerg în spatele celui mai rapid om de pe Pământ, om pe care îl admir datorită hotărârii de a câștiga de fiecare dată când aleargă”, a spus el.

Bolt nu a părăsit stadionul înainte de face fotografii cu delegațiile tuturor țărilor prezente.

Sursa: Divizia Inter-Americană

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print