Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Adventiștii din Coreea de Sud găzduiesc prima conferință pentru misiunea în Coreea de Nord

Peste 800 de persoane s-au întâlnit pentru a se ruga pentru răspândirea Evangheliei în regiune.

Adventiștii din Coreea de Sud găzduiesc prima conferință pentru misiunea în Coreea de Nord

Peste 800 de persoane s-au întâlnit pentru a se ruga pentru răspândirea Evangheliei în regiune.

Divizia Asia de Nord – Pacific (NSD), Departamentul pentru misiune în Coreea de Nord din cadrul Uniunii Coreene de Conferințe (KUC), Universitatea Sahmyook (gazda evenimentului) și organizația credincioșilor adventiști de origine coreeană din America de Nord (KASDA) au organizat cea de-a șasea conferință pentru misiunea în Coreea de Nord.

Evenimentul cu tema „Misiunea în Coreea de Nord, o DORINȚĂ neîmpăcată, o MISIUNE de neoprit” a avut o semnificație deosebită deoarece, deși a debutat în anul 2015, este prima ediție găzduită în Coreea de Sud.

Mai mult de 800 de persoane, printre care reprezentanți ai multor organizații misionare pentru Coreea de Nord, precum North Korea Pioneer Mission Movement (NKPMM), Priscilla and Aquila Missionaries și Bukbukbuk, dar și pastorul Dongjun Kim, directorul Comitetului de misiune nord-coreean din America de Nord, credincioși adventiști, studenți la teologie și alții, s-au întâlnit pentru a se ruga pentru unificarea Evangheliei în Peninsula Coreeană. Au fost prezenți și credincioși coreeni, care și-au exprimat interesul față de situația actuală și oportunitățile de a slujire în Coreea de Nord.

„Conferința este o ocazie neprețuită de a împărtăși povara misiunii și de a ne regăsi entuziasmul pentru răspândirea Evangheliei”, a declarat pastorul Ted Wilson, președintele Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, într-un mesaj video. „Sper că această conferință misionară specială ne va ajuta să ne concentrăm asupra modului în care putem împlini voia lui Dumnezeu pentru a ajunge la prețiosul poporul din Coreea de Nord.”

În cuvântul său de bun venit, președintele NSD, Yohan Kim, a spus: „Perioada [de dinainte de revărsatul zorilor] este cea mai întunecată, însă putem aștepta cu nerăbdare o nouă zi, așa că trebuie să ne pregătim cu credință pentru această nouă zi chiar și în întuneric. De asemenea, divizia noastră se pregătește în mod activ pentru misiunea în Coreea de Nord cu convingerea că « Dumnezeu va deschide ușa dacă suntem pregătiți», nu având o atitudine pasivă de a răspândi Evanghelia când, într-o zi, se va deschide ușa.” El a sperat că această conferință restabilește pasiunea pentru misiunea în Coreea de Nord.

„DUMNEZEU VA DESCHIDE UȘA DACĂ SUNTEM PREGĂTIȚI”

În predica de deschidere, Gary Krause, directorul Adventist Mission în cadrul Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a citat Luca 5:1-6, subliniind principiul mântuirii prin compararea Coreei de Nord cu lacul din Galileea din care nu s-a prins niciun pește. În predica sa, intitulată „Să aruncăm năvodul în ape adânci”, el a prezentat statistici cu privire la raportul dintre numărul de biserici și numărul de locuitori în marile zone metropolitane ale lumii, concluzionând: „Trebuie să ne urcăm în barca misiunii și să aruncăm năvodul mântuirii, crezând că într-o zi vom prinde
pește”.

Krause a adăugat: „În acea zi, Isus nu le vorbea ucenicilor Săi doar despre a prinde pește; El vorbea despre a prinde oameni pentru Împărăția Cerurilor”. Astăzi, el le cere fraților Săi să intre în ape misionare adânci pentru Coreea de Nord. „Trebuie să ne pregătim pentru această misiune prin rugăciune, smerenie și creativitate, așteptând cu nerăbdare ziua în care năvodul se va rupe de atâția pești.”

Erton Kohler, secretarul executiv al Conferinței Generale, a ținut o predică bazată pe Faptele Apostolilor 19:8. În mesajul său, intitulat „Misiunea este un miracol”, el a subliniat că Dumnezeu ne încredințează în mod clar misiunea de a ajunge la oameni din toate neamurile, națiunile, triburile, limbile și popoarele, inclusiv în zone dificile precum Coreea de Nord. El a pus întrebarea: „Cum putem răspândi Evanghelia printre oameni cu limbi și culturi diferite?” și a afirmat că misiunea Îi aparține Domnului, care va face minuni pentru a deschide uși închise și a ajunge la inimi aparent imposibil de atins și în zone inaccesibile. Kohler a subliniat că membrii sunt instrumente în mâna Stăpânului Bisericii și pentru misiunea Bisericii, iar Dumnezeu va lucra prin fiecare dintre ei pentru a face minuni remarcabile.

Timothy Saxton, director al Adventist World Radio (AWR) Asia, a vorbit despre AWR și Coreea de Nord și a întrebat publicul dacă a auzit de AWR. El a vorbit despre istoria de peste 50 de ani a AWR în predicarea celor trei solii îngerești în zone greu accesibile și a subliniat potențialul lui ca vârf de lance al misiunii în Coreea de Nord. Saxton și-a îndemnat ascultătorii să meargă înainte cu credință, spunând că promisiunea le-a fost deja făcută.

Pastorul Beomseok Oh, directorul pentru misiunea în Coreea de Nord în cadrul NSD, a prezentat un raport privind progresul misiunii. În timpul raportului său, el a prezentat inițiativele realizate în colaborare cu KUC și KASDA. Printre ele se numără o mișcare de rugăciune, programe de formare pentru misionari nord-coreeni, lucrarea misionară printre refugiații nord-coreeni și reconstruirea bisericii nord-coreene.

Pastorul Oh a subliniat faptul că Coreea de Nord este țara în care creștinii sunt cei mai persecutați, cerând implicarea activă a credincioșilor pentru misiunea printre nord-coreeni. În cadrul unei întâlniri de rugăciune, credincioșii prezenți s-au rugat pentru reconstruirea celor 98 de biserici adventiste de ziua a șaptea din Coreea de Nord, pentru integrarea cu succes, cu dragoste și credință, a celor 34.000 de refugiați nord-coreeni în societatea sud-coreeană, pentru ca liderii din Coreea de Nord și Coreea de Sud să colaboreze pentru a crea o atmosferă de pace care să deschidă ușa pentru lucrarea misionară din Coreea de Nord, iar liderii Conferinței Generale, diviziilor și uniunilor implicate în lucrarea misionară din Coreea de Nord să primească viziune și îndrumare pentru a o conduce în mod eficient.

Sursa: Adventist News Network și Departamentul Comunicare

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print