Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Evangheliști internaționali invitați să se alăture inițiativei „Hristos pentru Europa”

Președintele AWR, Duane McKey, face apel pentru mai mulți predicatori voluntari.

Evangheliști internaționali invitați să se alăture inițiativei „Hristos pentru Europa”

Președintele AWR, Duane McKey, face apel pentru mai mulți predicatori voluntari.

Președintele Conferinței Generale, Ted N.C. Wilson, care a prezidat reuniunea de primăvară a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea desfășurată pe 11 aprilie în Silver Spring, Maryland, Statele Unite, a vorbit despre inițiativa „Hristos pentru Europa” spunând că „Europa devine din ce în ce mai secularizată… Cu toate acestea, există mii de oameni – milioane – care tânjesc să audă Cuvântul lui Dumnezeu”.

Wilson a menționat două campanii majore de evanghelizare care vor avea loc în Europa în acest an – în lunile mai și septembrie – „sau orice dată la care o entitate alege să se implice”. El este programat să fie vorbitor la un eveniment care va avea loc în luna mai în Praga, Republica Cehă. Toate evenimentele implică sute de pastori hirotoniți, voluntari, vorbitori, locuri și colaborări, a raportat președintele Adventist World Radio (AWR), Duane McKey.

Statisticile „Hristos pentru Europa”

De la prezentarea sa, inițiativa „Hristos pentru Europa” a cunoscut un aflux de voluntari. McKey, care este și director al inițiativei Implicarea Totală a Credincioșilor, a raportat că vor fi implicate 30 de uniuni, 38 de țări și 1.514 locuri. Dintre aceste locuri, 747 sunt în cadrul Diviziei Euro-Asia (ESD), iar 419 sunt în cadrul Uniunii Ucrainene de Conferințe.

Cu scopul de a susține eforturile de evanghelizare din regiune, 150 de evangheliști internaționali s-au înscris pentru a „predica, învăța și boteza”. Eforturile lor vor fi combinate cu ale sutelor de credincioși laici, voluntari locali și membri din diferite locuri, a declarat McKey.

McKey i-a mulțumit reprezentantului Asociației Pastorale din cadrul Conferinței Generale, Ramon Canals, pentru susținerea acordată departamentului său și i-a invitat să se implice și pe membrii Comitetului executiv. „O sută cincizeci de evangheliști nu sunt suficienți”, a spus McKey. „Am avea nevoie de încă zece evangheliști internaționali”.

„«Hristos pentru Europa» este cea mai amplă campanie de evanghelizare organizată în Europa în istoria Bisericii Adventiste”, a spus McKey.

Pe continentul european se află trei dintre cele 13 divizii mondiale ale Bisericii Adventiste și câmpul atașat din Ucraina. Europa are aproape 447 de milioane de locuitori, iar aceste cifre variază pe măsură ce crizele, dezastrele și tulburările politice determină cetățenii să își părăsească țările de origine și să se îndrepte spre alte națiuni. Aceste lupte, combinate cu cultura post-creștină, creează mari nevoi în întreaga regiune.

Câștigarea de suflete în Europa

McKey le-a reamintit membrilor Comitetului executiv și telespectatorilor din întreaga lume că fundamentul inițiativei „Hristos pentru Europa” este Cuvântul lui Dumnezeu. El și-a început raportul cu cuvintele lui Hristos din Matei 4:19: „Veniți după Mine și vă voi face pescari de oameni”, adăugând: „Urmați-L [pe Isus] și [El] vă va face câștigători de suflete…. [El] vă va face evangheliști”.

„Pentru ucenici, primele și ultimele cuvinte ale lui Isus au fost un îndemn pentru Biserică pentru a câștiga suflete”, a spus McKey, „și despre asta este vorba în «Hristos pentru Europa».”

De asemenea, el i-a asigurat pe viitorii voluntari că toți vor fi instruiți și li se vor oferi resurse la fața locului înainte de începerea întâlnirilor de evanghelizare. „Doisprezece formatori de la AWR și din cadrul programului Implicarea Tuturor Credincioșilor sunt la fața locului din decembrie [2022]”, a spus el.

„Cine ar trebui să meargă?” a întrebat McKey. „Oricine dorește și poate ar trebui să se ofere voluntar pentru inițiativa «Hristos pentru Europa». Sunt bineveniți studenții de la teologie sau din alte domenii, precum și familiile de pastori, credincioșii adventiști, profesorii și alții. Oricine are un pașaport valabil este invitat și încurajat să se alăture inițiativei”, a spus el. „Iar dacă nu puteți merge, vă rugăm să vă rugați.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print