Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Biserica Adventistă va lansa un film despre Maria Magdalena

Prin intermediul filmului, creatorii dau viață unor personaje biblice, subliniind, în același timp, povestea transformării lor.

Biserica Adventistă va lansa un film despre Maria Magdalena

Prin intermediul filmului, creatorii dau viață unor personaje biblice, subliniind, în același timp, povestea transformării lor.

Hope Media Spania, din cadrul Centrului Media Adventist, tocmai a lansat o impresionantă creație audiovizuală intitulată Poseída [Posedată]. În acest scurtmetraj, carismaticul personaj biblic Maria Magdalena vine în zilele noastre pentru a ne vorbi, la persoana întâi, despre relația de neuitat cu Isus din Nazaret: de la posedare până la eliberare și o viață nouă.

Această producție face parte din îndrăznețul proiect audiovizual Renacidos [Renăscuți], având formatul unui scurtmetraj adaptat rețelelor de socializare. Conceptul simplu, dar în același timp inovator, aduce în prezent personaje carismatice din trecut, care relatează la persoana întâi momente importante din viața lor și conflicte care le-au presărat existența.

„Prin acest serial ne propunem să le dăm viață celor mai proeminente personaje biblice și să le abordăm dintr-o perspectivă realistă, permițându-le să vorbească în timpul nostru și reflectând [nu doar] greșelile și slăbiciunile, ci și transformarea lor”, explică Samuel Gil, producător al serialului și director al centrului de producție.

Maria Magdalena vă vorbește cum nu a mai făcut-o niciodată

Poseída o are ca protagonistă pe actrița Verónica Gregory în rolul Mariei Magdalena, care ne povestește în premieră despre relația de neuitat cu Isus, interpretat de Javier Uriarte, și i se adresează telespectatorului ca martor direct al vieții ei.

„Maria Magdalena, cea pe care o prezentăm noi, sparge tiparele estetice și stereotipurile înrădăcinate – în primul rând, datorită saltului ei din trecut în prezent, contemporaneității ei; în plus, datorită ușurinței și a modului radical în care abordează experiențele cu cei pe care îi întâlnește”, spune regizorul și scenaristul Álvaro Mohedano.

Cu un limbaj vizual și narativ izbitor, protagonista se trece prin medii și peisaje în care este firesc să o întâlnim (filmul fiind filmat în Cantabria, în nordul Spaniei). De acolo, ea vorbește despre consecințele acțiunilor sale și despre drumul ei spre libertate, Isus, privind la cameră ca și cum ar depune mărturie în fața tribunalului invizibil al telespectatorului.

Mai mult decât un film

Producția este un proiect transmedia cu un site web: renacidos.tv, unde se pot urmări scurtmetrajul de paisprezece minute și patru noi episoade de șase minute, fiecare aprofundând scurtmetrajul, există întrebări de discuție pentru grupuri mici și biserici și lecturi suplimentare, precum și trei mărturii de impact care nu-l vor lăsa indiferent pe cel care le urmărește.

„Credem că acest întreg univers de materiale poate fi o binecuvântare pentru toate bisericile vorbitoare de limbă spaniolă și un material de calitate pe care să-l împărtășim cu prietenii noștri. Ne rugăm ca Dumnezeu să ducă la bun sfârșit acest proiect misionar”, spune Gil.

Hope Media Spania

Resurselele sunt disponibile pe site-ul proiectului și pe platforma HopeMedia.es, care are propria aplicație pentru iOS și Android și propriul canal pe dispozitivele Apple TV, Roku, Android TV și Amazon Fire TV.
HopeMedia.es oferă acces la conținut audiovizual de calitate care oferă speranță. Este un serviciu media audiovizual la cerere, oferind programe pentru copii, documentare, seriale, filme, videoclipuri și mult alt conținut pentru întreaga familie.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print