Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Centrul adventist Gateway sărbătorește 20 de ani de creștere

Gateway este o biserică unică în Australia, din ea născându-se mai multe biserici, într-un timp relativ scurt.

Centrul adventist Gateway sărbătorește 20 de ani de creștere

Gateway este o biserică unică în Australia, din ea născându-se mai multe biserici, într-un timp relativ scurt.

O biserică din Victoria, Australia, sărbătorește 20 de ani de creștere, de plantare de biserici și de ucenicie. De la începuturile sale în anul 2003, Centrul adventist Gateway s-a extins, iar până în prezent a înființat patru biserici, 12 dintre membrii săi au devenit pastori, slujind și plantând biserici în întreaga lume.

„Gateway a apărut la inițiativa unor tineri cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani, susținuți de cinci adulți. A crescut de la 35 de persoane la primul serviciu de închinare, la patru biserici cu o prezență săptămânală medie de 360 de persoane”, a declarat Johnny Wong, prezbiterul bisericii. El a adăugat: „Gateway este o biserică unică în Australia din care s-au născut alte biserici într-un timp relativ scurt”.

În urmă cu 20 de ani, noua biserică a fost plantată în centrul orașului Melbourne pentru a ajunge la populația tot mai numeroasă din zonă, în special la studenți. Adventist Record scria la 26 aprilie 2003 că „acum s-a născut o nouă biserică – Centrul adventist Gateway. Grupele sunt o parte integrantă a bisericii noastre și a modului în care ne închinăm și avem părtășie”.

Judy Cheng, primul casier al bisericii, spune: „Spiritul de sacrificiu în îndeplinirea misiunii a fost un ingredient vital. Un tânăr a renunțat la o carieră în New York pentru a se implica în plantarea bisericii. Familiile au părăsit confortul bisericii mamă pentru o biserică nouă în care nu existau programe pentru copii. O bunică a dat tot ce avea pentru plantarea bisericii. Astăzi, Îl lăudăm pe Dumnezeu că zecimea pe care am înapoiat-o depășește 9 milioane de dolari australieni [aprox. 5,5 milioane de euro]”.

În Sabatul în care Gateway a sărbătorit cea de-a XX-a aniversare, pastorul Graeme Christian, președintele Conferinței Victoria, a provocat Gateway să continue să planteze biserici. El a vorbit despre exemplul ucenicilor din Faptele Apostolilor 2, unde dependența totală de Duhul Sfânt s-a cuplat cu implicarea în misiune. Pastorul Christian a însărcinat biserica „să meargă și să facă ucenici și să intre în mai multe zone” din marele oraș Melbourne.

Aproape 400 de membri, invitați și prieteni s-au închinat împreună cu dr. Samuel Sidharta, vorbitor în cadrul serviciului divin. Cele patru biserici s-au adunat la sediul Gateway Adventist Centre – Lighthouse Church din Doncaster East [o suburbie a orașului Melbourne]. Participanții au purtat îmbrăcăminte tradițională pentru a reflecta cele peste 25 de naționalități care frecventează bisericile.

„La Gateway apreciem unitatea în diversitate”, a declarat Joe Leeterakul, care s-a născut în Thailanda și care acum este unul dintre prezbiterii bisericii.

Serviciul de închinare a fost urmat de un prânz cu preparate din cele 25 de țări reprezentate în cele patru biserici.

Pastorii Chris Guo și Steven Liu, pastori ai bisericilor Gateway, au fost botezați datorită lucrării de plantare de biserici inițiate de Gateway. „Am vizionat videoclipul de botez al fiecăreia dintre cele 240 de persoane care au fost botezate, inclusiv al meu”, a spus pastorul Guo. Pastorul Liu, care a coordonat studiile biblice ale pastorului Guo, s-a bucurat să vadă un tânăr care acum slujește în calitate de pastor.

Aceasta este povestea Gateway: ucenici care fac ucenici.

„Nu facem ucenici doar în Australia, ci în alte 30 de țări în care Gateway are impact prin intermediul celor care au frecventat Gateway sau prin instruirea realizată de liderii Gateway”, a declarat John Kitevski, unul dintre prezbiteri. El a adăugat: „Prin organizarea unei școli biblice de trei luni și prin organizarea de stagii practice la Gateway, 12 tineri au devenit pastori și au fost plantate 11 biserici în afară de cele patru care fac parte din comunitatea Gateway”.

Formarea de ucenici continuă să fie una dintre valorile fundamentale ale bisericii Gateway.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print