Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Un serial adventist aduce în atenție evenimentele finale

Pe 31 martie 2023 a avut premiera celui de-al patrulea sezon al serialului 23:59 Até o último minuto [23:59 până în ultimul minut] pe canalul Feliz 7 Play.

Un serial adventist aduce în atenție evenimentele finale

Pe 31 martie 2023 a avut premiera celui de-al patrulea sezon al serialului 23:59 Até o último minuto [23:59 până în ultimul minut] pe canalul Feliz 7 Play.

În lumea filmelor și a serialelor, în cadrul science fiction-ului există un subgen numit, în mod surprinzător, „post-apocaliptic”. Este vorba despre acele producții caracterizate de povești care se desfășoară, de obicei, după un război nuclear, o molimă sau un dezastru ecologic.

Este interesant faptul că, potrivit unor statistici, acest tip de filme și seriale a bătut recorduri de audiență. Potrivit datelor furnizate de Nielsen, serialul post-apocaliptic The Last of Us [Ultimul dintre noi], de exemplu, a înregistrat o creștere a audienței de 22% față de primul episod și a fost urmărit de 5,7 milioane de telespectatori. Primul episod a fost văzut de 4,7 milioane de telespectatori, număr care a ajuns la 10 milioane după două zile în care a fost disponibil pe platformele de streaming.

UNIVERSUL CREȘTIN

Cu gândul la adolescenți și tineri, cei care urmăresc de obicei acest gen de producții, platforma adventistă Feliz 7 Play a lansat cel de-al patrulea sezon al serialului 23:59 Até o último minuto pe 31 martie 2023, la ora 19:00. Este vorba despre drama a trei prieteni din copilărie, Lucas, Thiago și Bela. Aceștia au urmat drumuri diferite, au luat decizii importante și și-au continuat viețile. Cu toate acestea, ei se confruntă cu apropierea revenirii lui Iisus și cu tot contextul care înconjoară acest moment.

Noul sezon descrie, pornind de la concepte prezente în Biblie (în cărți precum Apocalipsa), o perioadă de persecutare a celor credincioși lui Dumnezeu în ultimele zile ale acestei lumi. Potrivit sinopsisului serialului, „persecuția atinge niveluri extreme. Loialitatea personajelor este pusă la încercare în fața forțelor tot mai puternice cu care se confruntă. Cu bătălia finală care se apropie, personajele trebuie să decidă de ce parte să stea, iar miza nu a fost niciodată atât de mare”.

ALEGERI

Carlos Magalhães, manager de strategii digitale în cadrul Diviziei Sud-Americane a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, explică faptul că serialul abordează, înainte de toate, alegerile făcute de oameni de-a lungul călătoriei lor spirituale: „Căutăm să le prezentăm noilor generații, pe limba lor, o producție capabilă să le ajute să înțeleagă, dintr-o perspectivă biblică, viitorul omenirii și speranța care există în revenirea lui Isus.”

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print