Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Distribuirea cărții Tragedia veacurilor duce la 430 de înscrieri pentru studii biblice

Inițiativa din Detroit, Michigan, mobilizează entitățile Bisericii și voluntarii.

Distribuirea cărții Tragedia veacurilor duce la 430 de înscrieri pentru studii biblice

Inițiativa din Detroit, Michigan, mobilizează entitățile Bisericii și voluntarii.

Mai mult de 100 de voluntari au mers din ușă în ușă pentru a distribui 29.000 de exemplare ale cărții Tragedia veacurilor, revista Thrive și invitații în cartierele din jurul celor cinci biserici adventiste din Detroit, Michigan, Statele Unite, între 11 și 15 aprilie. Inițiativa a avut ca rezultat peste 430 de înscrieri pentru studii biblice.

„Am fost foarte impresionat de cât de mulți oameni au nevoie disperată ca oamenii lui Dumnezeu să îi caute”, a declarat Erik Shankles, voluntar din Tennessee, Statele Unite, în timpul programului transmis sâmbătă dimineață în direct de pe canalele de Facebook și YouTube ale Streams Of Light International (SOLI). „Nu ar trebui să ne ascundem lumina sub obroc. Trebuie să ieșim printre oameni”:

SOLI, organizatoarea călătoriei misionare și inițiativă laică ce susține misiunea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, își propune să distribuie câte un exemplar al cărții Tragedia veacurilor în fiecare cămin din America de Nord până în 2026.

Călătoria misionară a luat naștere după ce SOLI le-a prezentat reprezentanților Conferinței Michigan a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea propunerea de colaborare într-un proiect amplu de evanghelizare prin carte. Propunerea includea atât planuri pentru o călătorie misionară în zona Detroit, cât și implicarea bisericilor din statul american Michigan în a merge din ușă în ușă sâmbătă, 15 aprilie. Giancarlo de Miranda, pastorul bisericii adventiste Warren, a aflat despre proiectul propus și i l-a prezentat comitetului bisericii, care a decis apoi să găzduiască călătoria misionară.

„Este un privilegiu să găzduim SOLI și să colaborăm în acest proiect misionar”, le-a spus Miranda participanților în timpul primelor momente devoționale petrecute împreună. „Suntem încântați că sunteți aici pentru a ne ajuta să ducem cele trei solii îngerești în casele oamenilor.”

Prin distribuirea din ușă în ușă a cărții Tragedia veacurilor, credincioșii adventiști au fost instruiți și au dobândit experiență, iar locuitorii comunității Warren au primit cărți și oportunități de a se ruga și de a se înscrie la studii biblice, precum și o invitație la un seminar despre relații organizat de biserică – toate acestea contribuind la progresul misiunii lor de a forma ucenici, de a oferi speranță și de sluji comunității.
Pentru a participa, bărbați, femei și copii de toate vârstele au călătorit din toate colțurile Statelor Unite și din Canada. Programul zilnic dedicat copiilor i-a ajutat pe voluntarii mai tineri care au mers, de asemenea, din ușă în ușă.

Programul de dimineață consta din două ore și jumătate de rugăciune, un mic dejun bazat pe plante neprocesate, închinare și instruire. După formarea echipelor, participanții luau la ei pachetul cu masa pentru prânz, se urcau în microbuze și foloseau hărțile pregătite de SOLI pentru a se orienta, timp de șase ore, în zona desemnată pentru ziua respectivă. În fiecare seară, timp de o oră, voluntarii își împărtășeau experiențele de peste zi.

Directorul pentru evanghelizare din cadrul SOLI, Johnny Henderson, a povestit cum, în primele două zile, SOLI a stabilit obiective pentru numărul de persoane înscrise la studii biblice. Obiectivul de miercuri a fost de 35, iar voluntarii s-au întors cu 37 de înscrieri. Obiectivul de joi a fost de 50, iar voluntarii s-au întors cu 119. Vineri nu s-a stabilit niciun obiectiv, iar voluntarii s-au întors cu 91. Nici în ziua de Sabat nu s-a stabilit un obiectiv, fiind colectate 191 de formulare de înscriere. În total, în doar patru zile, peste 430 de persoane și-au exprimat dorința de a urma studii biblice.

„Ne bucurăm nespus să vedem atât de mulți dintre credincioșii și prietenii noștri din alte state lucrând cot la cot cu noi și slujind comunității noastre din Detroit”, a declarat președintele Conferinței Michigan, Jim Micheff. Micheff a participat la discuția de tip panel din dimineața zilei de sâmbătă de la biserica adventistă Warren, cât și în acțiunea de evanghelizare de după-amiază. „Ce inspirație și ce binecuvântare a fost SOLI pentru conferința noastră, colaborând cu noi pentru a organiza această minunată călătorie misionară în Detroit!”

Printre participanții la discuția de tip panel s-au numărat Micheff, și de Miranda, împreună cu Oleg Lotcă, președintele SOLI, David Pano, director al Departamentului Publicații în cadrul Conferinței Michigan, și Michael Eckert, director adjunct al Departamentului Publicații în cadrul Conferinței Generale, și moderatorii discuției, Stephen Gutierrez și Pat Humphrey.

„Nu vom împlini niciodată misiunea doar prin intermediul călătoriilor misionare”, a spus Lotcă în timpul ceremoniei de închidere. „Aici suntem puțini, iar în America de Nord sunt peste 148 de milioane de cămine. Ceea ce ne dorim este ca aceste călătorii misionare să fie scânteia pentru propriile voastre biserici.”

Sursa: Adventist Review și Departamentul de Comunicare/ Uniunea Adventistă

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print