Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Editura adventistă aniversează zece ani de prezență pe piața cărților electronice

Casa Publicadora Brasileira continuă să investească în inovație și tehnologie în industria editorială.

Editura adventistă aniversează zece ani de prezență pe piața cărților electronice

Casa Publicadora Brasileira continuă să investească în inovație și tehnologie în industria editorială.

Potrivit unui studiu realizat de Itaú Cultural și Datafolha în 2021, 40% dintre persoanele care își păstrează obiceiul de a citi citesc cărți în format digital. Deoarece tehnologia este din ce în ce mai prezentă în viața de zi cu zi, aceste publicații devin o opțiune practică și ecologică.

Cu toate acestea, cărțile electronice nu au fost întotdeauna atât de populare. Ele au ajuns în Brazilia în 2009, dar abia la sfârșitul anului 2012 au început să se adapteze la noile modele de lectură marile companii din industria editorială.

Tot așa au stat lucrurile și pentru Casa Publicadora Brasileira (CPB), o editură cu o istorie de peste un secol. Activă pe piața cărților electronice de un deceniu, instituția se străduiește să progreseze din punctul de vedere al tehnologiei și inovației. În 2013, a lansat aplicația CPB Books pentru a răspunde cererii tot mai mari de cărți în format digital de pe piața editorială.

CĂRȚI PENTRU TOATE CATEGORIILE DE PUBLIC

Potrivit lui James Martins, coordonatorul tehnic al CPB Digital, librăria virtuală este disponibilă în magazinele de aplicații Android și iOS. „În plus, [instituția] a simțit, de asemenea, nevoia de a lua în considerare platformele de pe piața externă a CPB, cum ar fi Kindle de la Amazon și Google Play Books. Suntem și în curs de a ne alătura și platformei Apple, iBooks”, spune Martins.

Pe măsură ce clienții cereau mai multă comoditate și ușurință în lectură, echipa internă a văzut schimbările de pe piață și a realizat necesitatea de a fi prezentă prin intermediul mijloacelor contemporane de distribuție. Confruntată cu această nouă cerere, editura a demarat prompt procesul de intrare în domeniul digital, fiind mereu preocupată să asculte publicul.

Cartea care a inaugurat serverul CPB Books a fost bestseller-ul Tragedia veacurilor, al autoarei Ellen White, material tipărit în masă pentru a fi distribuit în cadrul proiectului Hope Impact, unul dintre cele mai mari evenimente de evanghelizare din America de Sud inițiate de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. Cartea este disponibilă gratuit în aplicație.

Astăzi, la împlinirea a zece ani pe piața de carte electronică, CPB Books are în colecția sa peste 230 de titluri și continuă planurile de a adăuga alte cărți în aplicație. Scopul instituției este să răspundă nevoilor publicului și să se adapteze la noile realități tehnologice.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print