Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Milioane de ucraineni primesc, în continuare, ajutor

S-a împlinit un an de când ADRA Ucraina și Programul Alimentar Mondial al ONU oferă ajutor alimentar în 13 regiuni din Ucraina.

Milioane de ucraineni primesc, în continuare, ajutor

S-a împlinit un an de când ADRA Ucraina și Programul Alimentar Mondial al ONU oferă ajutor alimentar în 13 regiuni din Ucraina.

A trecut exact un an de la începerea proiectului de asistență alimentară de urgență pentru populația afectată din Ucraina, susținut de ADRA Ucraina și Programul Alimentar Mondial al ONU (PAM).

Acest proiect de amploare a acoperit 13 regiuni din Ucraina: Cernihiv, Sumy, Kiev, Dnipro, Kherson, Donețk, Harkov, Luhansk, Cherkasy, Zaporizhzhia, Mykolaiv, Odesa și Poltava. În 2023, va continua să fie activ în cinci regiuni: Harkov, Donețk, Kherson, Zaporizhzhia și Mykolaiv. Ajutorul alimentar în aceste regiuni este vital, deoarece oamenii nu au adesea nimic de mâncare și este posibil să nu fi văzut pâine proaspătă de luni de zile.

Pe lângă pachetele cu alimente, beneficiarii primesc și pâine, alimente pentru copii și bonuri de alimente.

Pe parcursul proiectului ADRA, Ucraina și PAM au oferit asistență sub formă de:
• 954.005 pachete cu alimente esențiale
• 1.967.102 truse de uz general
• 322.234 de seturi de alimente pentru copii
• 20.151.880 de pâini
• 570.089 de bonuri de alimente

Cei implicați le sunt sincer recunoscători partenerilor și organizațiilor de voluntari din întreaga Ucraină care facilitează distribuirea ajutoarelor, adesea cu riscul propriei vieți. În ciuda pericolului, toată lumea îndeplinește această misiune dificilă, dar crucială, de a le oferi hrană celor care au nevoie de ea.

Echipa ADRA Ucraina apreciază cooperarea cu PAM și cu biroul ADRA Elveția. Ea este recunoscătoare pentru efortul comun, care o inspiră să nu se oprească în fața niciunei dificultăți și să continue să sprijine oamenii în aceste vremuri dificile.

Sursa: Adventist News Network

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print