Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Clubul de Exploratori provoacă o familie să studieze adevărul biblic

Wesly, Stephanie și Maleena Luckadoo au găsit un nou început în Cuvântul lui Dumnezeu.

Clubul de Exploratori provoacă o familie să studieze adevărul biblic

Wesly, Stephanie și Maleena Luckadoo au găsit un nou început în Cuvântul lui Dumnezeu.

Credința este punctul de sprijin al vieții lui Wesly și Stephanie Luckadoo. Înainte de a deveni adventiști de ziua a șaptea, cei doi au fost profund implicați în activitatea unei alte confesiuni creștine din Holland, Michigan, Statele Unite. Wesly era muzician în formația bisericii, iar Stephanie hrănea copiii înfometați din comunitatea locală. Fiica lor, Maleena, cânta uneori cu tatăl ei în timpul serviciilor de închinare.

Abia când Stephanie a început să lucreze la Tiara Yachts – un producător de bărci adventist de ziua a șaptea cu sediul în Holland – au auzit despre Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea. Maleena s-a alăturat în scurt timp clubului de exploratori Husky din Holland, fiind elevă în clasa a cincea. Decizia a determinat familia să pornească într-o căutare serioasă a adevărului despre Dumnezeu.

În 2019, la un an după ce s-a alăturat clubului de exploratori, Maleena a participat la Pathfinder Bible Experience, concurs în cadrul căruia echipele sunt testate cu privire la cărți din Biblie pe care le-au memorat.

În acel an au studiat cartea Luca. Maleena, care era intrigată de ceea ce învăța, a început să le adreseze părinților întrebări despre pasajele pe care le citea. La rândul lor, cei doi i-au adresat întrebările pastorului lor. „Răspunsurile lui erau foarte vagi și nu părea a fi o doctrină solidă”, își amintește Wesly.

În urma acestei experiențe, timp de un an de zile, familia și-a evaluat convingerile, în special pe cea referitoare la Sabat. „Cum de am fost înșelați atât de mult timp?” s-a întrebat Stephanie. „E chiar în fața ta, în Biblie, exprimat clar ca lumina zilei, iar tu ai avut încredere și ți-ai ascultat pastorul?”

Nesatisfăcuți, s-au întors la studiul Bibliei și au căutat informații suplimentare despre Biserica Adventistă. La scurt timp după aceea, au început să studieze Biblia cu un alt cuplu din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din Holland. Familia Luckadoo a decis să fie botezată în anul 2020. Maleena era „ hotărâtă” să se boteze de ziua ei, pe 8 mai, dar a izbucnit pandemia de COVID-19.

În ciuda dificultăților din 2020, Stephanie spune că pandemia s-a dovedit a fi o binecuvântare personală, deoarece le-a oferit un an suplimentar de studiu biblic. „Eram implicați în Școala de Sabat și petreceam două-trei ore într-o grupă a Școlii de Sabat. Noi considerăm că a fost un timp oferit de Dumnezeu.”
Un an mai târziu, pe 8 mai 2021, Wesly, Stephanie și Maleena au fost botezați în biserica din Holland. „Faptul că ne-am botezat împreună, în familie, ne-a asigurat unitatea”, a declarat Stephanie.

Gândindu-se la experiența lor, Wesly spune că își dorește să le împărtășească colegilor credința sa. „M-am întrebat adesea: «Ce caut aici? Cum am de gând să fiu o lumină pentru Dumnezeu?»”. Acum, el spune că se trezește adesea povestindu-le colegilor experiențele lui pentru a-i încuraja. „Sunt convins că dacă nu Îl ai pe Isus în viața ta, lumea în care trăim este înfricoșătoare.”

Maleena, însă, speră că poate încuraja oamenii să facă primul pas spre un angajament mai profund – chiar dacă acesta poate fi cel mai înfricoșător pas. „Tânără fiind, la început a fost cam înfricoșător să merg la o biserică nouă. Dar mi-am dat seama că trebuie să începem de undeva”, a spus ea.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print