Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Camionul solidarității schimbă vieți în rândul celor mai vulnerabile grupuri din Brazilia

La un an de la inundațiile devastatoare din Rio de Janeiro, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor îi sprijină pe cei care se luptă să își revină.

Camionul solidarității schimbă vieți în rândul celor mai vulnerabile grupuri din Brazilia

La un an de la inundațiile devastatoare din Rio de Janeiro, Agenția Adventistă pentru Dezvoltare, Refacere și Ajutor îi sprijină pe cei care se luptă să își revină.

Regiunea muntoasă din Rio de Janeiro a fost vizitată recent de „Camionului solidarității”, o unitate mobilă de servicii gestionată de Agenția Adventistă de Dezvoltare, Refacere și Ajutor (ADRA) din Brazilia. Inițiativa a avut loc la un an de la tragedia provocată de ploile abundente care au ucis zeci de persoane din regiune și au lăsat mii de oameni fără adăpost.

În timpul acțiunii din luna martie, camionul a călătorit prin Petrópolis, Mesquita, Nova Iguaçu și alte locuri care încă suferă în urma dezastrului natural. Peste 240 de voluntari s-au alăturat inițiativei, ajutând la distribuirea a aproximativ 3.000 de mese calde și a peste 1.600 de articole de îmbrăcăminte. De asemenea, aceștia au oferit gratuit aproximativ 400 de tunsori, consiliere juridică și asistență medicală. De serviciile gratuite au beneficiat peste 4.400 de persoane.

Potrivit președintelui ADRA Brazilia, Fábio Salles, inițiativa a fost o mărturie a angajamentului ADRA de a oferi asistență umanitară și de a sprijini comunitățile aflate în dificultate.

„Sperăm să îmbunătățim viețile oamenilor care încă suferă consecințele acelei tragedii”, a spus el.

Camionul ADRA, cu o suprafață de 45 de metri pătrați, este organizat în trei secțiuni. Prima este o bucătărie în care se pregătește hrană caldă. A doua este o spălătorie cu mașini de spălat și uscătoare. În a treia se află cabinete în care profesioniști voluntari oferă asistență psihologică gratuită.

Ajutor pentru cei care suferă

Medic voluntar, Luciana Brotto a fost emoționată până la lacrimi când a văzut situația celor care trăiesc pe străzi. „Știu că este un ajutor de moment”, a spus ea. „Cineva are dureri; noi îi dăm medicamentul care îi ameliorează starea, dezinfectăm și bandajăm o rană infectată. Acest lucru face ca acea persoană să Îi mulțumească cumva lui Dumnezeu pentru binecuvântarea de a avea pe cineva care să aibă grijă de ea în acel moment.”

Brotto, care a participat la misiuni în India, Guineea-Bissau și în regiunile Piauí și Rondônia din Brazilia, a spus că acțiunile lor sunt mici, dar importante, „deoarece manifestăm dragostea lui Dumnezeu pentru fiecare dintre ei”.

De la persoană fără adăpost la voluntar

Cláudio Braga a fost o persoană fără adăpost care, în cele din urmă, a părăsit străzile datorită activității comunitare a unei biserici din Rio de Janeiro. Acum este voluntar în cadrul inițiativei ADRA.

„Faptul că mă aflu astăzi aici este o bucurie pentru mine, pentru că astfel de acțiuni schimbă viața acestor oameni care se află pe străzi”, a declarat Braga. „Am trecut prin asta și știu că facem mult mai mult decât o faptă bună. Dăm dovadă de acceptare, iar de ea au cea mai mare nevoie.”

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print