Biserica Adventista de Ziua a Saptea
Caută

Campania „Vocea tinerilor” din Filipine s-a încheiat cu peste 8000 de botezuri

În campania „Unstoppable” a inițiativei „Voice of Youth” s-au implicat peste 14.280 de tineri adventiști.

Campania „Vocea tinerilor” din Filipine s-a încheiat cu peste 8000 de botezuri

În campania „Unstoppable” a inițiativei „Voice of Youth” s-au implicat peste 14.280 de tineri adventiști.

Campania „Unstoppable” [De neoprit] a inițiativei „Voice of Youth” [Vocea tinerilor], desfășurată în centrul și sudul Filipinelor, s-a încheiat cu peste 8.000 de botezuri, au raportat liderii Departamentului Tineret din regiune. Campania i-a determinat pe tinerii adventiști de ziua a șaptea să se implice în acțiuni de evanghelizare în perioada 18 martie – 1 aprilie.

„Unstoppable” a implicat tinerii în misiune și a mobilizat peste 14.280 dintre ei, împărțiți în 557 de echipe care au desfășurat evanghelizări publice. Potrivit liderilor Departamentului Tineret, aceste eforturi de evanghelizare au fost conduse de studenți din campusurile publice, tineri adulți și exploratori. „Împreună, cu ajutorul Duhului Sfânt, 8.119 de noi ucenici au fost conduși la Isus și la biserică”, au spus ei.

Pako Mokgwane, director adjunct al Departamentului Tineret din cadrul Conferinței Generale a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a fost acolo pentru a fi martor la zelul, dedicarea și implicarea tinerilor din Uniunea Filipineză Centrală și Uniunea Filipineză Sudică a Bisericii Adventiste. El i-a ascultat pe tineri predicând, s-a rugat pentru fiecare echipă pe care a vizitat-o și i-a încurajat să continue să împlinească misiunea Evangheliei.

„Mă întorc la birou cu inima plină și entuziasmat de ceea ce face Dumnezeu prin intermediul tinerilor din Divizia Asia de Sud-Pacific și de capacitatea directorilor departamentelor tineret de a-i mobiliza pe tineri să «meargă»”, a declarat Mokgwane. „Interacțiunile cu tinerii, cu liderii din cadrul conferințelor, cu liderii instituționali și cu membrii bisericii mi-au lăsat impresii profunde. Îmi e clar că tinerii vor duce la bun sfârșit această lucrare și că liderii sunt fericiți să le ofere resursele, spațiul și timpul necesare pentru a-și folosi darurile pentru a câștiga suflete.”

Keith Nemenzo, unul dintre vorbitorii tineri din centrul Filipinelor, a declarat: „Fiind unul dintre vorbitorii campaniei, m-am simțit privilegiat să fiu purtătorul de cuvânt al Dumnezeului nostru viu”.

El i-a invitat și pe alții să facă același lucru. „Să continuăm să ne punem la dispoziție [pentru a face] lucrarea lui Dumnezeu până la arătarea Sa în slavă”, a spus el.

Lester Eldan, unul dintre miile de oameni care L-au acceptat pe Isus și au fost botezați, și-a împărtășit bucuria într-o mărturie video. Cu ochii înlăcrimați și vocea tremurândă, el a declarat: „Sincer, sunt foarte recunoscător pentru acest moment în care L-am acceptat pe Hristos ca Mântuitor personal. Îmi e greu să o exprim din cauza bucuriei de a-L avea pe Dumnezeu în viața mea. Celor care au coordonat această campanie de evanghelizare, le mulțumesc foarte mult. În numele celor care au acceptat vestea cea bună, vă mulțumesc și Îi mulțumesc mult lui Dumnezeu care a lucrat în mine, prin Duhul Sfânt, pentru ca eu să fiu noua Lui făptură, parte a lucrării de slujire a Domnului.”

Directorul de tineret al Uniunii Filipineze Centrale, Von John Sanchez, și directorul de tineret al Uniunii Filipineze Sudice, Jemsly Lantaya, împreună cu restul echipei, au declarat că vor continua să îi hrănească, să îi facă ucenici și să îi integreze pe noii credincioși în viața bisericii, respectând ciclului vieții creștine.

Ciclul vieții creștine implică patru etape: (1) aducerea oamenilor la Isus, (2) întărirea lor prin Cuvântul lui Dumnezeu și alte discipline spirituale, (3) instruirea lor despre cum să slujească folosindu-și darurile spirituale și (4) trimiterea lor pentru a împlini misiunea Evangheliei, au spus liderii.

„Prin acest efort plin de iubire al tinerilor, Divizia Asia de Sud-Pacific Îi aduce slavă lui Dumnezeu, care i-a chemat și le-a dat putere tinerilor săi să mărturisească pentru Isus”, au spus liderii Bisericii.

„Voice of Youth” este o inițiativă de predicare și învățare a Departamentului Tineret concepută pentru a-i ajuta pe tineri să proclame cele trei solii îngerești din Apocalipsa 14 în comunitățile lor. De asemenea, urmărește să le ofere oportunitățile și resursele necesare pentru a face în mod eficient ucenici pentru Isus.

Sursa: Adventist Review

WhatsApp
Facebook
Telegram
Twitter
LinkedIn
Print